Donelaičio tradicijai – 29-eri

Fotoreportažai, Kultūra

[vc_row][vc_column][vc_column_text]1989 metais, 275-ųjų Kristijono Donelaičio gimimo metinių proga pradėta tradicija Klaipėdoje, poeto vardu pavadintoje aikštėje paminėti jo gimtadienį, buvo pratęsta ir šiemet.

Sausio 1-osios vidurdienį čia susirinko beveik septynios dešimtys klaipėdiečių.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Pradėdamas minėjimą Klaipėdos apskrities viešosios I. Simonaitytės bibliotekos direktorius Juozas Šikšnelis prisiminė vis nesibaigiančias diskusijas dėl K. Donelaičio aikštės likimo – kas čia turi būti svarbiau: ar paminklas literatūros klasikui, ar medžiai.

Kalbėjusi Klaipėdos vicemerė Judita Simonačiūtė savo ruožtu tikino, kad čia svarbiausia yra sutarimas, nes Lietuvoje ir taip netrūksta susipriešinimo įvairiausiais klausimais.

Tuo metu „Versmės” seniūnaitis, pirmosios Nepriklausomos Lietuvos Klaipėdos miesto tarybos narys Vytautas Lupeika pasinaudodamas proga pareiškė, kad Donelaičio aikštė prisimena tik per poeto gimtadienį. Anot V. Lupeikos, tik po jo raginimų ir įtikinėjimų šalia paminklo buvo pasodintos našlaitės, tačiau vis nesutvarkomas apšvietimas, nenugenimi medžiai.

K. Donelaitį pagerbė Vytauto Didžiojo gimnazijos moksleiviai, lietuvių, rusų, anglų kalba padeklamavę jo eiles, poetė Daiva Molytė-Lukauskienė, paskaičiusi šiam poetui prieš porą metų sukurtas savo eiles.

Vienas iš šios neformalios tradicijos autorių – kraštotyrininkas, Klaipėdos garbės pilietis Bernardas Aleknavičius „Atvirai Klaipėdai” sakė, kad pirmą kartą prie paminklo sausio 1-ąją surinkta minint 275-ąsias Kristijono Donelaičio (1714-1780 m.) metines.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery interval=”5″ images=”13336,13337,13338,13339,13340,13341,13342,13343,13344,13345,13346,13347,13348,13349,13350,13351,13352,13353,13354″ img_size=”full”][/vc_column][/vc_row]

2 Comments

  1. Vytautas Lupeika

    Atviri žmonės…Atviri pokalbiai…Atvira nuomonė…Atviros durys… ,,ATVIRA KLAIPĖDA”! Pirmyn į Atvirus Metus Naujus…

    Reply
  2. Nojus

    Smagu, jog atsirado teigiamos informacijos šaltinis- Atvira Klaipėda. Gerų Jums metų.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Medžių kirtimas: sprendžia vykdomoji institucija - meras

Želdynų komisijos išvada nėra galutinis žodis, nes vykdančioji institucija gali priimti kitokį sprendimą – tai yra reglamentuota įstatymu. O Vietos ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Spyglys

Meras žinojo apie medžių kirtimą Donelaičio aikštėje*

Mūsų miestelio meras Arvydas Vaitkus į Želdynų apsaugos komisiją yra delegavęs savo ištikimą bendražygį ir sponsorių Arūną Tumą. Savo ausis, ...
2024-03-22
Skaityti daugiau

Spyglys

Lietuvos metų melagis - Klaipėdos meras*

Nors iki Melagių dienos dar liko pora savaičių, tarptautinė komisija paskelbė, kad vienbalsiai išrinko mūsų mylimą merą Lietuvos metų melagiu. ...
2024-03-14
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This