Parasparnininko paieška nutraukta

Kriminalai ir nelaimės

Internetinis portalas kaliningrad.ru skelbia, jog Baltijos jūroje Kaliningrado srities teritorijoje penktadienį aptiktos parasparnio detalės.

Neabejojama, kad tai tas pats aparatas, kuriuo ketvirtadienio rytą iš Vilniaus į Nidą išskrido 40- metis Aivaras Akramas.  Teigiama, kad parasparnio detalės rastos 1,5 mylios nuo kranto Rusijai priklausančioje teritorijoje.

Į lakūno palaikų paieškas penktadienį įsijungė ir Kaliningrado srities pasieniečiai. Jie žvalgė ir Kuršių marių, ir Baltijos jūros priekrantės teritoriją. Penktadienį popiet vyro kūnas dar nebuvo rastas.

kaliningrad.ru nuotr.

Penktadienį apie 17 val. Krašto apsaugos ministerija pranešė, kad 16.50 val.  Lietuvos kariuomenės Karinių jūrų pajėgų (KJP) Jūrų gelbėjimo koordinavimo centras, įvertinęs realias galimybes išgyventi šaltame Baltijos jūros vandenyje, baigė apie 19 valandų trukusią dingusio parasparnio piloto paieškos operaciją.

Nuo ketvirtadienio vakaro vykdytos operacijos metu, šiandien, apie 12.30 val. Rusijos jūrų gelbėjimo ir koordinavimo centras  ir pasienio apsaugos tarnyba, paprašyta Lietuvos kariuomenės KJP Jūrų gelbėjimo koordinavimo centro, išžvalgė pasienio zoną ir Rusijos teritoriniuose vandenyse aptiko parasparnio liekanas. Jas iškėlus, pilotas nerastas.

„Remdamiesi tarptautiniu aeronautikos ir jūrinių paieškos ir gelbėjimo žinynu buvome priversti konstatuoti, kad padarėme viską, ką galėjome, ieškodami parasparnio piloto. Skaudu pripažinti, bet tokiomis sąlygomis, kokios dabar yra, taip ilgai išgyventi neįmanoma“, – sakė Jūrų gelbėjimo koordinavimo centro viršininkas komandoras Eugenijus Valikovas.

Penktadienį Baltijos jūros temperatūra siekė 4 laipsnius, todėl žmogus tokiomis sąlygomis gali išgyventi iki 2 val., o mūvint specialius, šilumą sulaikančius kombinezonus – iki 8 valandų.

Paieškos ir gelbėjimo operacijos metu nuolat buvo bendraujama su artimaisiais, apie operacijos pabaigą jie informuoti.

Pirmas pranešimas apie parasparnio dingimą gautas sausio 11 d., 20.57 val.

Teigiama, kad nuo pat ketvirtadienio vakaro vykdytai paieškos ir gelbėjimo operacijai buvo sutelkti visi reikalingi pajėgumai – dingusio parasparnio piloto ieškojo du Lietuvos kariuomenės  Karinių oro pajėgų sraigtasparniai AS365N3+ „Dauphin“ ir Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) sraigtasparnis „Eurocopter”  bei Karinių jūrų pajėgų laivo M54 „Kuršis“ įgula. Krante dingusio asmens ieškojo VSAT Pakrančių apsaugos tarnybos pajėgos ir policija su specialiai apmokytais šunimis. Visos paieškos ir gelbėjimo operacijos metu buvo glaudžiai bendradarbiaujama su VĮ „Oro navigacija“ Aeronautikos gelbėjimo koordinaciniu centru.

KJP karo laivas „Kuršis“ dirbo 15 val. ir išžvalgė daugiau nei 14 kvadratinių jūrmylių paieškos rajoną.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Uostas ir jūra

Karinės jūrų pajėgos vykdo Lietuvos vandenų monitoringą

Karinės jūrų pajėgos (KJP) skelbia, jog nuolat vykdo Lietuvos teritorinės jūros ir ekonominės zonos povandeninės aplinkos monitoringą, turi atitinkamus povandeninės ...
2023-10-12
Skaityti daugiau

Klaipėdos/Mažosios Lietuvos istorija

Seniausiam pasaulyje kurėnui – 30 metų

Sukako 30 metų, kuomet Neringos garbės piliečio, menininko Eduardo Jonušo iniciatyva pastatytas kurėnas „Kuršis“ buvo pirmąjį kartą nuleistas į Kuršių ...
2023-06-14
Skaityti daugiau

Regionas

Nidoje šeštadienį vyks pirmasis šių metų „Burpilio" etapas

Tradicinių ir istorinių laivų asociacija, nuo 2013-ųjų burianti Lietuvos medinį burinį laivyną – senųjų Kuršių marių ir Nemuno baseino burlaivių ...
2023-06-06
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This