Steigs Klaipėdos forumą

Politika

Šį penktadienį, sausio 12 d., Klaipėdoje turėtų gimti naujas nepartinis politinis judėjimas  – Klaipėdos forumas, tačiau rinkimuose jis dalyvauti nežada.

Idėją steigti tokį judėjimą, kaip teigiama pranešime, padiktavo prieš dvejus metus sostinės inteligentijos įkurtas Vilniaus forumas.

Steigiamasis Klaipėdos forumo susirinkimas vyks Klaipėdos universitete šį penktadienį, 18 val.

Deklaracijoje, be kita ko, sakoma: „Praėjus ketvirčiui amžiaus po Nepriklausomybės atkūrimo, Klaipėdos miesto ir jo krašto gyventojai praranda teisę į sąžiningą ir orią savivaldą, o Lietuva vėl susiduria su egzistenciniais iššūkiais, keliančiais pavojų tautos ir valstybės būčiai bei išlikimui. Tinkamai atsakyti į šiuos iššūkius ir juos sėkmingai įveikti įmanoma tik pirmiausia juos aiškiai ir atvirai įvardijus. Tačiau mūsų mieste ir valstybėje tai daryti vengiama. Atvirą ir sąžiningą tiesos sakymą beveik visiškai užgožia ideologinis melas apie tikrąją krašto būklę. Šios propagandos esmę glaustai sutelkia ir iškalbingai atspindi nuolatos kartojamas lozunginis teiginys, kad dabartinė Lietuva yra saugiausia ir labiausiai klestinti per visą savo ilgaamžę istoriją. Tiesą apie tautos ir valstybės būklę nutylinti, slepianti ir iškraipanti propaganda skleidžiama piliečiams tuo metu, kai, siekiant pašalinti Lietuvai iškilusias ir vis augančias grėsmes, darosi ypač svarbu demokratiškai, atsakingai ir sąžiningai svarstyti gyvybiškai svarbius Lietuvos vidaus ir išorės reikalus“.

Teigiama, kad Klaipėdos forumas sieks ugdyti valstybinį politinį mąstymą visuomenėje, sutelkęs įvairių kartų Lietuvos ir Klaipėdos krašto likimui neabejingus mokslo, kultūros ir verslo pasaulio atstovus.

Deklaraciją pasirašo iniciatyvinės grupės nariai Arūnas Acus, Mindaugas Karalius, Mantas Macikas ir Steponas Jurevičius.

Arūnas Acus, paklaustas, ar forumas ketina dalyvauti 2019 m. Savivaldos rinkimuose atsakė, kad tokio tikslo nėra. Jis esą nedalyvaus ir Seimo rinkimuose.

„Mūsų tikslas paruošti jaunus žmones, kad jie po 20 metų dalyvautų politikoje”, – „Atvirai Klaipėdai” sakė A. Acus.

Steigiamasis Klaipėdos forumo susirinkimas vyks Klaipėdos universitete šį penktadienį, 18 val.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra, Svarbu

Kultūros ir meno vertintojams diriguos politikas

Kultūros skyrių palikus vedėjai, laikinai šias pareigas ėjusiai specialistei ir kitiems darbuotojams, Kultūros bei meno projektų vertinimo komisijai vadovauti Klaipėdos meras ...
2024-02-05
Skaityti daugiau

Spyglys

Vicemeras trauks šoferius iš tankų pro ambrazūras*

Klaipėdos vicemeras Algirdas Kamarauskas apkaltino vairuotojus, kad šie važinėjaisi visiškai  apsnigtais automobiliais, kurių „tik priekinis langas prakrapštytas – lyg ambrazūra, ...
2024-01-19
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas

Atidengė atminimo lentas dviem iškiliems mažlietuviams

Ketvirtadienio popietę, Tilžės akto dieną, ant pastatų Turgaus g. 3 ir Žvejų g. 2 atidengtos dvi atminimo lentos iškiliems Klaipėdos ...
2023-11-30
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This