Socialiniams darbuotojams žvalgomasi naujų patalpų

Miestas

Socialines paslaugas klaipėdiečiams teikiančio Klaipėdos miesto socialinės paramos centro darbuotojai teigia nebeišsitenką senosiose patalpose, bet miesto valdžia kol kas nuo konkrečių pažadų susilaiko, nors problemą – patalpų stoką – sako matanti.

Centro direktorė Diana Stankaitienė jau yra nusižiūrėjusi tame pačiame pastate – Taikos pr. 76  – įsikūrusias Vaikų ligoninės reabilitacijos skyriaus patalpas.

Kai Socialinės paramos centras 2008 m. įsikėlė į dabartines patalpas, jame  dirbo 80 žmonių, o šiuo metu iš viso centras turi 129 darbuotojus. Vien administracijos tarnautojų čia yra 30, kurie, D. Stankaitienės teigimu, jau fiziškai nebetelpa mažuose kabinetuose ir yra priversti dirbti „rotacijos principu“.

Teikia 11 socialinių paslaugų

Socialinės darbuotojos prieš šventes gražiai pasipuošė savo kabinetus, Palmiros Mart nuotr.

Šiuo metu centras aptarnauja daugiau nei 1600 socialinių paslaugų gavėjų (per visus 2017 m. jų gali susidaryti iki 1900), pagalba į namus yra teikiama 270 asmenų, o 60 žmonių, kurių sveikatos būklė yra labai sunki, dar gauna ir naują kompleksinę nuo 2010 metų teikiamą vadinamąją dienos socialinę globą.

40 žmonių yra suteikiamas jiems būtinas transportas, taip pat į darbą yra vežami ir neįgalieji, be to, neseniai centras gavo dar ir naują priedermę – užsiimti pabėgėlių integracija. Šiuo metu socialiniai darbuotojai globoja dvi iš Ukrainos į Klaipėdą perkeltas šeimas, planuojama priimti dar dvi. Ruklos pabėgėlių centras klaipėdiečiams bando įsiūlyti ir kelias šeimas iš Eritrėjos.

Iš viso centro darbuotojai miesto gyventojams teikia 11 pačių įvairiausių socialinių paslaugų.

D. Stankaitienė pasidžiaugė, kad pirmą kartą šiemet neliko eilių įsigyti specialioms slaugos lovoms, pinigų tam skyrė miesto Savivaldybė. „Šiuo metu turime 12 laisvų slaugos lovų, tiems, kam jų reikia, gali pas mus kreiptis ir jas iškart gaus“, – sakė direktorė.

Socialinės darbuotojos prieš šventes gražiai pasipuošė savo kabinetus, Palmiros Mart nuotr.

„Žmonės sensta, jų artimieji išvažiuoja į užsienį, todėl socialinių paslaugų poreikis ateity tik didės, mes esame reikalingi, todėl ir drįstame miesto valdžios prašyti naujų patalpų “, – sakė D. Stankaitienė, trečiadienio rytą susipažinti su centro tarnautojų darbo sąlygomis pakvietusi abu miesto vicemerus – Artūrą Šulcą ir Juditą Simonavičiūtę.

Pasak direktorės, netrukus atsilaisvinsiančios II-ajame aukšte įsikūrusio Vaikų ligoninės reabilitacijos skyriaus patalpos visiškai patenkintų jų poreikius. Socialiniai darbuotojai esą yra pasiryžę dar metus – kitus pakentėti. Šiuo metu baigiamas suremontuoti netoli esantis 22 kv. m. kabinetas problemos neišspręs – į jį, nupirkus baldus ir kompiuterius, įsikels tik 3 darbuotojos, o reiktų iškelti devynias.

Statys naują polikliniką

A. Šulcą maloniai nustebino, kaip jaukiai, šeimyniškai ir nevaldiškai šiose suspaustose erdvėse sugebėjo įsikurti čia dirbančios moterys.  Jo teigimu, „matant klientų srautą, darbų apimtis, matyt, reikėtų mąstyti apie galimybę praplėsti joms šią erdvę. “

Tam, vicemero nuomone, galbūt galėtų pasitarnauti ateity atsilaisvinsiančios Sveikatos priežiūros centro (klaipėdiečių vadinamosios III- osios poliklinikos) patalpos, nes miestas jau yra apsisprendęs statyti naują polikliniką.

J. Simonavičiūtė akcentavo, kad svarbiau už darbuotojų darbo sąlygų gerinimą yra teikiamų paslaugų gyventojams kokybė bei galimybė visas paslaugas gauti vienoje  vietoje. Kaip pavyzdį ji paminėjo Oslą, kur viename dideliame pastate įkurtas Šeimos centras teikia visas šeimai būtinas paslaugas.

Vicemerės nuomone, pasidarius mini galimybių  studiją, patalpų problemą reiktų spręsti „per paslaugų spektrą”, akcentuojant ne patalpas, o  jų racionalų ir kompleksišką panaudojimą. Ji neatmetė galimybės, kad tam galėtų pasitarnauti ir atsilaisvinsianti Jūrininkų poliklinika.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Klaipėdos statybos objektas Nr. 1: didžiulės taršos, aistrų ir neatsakytų klausimų istorija IV

„Atsirado tada jau ir Būtingės variantas, galiausiai prasidėjo ten statybos, bet tyliai ramiai liko Klaipėdos terminalas, nors buvo kalbama, kad ...
2024-03-11
Skaityti daugiau

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Prieš 50 metų išgelbėta rotušė kol kas stūkso nežinioje

Lygiai prieš pusę amžiaus tuometinio kultūros ministro pavaduotojo surašytas raštas liudija, kad sovietmečio bujojusio vokiškojo miesto laikotarpio paveldo griovimo vajaus ...
2024-02-18
Skaityti daugiau

Nuomonės

Per kultūrą - nušleivotais milicininko batais ir kuvaldomis

Ten, kur, galbūt, buvo reikalinga mikrochirurgija, iš peties padirbėta kuvaldomis. O Klaipėdoje reziduojantiems ar planuojantiems įsikurti meno, kultūros kūrėjams duotas ...
2023-10-04
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This