Įspėja apie artėjančią pūgą

Orai

Apie artėjančią pūgą įspėjo ne tik pirmadienį mūsų kalbinta Jūrinių prognozių grupės budinti sinoptikė Elvyra Latvėnaitė, bet ir antradienį pranešimą išplatinusi Klaipėdos miesto savivaldybė. Jos pranešime sakoma: „Sausio 16-os vakare (16–21 val.) pradedant vakariniais rajonais kils pūga. Naktį iš sausio 16-os į 17-ą sningant ir pučiant stipriam pietryčių vėjui (gūsiai – 15–20 m/s) pūga numatoma daugelyje rajonų. Gyventojus raginame išlikti budriems”.

„Dėl stipraus vėjo oras bus žvarbus, nemalonus, o jutiminė temperatūra bus gerokai žemesnė už faktinę”, – dar pirmadienį sakė sinoptikė. Jos prognozėmis, vėjas gūsiuose gali siekti iki 23 m/s.

Trečiadienį galima lijundra, bus slidu. Palmiros Mart nuotr.

Pūga turėtų siautėti ir trečiadienio naktį, bet jau trečiadienio dieną vėjas keis kryptį, ims pūsti nuo jūros ir pamažu rims iki 6-10 m/s. Dėl to dieną sniegą greičiausiai pakeis šlapdriba, galima lijundra, bus slidu. Vairuotojai turėtų kelyje elgtis atsargiai, laikytis saugaus greičio, pataria sinoptikė.

Ketvirtadienio naktis numatoma rami, tačiau dieną nuo Didžiosios Britanijos atslinks naujas galingas ciklonas, kuris atpūs vėl iki 15-20 m/s sustiprėjusį šiaurės  vakarų vėją ir negausius kritulius. Diena bus permaininga, vyraus maždaug nulinė temperatūra. Į pavakarę šlapdribą turėtų keisti sniegas, temperatūra kris.

Penktadienį ir ateinantį savaitgalį orai turėtų būti ramesni, žiemiški, bet, pasak sinoptikės, dėl ciklonų kaitos tiksliai prognozuoti orus taip toli į priekį yra sunku.

„Žodžiu, atėjo tikra žiema, bet pajūryje kol kas ji nebus maloni”, – apibendrino E. Latvėnaitė. Kartu sinoptikė įspėjo, kad kol kas dar lipti ant užšalusių tvenkinių ledo yra pavojinga ir draudžiama.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Orai

Pajūryje sniegą keis lijundra, stiprės vėjas

Nors artimiausiomis dienomis, Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, daugelyje šalies rajonų numatomas sniegas, pajūry jį keis lijundra, o termometro stulpelis dienomis ...
2024-01-19
Skaityti daugiau

Orai

Įspėja apie lijundrą

Penktadienį, gruodžio 15 d., vakare, tarp 16 ir 21 val., vakariniuose šalies rajonuose pradės formuotis lijundra. Šeštadienio naktį lijundra išplis ...
2023-12-15
Skaityti daugiau

Orai

Šaltis trauksis: ką sako senolių išmintis

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, šeštadienio dieną daug kur, daugiausia Vakarų Lietuvoje, pasnigs, vyraus nedidelis sniegas. Galima silpna lijundra. Vėjas pietryčių, ...
2023-12-09
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This