Klaipėdą ir Lietuvą pakeisti užsimojo be politikos

Politika, Svarbu

Penktadienį Klaipėdoje pasirašyta naujo judėjimo deklaracija – nors tai nepartinė organizacija, tarp jos užmojų yra ne tik pokyčiai mieste, bet ir didžiulės geopolitinės permainos.

Forumo deklaraciją pasirašo iniciatoriai M. Macikas (kairėje) ir M. Karalius. Valdo Pryšmanto nuotr.

Klaipėdos forumu pasivadinusi grupė prisistato kaip vietos intelektualus bei patriotus vienijanti nepartinė organizacija, kuri nedalyvaus nei savivaldos, nei Seimo rinkimuose, tačiau piliečių diskusijų pagalba parengs politikai jaunus žmones, kurie ir turėtų daryti permainas.

Jos, kaip teigiama forumo deklaracijoje, yra būtinos, kitaip Lietuva greitai nustos egzistuoti kaip savarankiška valstybė ar net apskritai išnyks: dabartinėje santvarkoje bus sunaikinta arba susinaikins ne tik fiziškai, bet ir dvasiškai.

8 puslapių dokumente keliama abejonė valstybės ateities strategija, saugumu, svarstoma, ar Lietuva yra saugi žengdama koja kojon su NATO, ar ši organizacija, esant reikalui, apgintų mūsų šalį, kaip lietuvius riboja Europos Sąjunga, kaip narystė šioje bendrijoje veikia tautinį savęs suvokimą.

Užsimenama, kad mūsų šalyje netinkamai įvertintas Ukrainoje vykstantis konfliktas (visą deklaracijos tekstą galite rasti čia: deklaracija.)

Tiesa, judėjimas neigia, jog yra priešiškai nusistatę ES ar NATO atžvilgiu.

„Reiškiame norą diskutuoti apie Klaipėdos miesto padėtį paveldo, politikos srityse, taip pat diskutuoti, kokiomis priemonėmis Lietuva gali išlaikyti savo suverenumą ir identitetą būdama ES nare.  Nesame prieš ES ir NATO, anaiptol, norime proveržio, kad Lietuva, būdama šių organizacijų nare, taptų stipresnė nei bet kada anksčiau“, – teigė vienas iš iniciatorių M. Macikas.

„Pagrindinis mūsų tikslas – siekti esminio tautos, valstybės ir klaipėdiečių-klaipėdiškių atsinaujinimo, kuris yra būtina Lietuvos išlikimo šiuolaikiniame pasaulyje sąlyga. Šį tikslą įgyvendindami gaivinsime ir ugdysime šiuo metu sunykusią ir merdinčią politinę lietuvių tautą, vėl pajėgsiančią būti savarankišku politikos ir istorijos subjektu ir pasiruošusią tapti nepriklausomos ir demokratinės Lietuvos valstybės atkūrėja ir suverenu“, – deklaracijoje nurodomas veiklos siekis.

Forumo iniciatoriai įsitikinę, kad grėsmingą dabartinę padėtį pagerins ne dabartinė politika ir ateities strategija, o patriotiškų piliečių forumai.

Klaipėdoje jį steigti sumanė Mindaugas Karalius, Arūnas Acus, M. Macikas ir Steponas Jurevičius, kurie suformavo pagrindinius forumo principus, ieškojo ir pakvietė prisijungti bendraminčius.

Į iniciatyvinės grupės kvietimą steigti forumą penktadienį atsiliepė ir deklaraciją pasirašė vos keli žmonės, tarp kurių – verslininkas, studentas, gimnazistas, Klaipėdos universiteto profesorius, uostamiesčio savivaldybės tarnautoja, pensininkas, valdančiosios politinės partijos narys.

Steigiamojo susirinkimo dalyviai. Valdo Pryšmanto nuotr.

Tikimasi, kad, laikui bėgant, forumo dalyvių gretos išaugs, o idėjos skambės garsiau.

Organizacija bent kurį laiką veiks neregistruota registrų centre – jos steigėjai suabejojo, ar piliečių susirinkimams apskritai būtina tai daryti.

Panašus forumas ne vienerius metus veikia ir Vilniuje.

6 Comments

  1. kelvin williams

    Kelvinas Viljamsas yra mano vardas Aš čia, norėdamas pasidalinti savo patirtimi apie tai, kaip aš turiu turtingą prieš 2 mėnesius. Aš gavau mano blanką ATM kortelę iš „CLOUD TECH”. Mano tuščia banko kortelė gali išimti € 2,000 kasdien. Aš gavau iš jo praeitą savaitę ketvirtadienį ir dabar turiu 7 000 eurų nemokamai. Kortelė pašalina pinigus iš bet kurių bankomatų, ir čia nėra jokio pavadinimo, nėra atsekamumo ir dabar aš turiu pinigų verslui ir pakankamai pinigų man ir mano šeimai. Man labai malonu, kad sutiko CLOUD HACKERS, nes sutikau kai kuriuos žmones anksčiau ir jie negalėjo man padėti. Bet dabar aš laimingas. „CLOUD HACKERS” išsiuntė kortelę per „DHL” ir gavau ją. jis teikia žmonėms pagalbą, net jei tai neteisėta, bet tai labai padeda, niekas nepasikrauna. Kortelė veikia visose šalyse. CLOUD HACKERS el. Pašto adresas yra cloudatmhackers@gmail.com

    Reply
  2. Visaginietis

    Originaliai parasyta, galeciau skaityti visa diena 🙂

    Reply
  3. ByncKeno

    This message, is matchless))), it is very interesting to me 🙂
    coquettishness

    Reply
  4. Simona

    Kokie dar vatnikai. Juk skelbia, kad yra už ES ir NATO, tik siekia diskutuoti įvairiomis temomis.

    Reply
  5. Vytautas

    Vatniku burelis. Geda!!!!

    Reply
  6. Nojus

    Apgailėtini menkystos. Gerai, kuomet pasiviešina. Mūsų nesuklaidinsite ir į Rusijos glėbį nesugrąžinsite, neeikvokit laiko.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra, Svarbu

Kultūros ir meno vertintojams diriguos politikas

Kultūros skyrių palikus vedėjai, laikinai šias pareigas ėjusiai specialistei ir kitiems darbuotojams, Kultūros bei meno projektų vertinimo komisijai vadovauti Klaipėdos meras ...
2024-02-05
Skaityti daugiau

Spyglys

Vicemeras trauks šoferius iš tankų pro ambrazūras*

Klaipėdos vicemeras Algirdas Kamarauskas apkaltino vairuotojus, kad šie važinėjaisi visiškai  apsnigtais automobiliais, kurių „tik priekinis langas prakrapštytas – lyg ambrazūra, ...
2024-01-19
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas

Atidengė atminimo lentas dviem iškiliems mažlietuviams

Ketvirtadienio popietę, Tilžės akto dieną, ant pastatų Turgaus g. 3 ir Žvejų g. 2 atidengtos dvi atminimo lentos iškiliems Klaipėdos ...
2023-11-30
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This