Į Naujuosius įženk sveikai

Sveikata

Išbandyti sveiką gyvenimo būdą – vienas iš Jūsų Naujųjų metų tikslų? Puiku! Pradėkite jau dabar, o mes Jums mielai padėsime, žada Klaipėdos visuomenės sveikatos biuro specialistai.

Klaipėdiečiai kviečiami išbandyti į nemokamų veiklų kalendorių „Ir kūnui, ir sielai“ įtrauktas sveikatinančias veiklas.

Senjorams

Kaip ir praėjusiais metais, taip ir naujaisiais, numatytas didžiulis įvairių sveikatinančių veiklų pasirinkimas  senjorams. Artimiausias iš jų – jau sausio 2 ir 4 d. 10 val. Bendruomenės namuose (Debreceno g. 48) vyksiančios šokių pamokos. Būtina išankstinė registracija skelbime nurodytu telefonu.

Tarp kitų būsimų užsiėmimų vyresnio amžiaus žmonėms – mankštos su treniruočių volais, kamuoliukais, terapiniais kamuoliais, elastinėmis juostomis, šiaurietiško ėjimo pamokos ir kt.

Sausio 15 d. (pirmadienį) 10 val. Klaipėdos miesto sveikatos biure jiems bus skirta paskaita „Sveikas senėjimas. Fizinio aktyvumo nauda žmogaus organizmui”. Paskaitos metu visuomenės sveikatos specialistai suteiks naudingų žinių apie tai, kas iš tiesų yra tas sveikas fizinis aktyvumas ir kodėl visi tik ir kalba apie tai, kaip svarbu kiekvieną dieną būti fiziškai aktyviam.

Dirbantiems

Kalanetika, stuburo stabilizavimo pratimų mankšta, zumba – tokie skirtingi, bet tuo pačiu labai naudingi viso kūno bendrai savijautai užsiėmimai.

Kalanetika patiks tiems, kurie mėgsta lėtus, ramius užsiėmimus, bet nori gauti maksimalią naudą – stiprinti viso kūno raumenis, gerinti laikyseną, mažinti svorį, gerinti medžiagų apykaitą ir t.t.

Zumba, sakoma, yra kone smagiausias būdas deginti kalorijas. Linksmintis ir iš to gauti dvigubą naudą? Tai realu.

Stuburo stabilizavimo pratimai – puiki priemonė išlaisvinti save iš skausmo gniaužtų, kurie pamažu ima „rakinti“ kiekvieną mažai judantį, dirbantį sėdimą darbą ir t.t. Lankantys tokio tipo mankštas mini žymiai sumažėjusį, dažnai net visiškai išnykusį nugaros skausmą, sustiprėjusius pilvo ir nugaros raumenis, pagerėjusią gyvenimo kokybę, žymiai sumažėjusią pasisukimų, pasilenkimų ir staigesnių judesių baimę.

Užsiėmimai širdies ir kraujagyslių ligomis bei cukriniu diabetu sergantiems žmonėms taip pat padės nepamiršti pasirūpinti savo sveikata. Mankšta, skirta šios tikslinės grupės nariams, atliekama prižiūrint specialistui bei naudojant širdies darbą ir krūvį stebinčią sistemą iPulsus, kuri užtikrina saugų ir prasmingą fizinį aktyvumą.

Šeimoms

Užsiėmimai šeimoms, kaip ir įprastai, džiugins būsimus ir esamus tėvelius paskaitų gausa ir mankštų įvairove – nuo mankštų nėščiosioms iki mankštų su kūdikiu. Belieka tik nuspręsti, ko norisi ir dalyvauti.

Užsiėmimai bendruomenei šį mėnesį vilios muzikos garsais, nemokamos rūkymo metimo programos „Kvėpuok laisvai“ teikiama nauda organizmui ir šiaurietiškojo ėjimo mokymais po atviru dangumi.

Kalbant apie pastarąjį, tai ne tik raumenis sutvirtinantis ir sąnarius mankštinantis užsiėmimas, bet ir širdies darbą gerinanti mankšta. Ėjimas, atsispiriant lazdomis, „įdarbina“ daugiau nei 90 proc. viso kūno raumenų, tačiau neapsunkina nugaros ir sąnarių. Šiaurietiškojo ėjimo entuziastai teigia, kad ši fizinio aktyvumo forma suteikia žvalumo, praskaidrina mintis ir pakelia nuotaiką.

Į visus nemokamus užsiėmimus būtina registruotis iš anksto kalendoriuje nurodytais kontaktais.

Registracija į sausio mėn. veiklas prasideda nuo sausio 2 d. (antradienio).

Čia rasite visą nemokamų veiklų kalendorių.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Konsultacijos

Nemokamos paslaugos šeimoms - ir birželį

Klaipėdoje ir toliau teikiamos nemokamos paslaugos visoms uostamiestyje gyvenančioms šeimoms. Skelbiame apie birželį teikiamas tokias paslaugas. Individualios psichologo konsultacijos vyksta Darželio g. ...
2018-05-30
Skaityti daugiau

Kultūra

Prasideda tradicinių lopšinių ir žaidinimų užsiėmimų sezonas

Klaipėdos etnokultūros centras praneša, kad nuo kovo 5 dienos prasidės tradicinių lopšinių ir žaidinimų užsiėmimų sezonas. Organizatoriai pabrėžia, kad pagrindinis ...
2018-02-25
Skaityti daugiau

Miestas

Šeimoms - nemokama dienos stovykla

Klaipėdos savivaldybė vykdo Europos Sąjungos remiamą projektą, kurio metu iki 2020 m. liepos klaipėdiečių šeimos gaus įvairių nemokamų paslaugų. Nuo vasario ...
2018-02-02
Skaityti daugiau

NAUJAUSI STRAIPSNIAI

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This