Laistų piliakalnį sutvarkė savanoriai

Regionas

Gruodžio pabaigoje kraštotyrininkas, žurnalistas Denisas Nikitenka kreipėsi į Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos Kultūros skyrių ir informavo, kad niokojamas Laistų piliakalnis.

Piliakalnio aikštelėje suręsta pavėsinė, iškasta laužavietė, pastatytas staliukas, suoliukas, organizatorių nuotr.

Pasirodo, piliakalnio aikštelėje buvo įrengta nelegali poilsiavietė: suręsta pavėsinė, iškasta laužavietė, pastatytas staliukas, suoliukas.

Kultūros skyriaus apie susidariusią situaciją informavo Dovilų seniūniją bei Kultūros paveldo departamento Klaipėdos skyrių. Nutarta artimiausiu metu sutvarkyti piliakalnio aikštelę ir pašalinti įrengtą nelegalią poilsiavietę.

Į pagalbą atskubėjo apie įvykį pranešęs D. Nikitenka kartu su klubo „Pilsots“ nariais. Jie sutvarkė Laistų piliakalnio aikštelę, išardė nelegalius įrenginius, išvežė šiukšles.

Klaipėdos rajono savivaldybė nuoširdžiai dėkoja savanoriams, kurie jau ne pirmą kartą vykdo savanoriškas pilietines iniciatyvas, taip ne tik saugodami ir tvarkydami kultūros paveldą, bet ir rodydami pavyzdį, keldami žmonių sąmoningumą.

Klaipėdos rajono savivaldybės pranešime sakoma, kad Laistų piliakalnis šiuo metu sunkiai pasiekiamas lankytojams, todėl rajono Savivaldybė ateityje planuoja šią problemą spręsti. Siūloma įrengti  informacinį stendą, kuris informuotų lankytojus, kad piliakalnis – valstybės saugomas kultūros paminklas, kuriame bet kokia žmogaus veikla, nesuderinta su paveldosaugininkais, yra draudžiama.

Rajono pranešime raginama atsiliepti visus neabejingus žmones, pastebėjusius panašias situacijas, nelegalius kasinėjimus, statinius kultūros paveldo objektuose, važinėjimą po piliakalnius keturračiais, motoroleriais ir kt. ir informuoti apie tai atitinkamas institucijas.

 

 

 

 

 

 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Kviečia į naktinį žygį kuršių praeities labirintais

Palangos Jono Šliūpo muziejus tęsia renginių, aktualizuojančių kuršių kultūros palikimą, ciklą, kuris skirtas šiuo metu veikiančiai vieno eksponato parodai „Subtili ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

Kultūra

Švyturių metams - kūrybinės dirbtuvės

Sausio 26 d., penktadienį, 17-19.30 val., Klaipėdos kultūrų komunikacijų centras kviečia į Parodų rūmus, kur vyks kūrybinės dirbtuvės, skirtos paminėti ...
2024-01-23
Skaityti daugiau

Veidai

„Gintarinė plunksna" - visuomenininkui ir žurnalistui Denisui Nikitenkai

Baigiantis metams, Klaipėdos pramonininkų asociacija (KPA) tradiciškai apdovanoja, jos nuomone, labiausiai nusipelniusius žurnalistus, rašančius verslo temomis. Šiemet „Gintarinės plunksnos“ apdovanojimas ...
2023-12-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This