N. Puteikis: „Noriu visuomenei sutaupyti milijardą eurų”

Politika

Pirmadienį Vilniaus apskrities policija pranešė, kad Vilniaus miesto trečiajame policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl Lietuvos Respublikos Seimo nario klaipėdiečio Naglio Puteikio pasisakymų šių metų sausio 8 dieną tiesiogiai transliuotoje „Lietuvos ryto“ TV laidoje.

Skelbiama, kad vėliau jo mintys buvo cituojamos socialiniuose tinkluose, o jose esą galima įžvelgti šmeižimo nusikalstamos veikos požymių, dėl ko ir pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Pirmadienį po pietų „Atvirai Klaipėdai” susisiekus su Seimo nariu ir paprašius pakomentuoti, dėl ko ir su kuo kilo ginčas, N. Puteikis sakė: „Matonis dirba LRT naujienų vadovu ir privalo vadovautis LRT įstatymu, o jame parašyta, kad turi atspindėti objektyvią realybę, būti objektyvus”.

Jo teigimu, taip nebuvo pasielgta, nušviečiant LRT laidose ginčą dėl Trakų autobusų stoties, „kai vienoj pusėj yra RIMI ir pagarsėjęs LEO LT apologetas Darius Nedzinskas, o kitoje pusėje – Trakų nac. parkas ir visuomenininkai, kurie sako, kad RIMI pastatas sužalos istorinį kraštovaizdį, neatitinka planavimo dokumentų ir kad RIMI ir Nedzinskas pusvelčiui, beveik nemokamai gauna auksinės vertės žemės sklypus iš Trakų liberalų rankų”.

Pasak politiko, Audrius Matonis, kaip visuomeninės televizijos ir radijo žinių tarnybos vadovas, „turėjo užtikrinti, kad reportažai apie šitą ginčą būtų objektyvūs ir atspindėtų visas puses”, tačiau esą „Matonis padarė kaip pigios piaro agentūros komercinis savininkas, išleido reportažus tik Nedzinsko ir RIMI naudai, ne visuomenės naudai, nevykdė LRT misijos”.

Klaipėdietis politikas sakė: „Matonis grubiai pažeidė LRT įstatymą, užtat Rūtos laidoje aš pasakiau, kad jis yra sukčius ir prekiauja poveikiu”.

Negana to, politikas jį feisbuke iškvietė „į teisinę dvikovą”.

„Tai aš paraginau Matonį drąsiai eiti į teismą (…), bet jis vis tiek neišdrįso ir apsiskundė tik policijai. Tai dabar vargšė policijos tyrėja turės nagrinėti LRT įstatymo subtilybes ir išklausyti mano samprotavimų, kas yra žurnalistinė laisvė, o kas yra pigus piaras brangiai apmokamo Nedzinsko verslo naudai”, – situaciją komentavo Seimo narys.

Jo teigimu, jeigu ikiteisminio tyrimo metu bus nuspręsta kreiptis į Seimą dėl jo neliečiamybės panaikinimo (nebus ikiteisminis tyrimas nutrauktas – aut. pst.), „aš su džiaugsmu prašysiu Seimo narių leisti man įveikti Matonį, kaip oligopolio atstovą”.

Pasak politiko, „jeigu kas nors prieš 15 metų Nedzinską būtų išvadinęs sukčium ar niekšu, valstybė būtų sutaupiusi milijardą litų. Tai dabar aš noriu sutaupyti visuomenei milijardą eurų, nes dėl tokių, kaip Matonis, Lietuvoje smulkus ir vidutinis verslas žlunga, nes viską, įskaitant LRT, valdo oligopolijos, tai yra didieji prekybos tinklai”.

A. Matonis savo „Facebook” profilyje savo ruožtu pasveikino policijos sprendimą.

„Tikiuosi, tyrimas parodys, jog įstatymo reikalavimai galioja ir Seimo nariams”, – rašo jis.

5 Comments

  1. sportsbetting

    Can I just say what a comfort to uncover a person that actually knows what they
    are discussing on the net. You actually realize how to bring a problem to light
    and make it important. More and more people need to read this and understand this side of your story.
    I was surprised you’re not more popular because you most certainly possess the gift.

    Reply
  2. casino online

    you are really a just right webmaster. The web site loading speed is amazing.
    It sort of feels that you’re doing any unique trick.
    Also, The contents are masterwork. you have done a great process in this topic!

    Reply
  3. IDM Free Download

    Howdy, I believe your website could possibly be having browser
    compatibility problems. Whenever I take a look at your site in Safari, it looks fine but when opening in I.E., it’s got some overlapping issues.
    I simply wanted to give you a quick heads up! Apart from that, great site! http://blog.nonnoka.jp/?attachment_id=206&post=555&post=689

    Reply
  4. crackedidm.com

    Hi there exceptional blog! Does running a blog like this require a lot of work?
    I’ve absolutely no understanding of coding however I was
    hoping to start my own blog in the near future. Anyways, should you have any recommendations
    or techniques for new blog owners please share. I understand this is off
    subject but I simply had to ask. Many thanks! http://crackedidm.com/

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Didieji prekybos tinklai mažina „Vičiūnų“ gaminių kiekį lentynose

Didieji Lietuvos prekybos tinklai tikina rimtai žvelgiantys į tai, kad dėl galimo sankcijų pažeidimo „Vičiūnų“ grupei priklausanti įmonė atsidūrė teisėsaugos ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

Politika

Petras Gražulis vadovaus Donaldo Trumpo rinkiminiam štabui Lietuvoje

Iš Seimo narių per apkaltą pašalintas Gargžduose išrinktas Petras Gražulis praneša kartu su Amerikos lietuvių bendruomene, remiančia kandidato į JAV ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

Verslas

Sekmadienį Klaipėdos regione dirbs tik kelios „Rimi“ parduotuvės

Iš didžiųjų prekybos tinklų paskelbtos informacijos matyti, kad Velykų sekmadienį Klaipėdos regione dirbs tik šešios budinčiomis vadinamos „Rimi“ parduotuvės. Šeštadienį ...
2024-03-31
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This