Eglutė virs šimtmečio akcentu, paroda džiugins ir toliau

Miestas

Nors kalėdinio laikotarpio šviesos Klaipėdoje užges sausio 8-ąją, keli šventiniai akcentai, anot organizatorių, miestą puoš ir toliau.

Žadama, kad Teatro aikštėje dar stovinti, klaipėdiečių Lolitos ir Albino Gedminų padovanota eglutė atgims kaip Lietuvos nepriklausomybės šimtmečio akcentas. Teatro aikštėje liks prekybiniai nameliai, o unikali klaipėdietės Aidos Raimondos Pečeliūnienės sukurta lėlių paroda – „Pasivaikščiojimas po stebuklo laukiančią Jeruzalę“ persikels į buv. Šv. Jono bažnyčios vietą, kur ją vėliau papildys svarbiausių krikščioniškų švenčių epizodai.

Norintys išgirsti unikalų pasakojimą apie Jeruzalę ir pažadėtąją žemę, šeštadienį, sausio 6 d., 13 val., kviečiami į paskutinę ekskursiją.

„Nuoširdžiai kviečiu nepraleisti paskutinės progos nukeliauti į senąją Jeruzalę, pasižvalgyti jos gatvėse, pasiklausyti nuostabių gidės Monikos Vasylienės pasakojimų – nuoširdžių, gilių ir vaizdingų istorijų apie pažadėtąją žemę“, – teigia VšĮ „Klaipėdos šventės“ kūrybos vadovė Dalia Grikšaitė.

Bilietus galima įsigyti www.internetu.lt

Jau kitos savaitės pradžioje ekspozicija iš stiklinio namo bus perkelta į laikiną saugojimo vietą, o sausio 11–13 d. bus išmontuotas paviljono konstruktyvas. Naujoje vietoje – buvusioje Šv. Jono bažnyčios aikštėje – jis atsiras po kelių dienų.

„Viso kalėdinio laikotarpio metu paroda buvo tikru traukos centru ir svarbiu šventiniu akcentu. Bendru sutarimu šis nuostabus darbas ir toliau džiugins klaipėdiečius bei miesto svečius. Nauja, simbolinę reikšmę turinti parodos vieta – Šv. Jono bažnyčios aikštė, su džiaugsmu priimta ir Lietuvos Evangelikų Liuteronų Bažnyčios vyskupo Mindaugo Sabučio“, – teigė Dalia Grikšaitė.

Teatro aikštėje, Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktoriaus leidimu, iki vasario 21 d. liks prekybiniai nameliai. Iki numatytos datos vyksiančių renginių metu čia vyks prekyba, mugė. Tiesa, keisis namelių dislokacijos vieta – jie persikels į priešingą Teatro aikštės pusę.

Eglutė Teatro aikštę paliks sausio 10-ąją. Anot  VšĮ „Klaipėdos šventės“ atstovų, ji atgims naujam gyvenimui kaip Lietuvos 100-mečio akcentas. Tuo ketina pasirūpinti bendrovė „Litimbera“ .

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Transportas

Dėl padėties Teatro gatvėje - revoliucinės nuotaikos

„Arba kavinėms leidimus atimti – daryti revoliuciją”, – gynė Klaipėdos vicemeras Algirdas Kamarauskas savivaldybės sprendimą Teatro gatvėje leisti automobilius statyti ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

Spyglys

Iki scenos privažiuoti nepavyko?*

Trečiadienio vakarą Spyglys buvo nusprendęs ne tik pasivalkioti po tuščią kaip visada mūsų senamiestį, bet ir nelaukdamas kol koks stiliaus ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Miestas

Naujuosius Klaipėda pasitiks su lazerių šou

Ledo pramogos, šiuolaikiniai muzikos ritmai ir spalvingas lazerių šou – tokį šventinį kokteilį kviečia skanauti naujametinė Klaipėda. Šventiniu epicentru tradiciškai ...
2023-12-31
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This