„Ocean Crown” bando variklį

Uostas ir jūra

Gavęs suderinimą iš klasifikacinės registrų bendrovės ir Lietuvos transporto saugos administracijos trečiadienį,  14.30 val., laivas „Ocean Crown“, išgarsėjęs dėl incidento, kai užplaukė ant seklumos ties II Melnrage, išplaukė iš Klaipėdos uosto į jūrą pagrindinio variklio bandymui.

Variklio būklės bandymas po remonto bus atliekamas išorinio uosto reido akvatorijoje.

Laivą lydėjo du vilkikai TAK6 ir TAK11, kad būtų užtikrintas saugus laivo išplaukimas ir įplaukimas atgal į uostą.

Portalo www.marinetraffic.com duomenimis, laivas penktadienio vakarą, apie 22 val., grįžo į uostą ir apie 23 val. prisišvartavo prie Klaipėdos jūrų krovinių kompanijos krantinės. „Atviros Klaipėdos” duomenimis, bandymai parodė, kad variklis jau veikia gerai.

Kipre registruotas 190 metrų ilgio „Ocean Crown“ su 20 žmonių įgula praėjusių metų ankstų gruodžio 24 d. rytą buvo užplaukęs ant seklumos ties antrąja Melnrage. Tą naktį vėjo stiprumas gūsiais siekė iki 28 metrų per sekundę. Laivas buvo „įkalintas” maždaug jūrmylės atstumu į šiaurę nuo šiaurinio molo, apie 200 metrų nuo kranto. Sutelkus reikiamas pajėgas, laivas gruodžio 27 d. buvo sėkmingai nutemptas nuo seklumos ir prišvartuotas Klaipėdos uoste.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Uostas ir jūra

Išvados: „Ocean Crown“ kapitono klaida

Uosto direkcijoje baigtas vidinis tyrimas dėl laivo „Ocean Crown“ avarijos gruodžio 24 d. paryčiais ties Klaipėdos uosto prieigomis. Anot direkcijos pranešimo, ...
2018-01-31
Skaityti daugiau

Svarbu, Temos

Kas paleido antį apie grėsmę?

Kalėdų dieną žiniasklaidos išplatintą Krašto apsaugos ministerijos pranešimą apie Melnragėje ant seklumos užplaukusio laivo „Ocean Crown” korpuso deformaciją ir galimą ...
2017-12-28
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Svarbu, Uostas ir jūra

"Ocean Crown" jau uoste, taršos nėra

Antradienį pradėta ant seklumos tarp I ir II Melnragių užplaukusio laivo „Ocen Crown“ nutempimo operacija tęsėsi ir trečiadienio rytą.
2017-12-27
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This