Graži iniciatyva

Mums rašo

Mums parašęs žurnalistas ir kraštotyrininkas Denisas Nikitenka pasidalino savo pastebėjimu: sausio 15-ąją, minint Klaipėdos krašto prijungimo prie Lietuvos 95-ąsias metines, prie privataus namo Miško g. 6, esančio šalia Klaipėdos universiteto, kartu su Lietuvos trispalve iškelta ir Mažosios Lietuvos vėliava.

„Nesu matęs tokios iniciatyvos”, – rašo D. Nikitenka. Jo teigimu, būtų įdomu sužinoti, kas gyvena šiame name. „Graži iniciatyva”, – džiaugiasi kraštotyrininkas.

Deniso Nikitenkos nuotr.

Tikra tiesa. Kartu „Atviros Klaipėdos” žurnalistė pamena, kad vos tik atkūrus Lietuvos nepriklausomybę už Mažosios Lietuvos vėliavos iškėlimą prie savo namų jau ne sovietinei, o Lietuvos valdžiai turėjo aiškintis bene žymiausias mūsų laikmečio mažlietuvis, žinomas Klaipėdos fotografas ir žurnalistas a. a. Albinas Stubra.

Jis tada pasakojo, jog ne tik pareigūnai, bet ir dauguma tuometinių politikų nežinojo, kam priklauso ši žalia-balta- raudona trispalvė. Nors už jos iškėlimą Klaipėdos krašto patrioto tada, regis, nenubaudė, tačiau „dėl viso pikto” policija liepė vėliavą pašalinti.

 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Kviečia į naktinį žygį kuršių praeities labirintais

Palangos Jono Šliūpo muziejus tęsia renginių, aktualizuojančių kuršių kultūros palikimą, ciklą, kuris skirtas šiuo metu veikiančiai vieno eksponato parodai „Subtili ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

Kultūra

Švyturių metams - kūrybinės dirbtuvės

Sausio 26 d., penktadienį, 17-19.30 val., Klaipėdos kultūrų komunikacijų centras kviečia į Parodų rūmus, kur vyks kūrybinės dirbtuvės, skirtos paminėti ...
2024-01-23
Skaityti daugiau

Veidai

„Gintarinė plunksna" - visuomenininkui ir žurnalistui Denisui Nikitenkai

Baigiantis metams, Klaipėdos pramonininkų asociacija (KPA) tradiciškai apdovanoja, jos nuomone, labiausiai nusipelniusius žurnalistus, rašančius verslo temomis. Šiemet „Gintarinės plunksnos“ apdovanojimas ...
2023-12-08
Skaityti daugiau

NAUJAUSI STRAIPSNIAI

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This