Lipti ant ledo kol kas draudžiama

Orai

Atvėsus orams, vaikai, kol dar nėra sniego, suskubo ieškoti užšalusių vandens telkinių, tačiau sinoptikai kol kas lipti ant ledo nepataria. O civilinės saugos specialistai ledo storį gyventojams siūlo matuotis patiems.

Į „Atvirą Klaipėdą“ kreipėsi susirūpinusi savo vaikų saugumu moteris, klausdama, kur galima sužinoti apie užšalusių tvenkinių, ežerų ar upių ledo storį, kokios tarnybos jį Klaipėdoje matuoja.

Paaiškėjo, jog tuo užsiima tik Lietuvos hidrometeorologinė tarnyba ir jos skyriai, tačiau jų specialistai ledą matuoja toli gražu ne visuose vandens telkiniuose, o tik ten, kur turi savo postus, t. y. prie didžiųjų ežerų, upių, Kuršių marių.

Jūrinių prognozių grupės budinčioji sinoptikė Elvyra Latvėnaitė „Atvirai  Klaipėdai“ sakė, kad kol kas pajūryje vandens telkiniai užšalę nėra. „Šiek tiek yra užšalusi tik Kuršių marių priekrantė, ties Nida kaupiasi ižas, tačiau pačios marios, kaip ir upės, dar nepadengtos ledu“, – sakė sinoptikė.

Vaikams sinoptikė patarė tenkintis mažais užšalusiais tvenkinukais – pelkėmis prie namų, autorės nuotr.

Vaikams ji patarė kol kas rinktis „Akropolio“ ledo areną arba tenkintis mažais užšalusiais tvenkinukais – pelkėmis prie namų, bet jokiu būdu nebandyti nei Dangės, nei šalia miesto esančių ežeriukų ledo. Beje, šie vandens telkiniai, sinoptikės duomenimis, dar net ir nėra užšalę.

Tuo metu Klaipėdos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Civilinės saugos skyriaus vedėjas Stanislovas Kučinskas teigė, kad jų tarnyba ledo storio matavimais neužsiima ir gyventojams, susiruošusiems iškylauti prie užšalusių vandens telkinių, ledo storį patarė matuotis patiems.

„Jei nori kokia įstaiga daryti šventę, tai irgi jie patys turi pasidaryti gręžinuką ir patys turi užsitikrinti saugumą”, – sakė civilinės saugos specialistas. Jo teigimu, jų tarnyba apie užšalusius vandens telkinius informaciją gauna irgi iš hidrometeorologų, tačiau iki šiol dar tokio poreikio esą nebuvo, nes atšalo tik pastarosiomis dienomis.

Gyventojai informaciją apie užšalusių vandens telkinių būklę gali pasitikrinti internetinėje Lietuvos hidrometeorologinės tarnybos svetainėje adresu www.meteo.lt, pasirinkę hidrologinės informacijos nuorodą.

Tiesa, kol kas čia skelbiama, kad dėl techninių kliūčių ji teikiama ne visa apimtimi. Pirmadienio rytą čia buvo skelbiama, kad Kuršių marios ties Nida jau yra užšalusios, o ledo storis čia siekia 5 cm.

Sinoptikų patarimu, ant didesnių vandens telkinių saugu lipti yra tada, kai ledo storis siekia ne mažiau 10 cm.

Artimiausiomis dienomis numatomas orų pokytis – visoje šalyje, taip pat ir pajūryje, turėtų pasnigti, čia dėl sustiprėjusio vėjo gali kilti pūga. Išsamią šios savaitės orų prognozę rasite  čia.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Orai

Pirmoji rugsėjo savaitė - lietinga, bet šilta

Rugsėjo pirmosios šventei nušvitusią saulę artimiausiomis dienomis vis dažniau temdys kamuoliniai lietaus debesys, nors pirmoji rudens savaitė žada būti dar ...
2020-09-01
Skaityti daugiau

Orai

Orai - palankūs likti namuose

„Pavasario dar nelaukiame, net ir orai prisitaikė prie karantino”, – pusiau juokais, pusiau rimtai sakė klaipėdietė sinoptikė Elvyra Latvėnaitė, paklausta, ...
2020-04-14
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Orai, Svarbu

Mieste per audrą apgadinti 9 automobiliai, uoste incidentų išvengta (atnaujinta)

Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba skelbia, jog šiomis dienomis per Šiaurės Europą pradeda keliauti energingi ciklonai, keldami vėjus ir dažnas orų permainas.
2020-03-12
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This