Ar ištesės dešimtmečio pažadus?

Miestas

Per 80 namų vienijančios bendrijos „Parko trikampis” valdybos pirmininkas Saulius Valančius sako jau nuo 2007-ųjų raštais vis prašantis miesto valdžios, kad ši sutvarkytų palei Liepojos gatvę einantį kelią – arba paverstų jį normalia gatve, arba bent jau nutiestų šaligatvį.

Jei politikai nepakoreguos planų, pagal paskutinius Savivaldybės pažadus, šiemet čia bus suprojektuota paralelinė gatvė su pėsčiųjų takais, o statybos prasidės kitąmet. Martyno Vainoriaus nuotr.

Vyras teigia per tuos dešimt metų jau prisiklausęs daug įvairiausių pasiteisinimų bei pažadų ir sako, kad valdžia jau vėluoja vykdyti ir paskutiniuosius. Tačiau Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Elida Mantulova tikina, kad šįkart jau nuo pažadėtų terminų beveik neatsiliekama. Visgi ji pripažįsta, kad statybinių darbų pradžia priklausys nuo politikų, tvirtinančių strateginius planus.

S. Valančius pasakojo, kad tokia gatvė buvo numatyta jau pirmuosiuose kvartalo planuose, tačiau statybinis projektas taip ir neatsirado.

„Neseniai pasikėliau raštus, tai pamačiau, kad nuo 2007 metų vis rašome ir vis sulaukiame įvairių pasiteisinimų bei pažadų, kurie neįvykdomi. Vieną kartą rašė, kad neva trukdo gyventojų tvoros, bet visi, jei tik būtų reikėję, būtų jas patraukę. Vėliau dar pats Kastytis Macijauskas atkreipė, kad yra labai nesaugu, kai į Liepojos gatvę, kuri praktiškai yra magistralinė, yra 8 ar net 11 išvažiavimų ir dėl jų tikrai yra buvęs ne vienas skaudus įvykis. Tačiau sumažino leistiną greitį iki 50 kilometrų per valandą ir problema esą išsisprendė. Tačiau kai Savivaldybė suteikė prioritetą Tauralaukio gatvių asfaltavimui, žmonės ėmė piktintis, kiek galima mums žadėti ir darė prielaidas, kad taip yra dėl to, kad Taraškevičius ten gyvena. Buvome bent du ar tris kartus įtraukti į strateginį planą, bet vis dingstame”, – pasakojo bendrijos pirmininkas.

Pasak jo, gyventojai būtų laimingi, jei būtų įrengtas bent jau šaligatvis, nes dabar jo nėra nei šioje, nei kitoje Liepojos gatvės pusėje. Dabar jau varganas takelis buvo nutiestas pačių žmonių lėšomis, kaip ir visos kvartalo komunikacijos.

Anot S. Valančiaus, pagal paskutinius pažadus jau sausį gyventojams turėjo būti pristatyti projektiniai sprendiniai, tačiau mėnuo jau pabaigos link, bet jų nematyti.

Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Elida Mantulova teigia, kad ši paralelinė gatvė jau projektuojama.

„Nuo pažadų nesame pabėgę. Sausį žadėjome pristatyti. Projektuotojai jau atvyko į pirmąjį pasitarimą. Buvo pristatytas pirmasis apmatas, jie išgirdo pirmus Savivaldybės darbuotojų pamąstymus ir į juos reaguodami parengs projektinį pasiūlymą ir jis bus pateiktas gyventojams susipažinti. Jei ir vėluosime nuo pažadų, tai ne daugiau kaip mėnesį”, – sakė pašnekovė.

Anot jos, jei politikai jau šį mėnesį nepakeis artimiausių metų Savivaldybės strateginio veiklos plano, tai jame liks įrašyta, kad šiemet projektuojama, o 2019 m. bus įrengiama gatvė su pėsčiųjų takais ir su jungtimis į egzistuojančias pėsčiųjų perėjas ir autobusų stoteles.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Nauji daugiabučiai: kaimynai nuogąstauja dėl eismo sprendimų

Verslo planus taip ir nepradėtos eksploatuoti vandentiekio siurblinės vietoje Kretingos gatvėje statyti daugiabučius kaimynai sako sveikinantys, tačiau jiems didelį nerimą ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Vietoje Liepojos gatvės vaiduoklio - prekybos centras (atnaujinta)

Sausio pradžioje uždarius prekybos tinklo „Maxima” parduotuvę Liepojos gatvėje prasidėjo ir šio pastato rekonstrukcija, ir šalia nuo nepriklausomybės pradžios stovėjusios ...
2024-01-19
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Nežinioje užšalo dubliuojančios gatvės tiesimas

Greta Liepojos gatvės tiesiamos dar vienos – dubliuojančios gatvės – darbai eilinį kartą nutrūko. Kada jie bus atnaujinti – nežinia. ...
2023-11-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This