Prieš pensiją teisėjai – nemalonumai iš VTEK’ o

Kriminalai ir nelaimės

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) praneša nustačiusi, kad Klaipėdos apygardos teismo Civilinių bylų skyriaus teisėja Alona Romanovienė pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo reikalavimus. Teisėja savo ruožtu tvirtina pamiršusi deklaracijoje nurodyti, kad jos vyras yra advokatas.

Tyrimą atlikusi VTEK nustatė, jog pradėjusi eiti teisėjos pareigas 2012 m. rugsėjo mėn., teikdama pradinę privačių interesų deklaraciją, A. Romanovienė nurodė, kad jos sutuoktinis tuo metu nedirbo.

„Tiek Advokatūros įstatymas neleidžia vyrui eiti į bylą, kurioje dirba jo žmona, tiek Civilinio proceso kodeksas įpareigoja mus nusišalinti“, – sakė A. Romanovienė, jau kitą savaitę išeinanti į pensiją. Palmiros Mart nuotr.

Tačiau jau tų pačių metų lapkritį teisėjos vyras pradėjo verstis advokato praktika, bet šią aplinkybę A. Romanovienė deklaravo, tik praėjus beveik penkeriems metams – pernai lapkritį, kai VTEK pradėjo tyrimą dėl jos elgesio, sakoma VTEK’ o  pranešime.

Kartu primenama, jog deklaraciją šiais duomenimis teisėja turėjo patikslinti per 30 kalendorinių dienų nuo jų atsiradimo dienos.

„Atvirai Klaipėdai“ susisiekus su teisėja A. Romanoviene, ji  sakė, kad, vyrui išėjus iš darbo prokuratūroje, ji šį faktą deklaravo, tačiau po kurio laiko jam tapus advokatu, ji esą tiesiog pamiršo deklaraciją papildyti naujais duomenimis.

„Aš deklaruoti tai deklaravau, tiktai vyro statusą užmiršau pakeisti“, – sakė Civilinių bylų skyriaus teisėja.

Jos teigimu, ji buvo įsitikinusi, kad Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje deklaracija yra tvarkinga, juoba kad kasmet jie su vyru pildo bendrą  deklaraciją Mokesčių inspekcijai ir joje esą vyro pareigos yra nurodytos.

„Čia jau mano žmogiškasis kažkoks faktorius suveikė, gal darbo krūvis,  gal.. Buvau įsitikinusi, kad viską esu sutvarkiusi“, – savo užmaršumo priežastį bandė rasti teisėja.

Jos teigimu, nei viešieji, nei privatūs interesai dėl šio fakto esą pažeisti nebuvo, kadangi teisėjų ir advokatų veiklą griežtai reglamentuoja įstatymai.

„Tiek Advokatūros įstatymas neleidžia vyrui eiti į bylą, kurioje dirba jo žmona, tiek Civilinio proceso kodeksas įpareigoja mus nusišalinti“, – sakė A. Romanovienė.

Teisėja šias visas aplinkybes teigė nurodžiusi dar lapkričio mėn. savo pateiktame paaiškinime VTEK’ ui.

Klaipėdos apygardos teismo pirmininko patarėja Gintarė Daugėlaitė „Atvirai Klaipėdai” sakė, jog tai pirmas toks atvejis jų teisme, todėl praktikos, kaip elgtis su valstybės tarnautojais, pažeidusiais Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo reikalavimus, esą nėra.

Juoba kad, patarėjos teigimu, net jei ir būtų dėl šio fakto atliekamas koks nors vidinis tyrimas, pasekmių jis šiuo konkrečiu atveju nebesukeltų, mat teisėja A. Romanovienė jau kitą savaitę, sausio 16 d., išeina į užtarnautą poilsį.

„Jau pasirašytas Prezidentės dekretas, jis šiuo metu galioja”, – sakė Klaipėdos apygardos teismo atstovė.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sveikata

Tirs, ar poliklinikos vadovė nebuvo pamaloninta dovanomis

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) skelbia apsvarsčiusi gautą pranešimą ir susipažinusi su papildomai gauta informacija gruodžio 21 d. posėdyje nusprendė ...
2022-12-22
Skaityti daugiau

Regionas

VTEK siūlo V. Lukošienę atleisti iš pareigų

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK), išnagrinėjusi gautą pranešimą ir atlikusi tyrimą, nusprendė, kad Vaiva Lukošienė, kuri nepraėjus vieniems metams po ...
2022-12-22
Skaityti daugiau

Regionas

VTEK siūlo Egidijui Viskontui taikyti tarnybinę nuobaudą

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) skelbia nusprendusi, kad Kretingos rajono savivaldybės administracijos direktorius Egidijus Viskontas pažeidė Viešųjų ir privačių interesų ...
2022-06-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This