Moterį pražudęs vyras – vėl teisme

Kriminalai ir nelaimės

Vairuodamas girtas automobiliu moterį pėsčiųjų perėjoje užmušęs ukrainiečių tautybės klaipėdietis Aleksandras Zabolotnyj teisiamas ir dėl galimo aplaidaus apskaitos tvarkymo.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Iš atvirosios kolonijos pareigūnų į Klaipėdos miesto apylinkės teismą trečiadienį atgabentas vyras savo kaltę neigė ir tvirtino, kad iš laivų užterštus vandenis surenkanti bendrovė „Žuvitakis”, kuriai jis vadovavo, visą apskaitą vykdė teisingai, o tyrimą atlikę pareigūnai esą nesigilino į visas aplinkybes.

Bylos esmė

Baudžiamojoje byloje kaltinimą palaikantis prokuroras tvirtina, kad būdamas UAB „Žuvitakis”, kuri surinkinėjo pavojingas atliekas iš uoste esančių laivų, direktoriumi A. Zabolotnyj neužtikrino, kad bendrovės laivo „Jakai” žurnalai būtų pildomi tvarkingai, iš 15 kuro įpylimo atvejų esą užfiksuoti tik 4. Kaip pažeidimas minima ir tai, kad sunaudoto kuro kiekiai įrašyti tik pieštuku, nenurodyti pasirašantys asmenys. Konstatuojama, kad laive nebuvo rasta dyzelinio kuro likučių, nors pagal Mokesčių inspekcijai pateiktas deklaracijas jie turėjo būti.

A. Zabolotnyj teismui sakė kaltu neprisipažįstantis.

„Prie laivo atvykę pareigūnai tiesiai į akis sakė gavę signalą, kad mes 6-7 laivo tanke turime neoficialaus dyzelinio kuro. Pasakiau, kad nelegalaus kuro tikrai nėra. Viską atidarėme, ką prašė, pamatavo. Išvežė į laboratoriją. Ten buvo naftos atliekos, o ne dyzelinis kuras. Pagal ataskaitas Mokesčių inspekcijai viskas yra teisinga. Kuras tikrai buvo, bet darbinėse cisternose, jo neieškojo ir todėl nerado. Jiems oficialus kuras buvo neįdomus”, – aiškino kaltinamasis.

Kaip minimo patikrinimo pasekmė 2016 metais buvo pradėta administracinio pažeidimo byla, tačiau ji Klaipėdos miesto apylinkės teismo sprendimu buvo grąžinta Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos Ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybai, kad byla būtų papildyta, nes „tiksli skystojo kuro vertė buvo nenustatyta”.

„Mano nuomone, dėl to grąžinimo jie ir pradėjo kelti pretenzijas kuro, nes iki tol nesidomėjo”, – sakė A. Zabolotnyj.

Pražudęs moterį toliau vairavo girtas

A. Zabolotnyj visuomenės dėmesio akiratyje atsidūrė, kai jis automobiliu Statybininkų prospekte 2014-ųjų gruodį mirtinai sužalojo pėsčiųjų perėja ėjusią moterį ir pabėgo iš įvykio vietos.

Teismas jam už šį nusikaltimą skyrė dvejų metų laisvės atėmimo bausmę, jos vykdymą atidedant dvejiems metams. Tačiau A. Zabolotnyj netruko vėl „pasižymėti” – jis 2016 m. vasarą neblaivus (1,64 prom.) vairavo transporto priemonę ir nepateikė vairuotojo pažymėjimo. Vyras už tai sulaukė daugiau kaip 700 Eur baudos ir neteko teisės vairuoti transporto priemones pustrečių metų.

Šis nusižengimas tapo pretekstu Probacijos tarnybai kreiptis dėl realios laisvės bausmės paskyrimo už mirtimi pasibaigusį A. Zabolotnyj sukeltą incidentą. Pernai vasarį teismo sprendimu buvo panaikintas laisvės atėmimo bausmės vykdymo atidėjimas ir nuteistasis dvejiems metams pasiųstas į atvirąją koloniją.

Konstatuota, kad asmuo per šį laikotarpį be pateisinamos priežasties pažeidinėjo nustatytą bausmės vykdymo tvarką ir sąlygas, nepaisė draudimo vairuoti transporto priemones. Pažymėta, kad teismas, atidėjęs vyriškiui skirtos bausmės vykdymą, išreiškė pasitikėjimą juo bei suteikė galimybę bausmę atlikti laisvėje. Pasak teismo, ši aplinkybė neskatino atsisakyti netinkamo elgesio, jis parodytu pasitikėjimu piktnaudžiavo.

Tiesa, kai kurie teisininkai „Atvirai Klaipėdai” išreiškė įsitikinimą, kad ši bausmė tikrai yra per švelni, nes atviroji kolonija yra „praktiškai sanatorija”.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Uostas ir jūra

Už netinkamą užterštų laivų vandenų tvarkymą - 25 000 eurų bauda

Regionų apygardos administracinio teismo Klaipėdos rūmai konstatavo, kad Aplinkos apsaugos departamentas (AAD) pagrįstai nubaudė UAB „Barocenas“ 25 000 eurų dydžio ...
2022-04-22
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Už mirtinai sužalotą kaimyno šunį vyrui skirta bausmė

Šiandien Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmuose paskelbtas nuosprendis byloje, kurioje E. N. pripažintas kaltu dėl žiauraus elgesio su gyvūnu. ...
2020-09-15
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Teismuose - nemokamos teisinės konsultacijos

Spalio 25 d. – Lietuvos Konstitucijos ir Europos teisės dieną – Klaipėdos apylinkės teismas kviečia visus atvykti ir gauti nemokamą teisinę ...
2019-10-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This