Jau ieško estakados projektuotojų

Miestas

Klaipėdos savivaldybė pranešė, jog paskelbė Baltijos prospekto, Šilutės ir Vilniaus plentų žiedinės sankryžos projektavimo darbų konkursą. Konkursą laimėsiantys rangovai vėliau atliks ir projekto vykdymo priežiūrą.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Sutartį su projektuotojais tikimasi pasirašyti šios vasaros pradžioje, projektavimas truks apie metus, o žiedinės sankryžos rekonstrukcijos pradžia, anot Klaipėdos mero Vytauto Grubliausko, planuojama 2020 metais, darbai gali tęstis apie dvejus metus.

Projekto parengimas finansuojamas savivaldybės biudžeto bei Lietuvos automobilių kelių direkcijos lėšomis, o pačias estakados statybas, kurios gali kainuoti iki 20 milijonų eurų, tikimasi, didžiąją dalimi finansuos valstybė.

„Tai išskirtinės svarbos transporto mazgas ne tik Klaipėdai, bet ir visai Lietuvai. Finansinis klausimas šiandien dar nėra galutinai išspręstas, tačiau tai, kad jis yra tiek Susisiekimo ministerijos, tiek Vyriausybės darbotvarkėse, kelia tam tikro pasitikėjimo“, – pranešime cituojamas V. Grubliauskas.

Baltijos pr. ir Šilutės bei Vilniaus pl. sankryžos pertvarkymo perspektyvas vasarą vertino specialistai. Estakados statybai rytų–vakarų kryptis pasirinkta atlikus transporto srautų modeliavimą. Planuojama, kad estakada bus keturių eismo juostų pločio, po dvi juostas į abi puses.

Įgyvendinant estakados statybų projektą bus rekonstruota ir po estakada liksianti žiedinė sankryža, projektuojant bus įvertintas ir poreikis čia įdiegti šviesoforinį valdymą.

Šios probleminės sankryžos rekonstrukcijos darbai buvo užstrigę gana ilgai, nes Savivaldybės nurodymu Uosto direkcija buvo parengusi dokumentaciją tuneliui įrengti, tačiau šis variantas pasirodė esąs per brangus.

Teigiama, kad spūsčių problemą mieste padės spęsti ir dar vienas planuojamas naujas objektas – šiuo metu projektuojamas Statybininkų prospekto tęsinys. Jo rangos darbų pradžia numatoma šių metų pabaigoje, projekto įgyvendinimas truks apie dvejus su puse metų. Tai bus naujas išvažiavimas iš miesto, įsiliesiantis į kelią Klaipėda–Šilutė.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Rūsyje aptiktas lavonas

Klaipėdos policija pranešė, kad ketvirtadienį, po vidurdienio, vieno Šilutės plento daugiabučio rūsyje aptiktas 44-erių vyro lavonas. Pradėtas tyrimas mirties priežasčiai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Spyglys

Eksmeras užsigeidė atsivesdinti Sporto skyriaus vedėją*

„Tikiuosi, neateisime iki tokios stadijos, kad reikės prašyti administracijos direktoriaus, kad atvesdintų jus į virtualią komiteto posėdžio erdvę”, – taip ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This