Po techninio pralaimėjimo – sunki pergalė

Sportas

Sausio 6-ąją už neatvykimą į Rokiškį techninį pralaimėjimą užsidribusi Klaipėdos „Baltija” tik pro pratęsimo įveikė „Kaunas Hockey“  komandą.

Trečiadienį vykusiose Lietuvos čempionato rungtynėse Klaipėdos „Baltija“ ilgą laiką pirmavo, bet neišsaugojo turėto pranašumo.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Po pratęsimo ir Eimanto Noreikos įvarčio svečiuose ji visgi rezultatu 4:3 (3:2, 0:0, 0:1, 1:0) palaužė legionieriais pasistiprinusią „Kaunas Hockey“ komandą bei atsirevanšavo už Klaipėdoje praėjusių metų spalį patirtą pralaimėjimą.

Beveik visi rungtynių įvarčiai buvo pelnyti pirmame kėlinyje. Ketvirtą kėlinio minutę „Kaunas Hockey“ žaidėjas Petras Nausėda sėdo ant nubaustųjų žaidėjų suolelio, o Andrius Židkovas (5:34, rez. perd. Eimantas Noreika) išnaudojo kiekybinę persvarą ir išvedė „Baltiją“ į priekį – 1:0.

Visgi persvaros svečiams ilgai išlaikyti nepavyko ir jau po minutės Dovydas Streckis (6:39, rez. perd. Dmitrijus Babičius) rezultatą išlygino (1:1).

Netrukus taisykles pažeidė A. Židkovas, tačiau kauniečiai ne tik nepasinaudojo vieno žaidėjo pranašumu, tačiau Ilja Lašinas pats sėdo ant nubaustųjų žaidėjų suolelio, o 10 baudos minučių užsidirbo ir P. Nausėda.

Keturiese prieš keturis žaidusi „Baltija“ po Michailo Jevstignejevo (9:09, rez. perd. E.Noreika) tikslaus smūgio vėl susigrąžino minimalų pranašumą, o dar po septynių minučių Romanas Šalajevas (16:36, rez. perd. A. Židkovas ir M. Jevstignejevas) skirtumą padvigubino – 3:1.

Pačioje kėlinio pabaigoje Kauno klubo deficitą iki minimumo sumažino Dmitrijus Prokopenkovas (19:29, rez. perd. D. Beliakovas ir I. Lašinas).

Vėliau komandos per 38 sužaistas minutes pasižymėjo tik baudos minutėmis, tačiau likus žaisti 1 min. 53 sek. rezultatą išlyginti pavyko Dmitrijui Beliakovui (58:07, rez. perd. D. Prokopenkovas ir I. Lašinas) ir komandos žaidė pratęsimą.

Jame suspindėjo E. Noreika (63:04, rez. perd. Michailas Jevstignejevas), kurio įvartis padovanojo „Baltijai“ sunkią pergalę.

Visas rungtynes „Baltijos“ vartus gynė Maksimas Ponomarenko, o „Kaunas Hockey“ – Lukas Jakšys.

Klaipėdiečiai atliko 32 (17, 8, 7, 0) smūgius į vartus, tuo tarpu kauniečiai – 28 (6, 8, 14, 0).

Tai buvo jau antrosios šių komandų tarpusavio rungtynės. Sezonui tik prasidėjus „Baltija“ namuose kauniečiams pralaimėjo rezultatu 3:5.

„Baltija“ per 11 rungtynių yra iškovojusi 19 taškų ir po šio susitikimo pakilo į trečią turnyrinės lentelės vietą, tačiau tiek pat taškų turintys Vilniaus „Hockey Punks“ ledo ritulininkai yra sužaidę vieneriomis rungtynėmis mažiau. „Kaunas Hockey“ per 12 rungtynių yra iškovoję 21 tašką ir žengia antroje pozicijoje.

Kitas rungtynes „Baltija“ žais sausio 13-ą dieną Elektrėnuose su vietos „Energija“.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

„Pankai" nepasigailėjo „HC Klaipėdos“

Sekmadienį Klaipėdoje Lietuvos ledo ritulio lygos rungtynėse Vilniaus „7bet-Hockey Punks“ 7:3 palaužė „HC Klaipėdos“ komandą, iškovojo šeštąją pergalę iš eilės ...
2022-02-06
Skaityti daugiau

Sportas

„HC Klaipėda“ neatsilaikė prie elektrėniškius

Sekmadienį buvo sužaistos vienerios TOPsport Lietuvos ledo ritulio čempionato rungtynės. Uostamiestyje „HC Klaipėda“ 3:8 nusileido „Energijos“ komandai. Ši pergalė leido ...
2022-01-09
Skaityti daugiau

Sportas

„7bet-Hockey Punks" Klaipėdoje laimėjo tik po pratęsimo

TOPsport Lietuvos ledo ritulio čempionate šeštadienį Klaipėdoje sužaistas dar vienas atkaklus susitikimas. Savo namų rungtynėse Klaipėdos „Akropolio“ arenoje „HC Klaipėda“ ...
2021-12-04
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This