Brigadai „Žemaitija” – jau dveji

Fotoreportažai, Regionas

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Sausio 12-ąją paminėtos antrosios Lietuvos kariuomenės Motorizuotosios pėstininkų brigados „Žemaitija“ įkūrimo metinės.

Minėjimas prasidėjo Šv. Mišiomis Klaipėdos Marijos Taikos karalienės bažnyčioje, kurias aukojo Klaipėdos įgulos vyresnysis kapelionas komandoras leitenantas Remigijus Monstvilas.

Brigados antrųjų veiklos metų minėjimo šventinėje rikiuotėje dalyvavo Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas, padalinių vadai ir kviestiniai svečiai.

Lauros Skiezgilienės nuotr.

Brigados vadas pulkininkas Artūras Radvilas pasveikino brigados karius, trumpai apžvelgė praėjusių metų veiklą ir padėkojo už metų pasiekimus. Rikiuotės metu brigados kariams buvo įteikti apdovanojimai, bei aukštesni kariniai laipsniai.

„Pirmieji, besikuriančios brigados gyvavimo metai nebuvo lengvi, tačiau ir antrieji atnešė nemažiau įvairių iššūkių. Brigadai teko susidurti su ypatingai svarbiais ir sudėtingais plėtros procesais. Vienas iš didžiausių iššūkių – Brigados generolo Motiejaus Pečiulionio artilerijos bataliono įkūrimas, parengta būtina infrastruktūra laikinoje dislokacijos vietoje Radviliškyje,  kurioje gruodžio 4 dieną tarnybą pradėjo nuolatinės privalomosios pradinės karo tarnybos kariai. Šiandien batalione tarnaujantis šimtas jaunuolių – tai įrodymas, jog viską atlikome tinkamai.

Antrasis iššūkis – tai papildomų nuolatinės privalomosios pradinės karo tarnybos karių kuopų ir jiems reikalingų sąlygų suformavimas LDK Kęstučio ir LDK Butigeidžio dragūnų batalionuose, bei tiesioginiame brigados pavaldume esančių Žvalgybos ir Prieštankinės kuopų. Ypač didelis ir svarbus jaunesniųjų vadų indėlis dirbant su pradėjusiais tarnauti jaunuoliais.

Trečias brigadai tekęs iššūkis – tai sistemingas kovinis rengimas ir eilė nacionalinio ir tarptautinio lygmens pratybų, skirtų karinei kompetencijai tobulinti. Visa tai leido brigadai pasiekti ganėtinai rimtą operacinį pajėgumą planuoti ir vykdyti įvairaus pobūdžio karines operacijas. Vasarą įvykęs brigados kovinės vėliavos įteikimas taip pat simbolizavo dar vieną reikšmingą Brigados istorijos etapą. Šiemet atlikti brigados plėtros žingsniai ypatingai padidino kariuomenės matomumą, sudarė sąlygas didesniam ir glaudesniam tarpinstituciniam bendradarbiavimui bei jaunimo pasirengimui krašto gynybai Žemaitijos regione“,  – Krašto apsaugos ministerijos pranešime cituojamas brigados vadas pulkininkas Artūras Radvilas.

Vienas iš kovinio rengimo renginių buvo tapo tarptautinės pratybos ,,Sąjungininkų dvasia VII“ Vokietijoje, JAV mokymo vadavietėje Europoje. Pratybų metu štabo kariams teko pademonstruoti savo gabumus vadovaujant skirtingų šalių ir funkcijų batalionams, veikiantiems realiame mūšio lauke.

Metų eigoje brigados vienetams teko bendradarbiauti su Čekijos ir Portugalijos rotacinių pajėgų kariais, dislokuotais Lietuvoje. Taip pat tęsiamas glaudus bendradarbiavimas su JAV Pensilvanijos Nacionalinės gvardijos kariais.

INFORMACIJA

Šiuo metu brigadą „Žemaitija“ sudaro vadovybės štabas, štabo, ryšių, žvalgybos ir prieštankinė kuopos, bei trys batalionai: Lietuvos didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų (Klaipėdoje), Lietuvos didžiojo kunigaikščio Kęstučio mechanizuotasis pėstininkų (Tauragės r.) ir Brigados generolo Motiejaus Pečiulionio artilerijos batalionas (Radviliškis). Šiais metais pradedamas formuoti ketvirtasis – Lietuvos kunigaikščio Margirio pėstininkų batalionas.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery interval=”5″ images=”14736,14737,14738,14739,14740,14741,14734″ img_size=”full”][/vc_column][/vc_row]

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Spyglys

Eksmeras užsigeidė atsivesdinti Sporto skyriaus vedėją*

„Tikiuosi, neateisime iki tokios stadijos, kad reikės prašyti administracijos direktoriaus, kad atvesdintų jus į virtualią komiteto posėdžio erdvę”, – taip ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Sportas, Svarbu

Konfliktų draskomo „Viesulo” vadovo darbą meras vertina gerai

„Kiekvienas vadovas turi dar ir savo vadovą, išskyrus aukščiausiąjį miesto vadovą, nes jam vadovo nebėra”, – taip Klaipėdos miesto tarybos Kultūros, ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This