Tėvų forumas: priėmimo į mokyklas tvarka keistina, bet…

Švietimas

Vakarų Lietuvos tėvų forumas (VLTF) išplatino kreipimąsi, kuriame pritaria, kad reikia keisti priėmimo į mokyklas tvarką, kaip kad siūlo Savivaldybės administracija, bet atkreipia dėmesį, kad visas iki šiol vykęs procesas buvo chaotiškas ir klaidinantis tėvus.

Žinia, gruodžio 21 d. miesto Taryba pakeitė priėmimo į uostamiesčio mokyklas tvarką. Pagal naują sprendimą priėmimas į uostamiesčio mokyklas šiemet prasidės nebe sausio 4-ąją, o per antrąsias mokinių žiemos atostogas vasario 19 ir 21 d.

Sausio 3-iąją Savivaldybės administracija surengė spaudos konferenciją, kurios metu Švietimo skyriaus vedėja Laima Prižgintienė bei  Ugdymo ir kultūros departamento direktorė Nijolė Laužikienė informavo, kad registruotais laiškams pateiktiems prašymams bus teikiamas prioritetas lyginant su pateiktais „gyvoje eilėje“. Tačiau tėvams kilus klausimų dėl tokių laiškų registravimo tvarkos buvo nuspręstą dar kartą patikslinti tvarką.

„Jau gruodžio sprendimas, nors ir sutiktas gana palankiai, vertintinas kaip gerokai pavėluotas, priimtas labai nepalankiu metu – per didžiąsias metų šventes ir mokinių atostogas, todėl tėvams buvo sunkiau sekti informaciją”, – teigia VLTF atstovė Klaipėdos miesto savivaldybės Švietimo taryboje Gabrielė Burbulytė-Tsiskarishvili.

Jos parengtame kreipimęsi rašoma, kad pirmosiomis sausio dienomis įvyko darbo grupės, kurios sudėtyje yra savivaldybės tarybos, administracijos ir mokyklų atstovai, susitikimas. Jo metu buvo nagrinėtas dabar politikams teikiamas sprendimo projektas.

„Šie planuojami Aprašo 10 punkto pakeitimai, VLTF nuomone, yra vertinti pozityviai, kaip galintys prisidėti prie fizinių eilių teikiant asmeniškai prašymus mokykloms išvengimo. Tačiau, VLTF nuomone, šių planuojamų Aprašo 10 punkto pakeitimų vykdymo procesas atliekamas nesilaikant įprastos teisinės tvarkos:

1) po minėtos darbo grupės susitikimo, jau sausio 5 d., nelaukdamos, kol sprendimą patvirtins Klaipėdos miesto savivaldybės taryba ir atitinkamą įsakymą pasirašys savivaldybės administracijos direktorius, dalis Klaipėdos miesto mokyklų paskelbė jau vykdančios dar tik planuojamus pakeitimus, todėl dalis miesto gyventojų (irgi nelaukdami oficialaus Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos sprendimo bei savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymo) suskubo siųsti į savivaldybės bendrojo ugdymo įstaigas registruotus laiškus su prašymais priimti į mokyklas;

2) dalis tėvų, nedisponuodami šia, akcentuojame, neoficialia ar tik pusiau oficialia informacija, ramiai laukia vasario 19/21 dienų, kai prasidės planuotas asmeniškas prašymų registravimas mokyklose pagal Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos 2017 metų gruodžio mėn. 21 d. sprendimu Nr.T2-236 bei Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktoriaus 2017 m. gruodžio 27 d. įsakymu Nr.AD1-3160 patvirtintą tvarką;

3) susiklosčiusi situacija vertinama ne tik kaip pažeidžianti teisės normas ir principus, kai sprendimo įgyvendinimas pradedamas anksčiau už jo patvirtinimą, bet ir sudaranti nelygias sąlygas bei galimybes tėvams pateikti prašymus;

4) dar daugiau, VLTF nuomone, planuojamas registracijos pirmenybės teikimas registruotais laiškais atsiųstiems prašymams, pagal teisės normas ir principus turėtų būti taikomas tik laiškams, išsiųstiems tik Klaipėdos miesto savivaldybės tarybai patvirtinus šį sprendimą bei Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktoriui pasirašius atitinkamą įsakymą. Tačiau tokiu atveju nukentėtų tie tėvai, kurie suskubo naudotis išankstine neoficialia, tačiau mokyklose ir iš savivaldybės administracijos pusės skelbiama, informacija”, – rašoma VLTF kreipimęsi.

Visgi VLTF konstatuoja, kad šio proceso nutraukimas neduotų teigiamo rezultato.

„Todėl pritariame proceso tęsimui, reikalaudami maksimalaus prašymų pateikimo mokykloms tvarkos pokyčių viešinimo, kad visus tėvus pasiektu tinkama informacija ir jie laiku galėtų apsispręsti, kurį iš prašymų pateikimo variantų pasirinks”, – teigia forumas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Klaipėdietė politologė: ministrei atsistatydinti būtų „etiška ir moralu“

Klaipėdos universiteto (KU) politologė Gabrielė Burbulytė-Tsiskarishvili pažymi, kad dar nėra įrodyta, jog švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė galėjo ...
2023-05-17
Skaityti daugiau

Svarbu, Švietimas

Naujoji mokykla rugsėjį gal ir atsivers, bet ne visiems

Miesto vadovams kartu su rangovu tikinant, kad šį rugsėjį pagaliau duris atvers naujoji Senvagės gatvėje statoma mokykla, kai kurie klaipėdiečiai ...
2023-01-19
Skaityti daugiau

Politika

Kaip priimami sprendimai vietos savivaldoje?

„Tarybos narys nėra visų galų meistras, specialistas, to nereikėtų vaidinti niekam”, – antradienį dalyvaudamas diskusijoje apie tai, kaip priiminėjami sprendimai ...
2022-11-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This