Klaipėdietis organizavo tarptautinę narkotikų kontrabandą

Kriminalai ir nelaimės

Muitinės kriminalinės tarnyba (MKT) praneša praėjusią savaitę baigusi ilgalaikę tarptautinę operaciją, kurios metu buvo sulaikyti 5 asmenys, tarp jų – vienas klaipėdietis. Jis įvardijamas kaip narkotikų iš Ispanijos į Norvegiją gabenimo organizatorius.

Tarptautinis tyrimas, kurio metu Lietuvos muitinės pareigūnai glaudžiai bendradarbiavo su Prancūzijos muitinės pareigūnais, buvo pradėtas dar 2015 m. Jo metu pareigūnams pavyko surinkti nusikalstamos veiklos įrodymus, išsiaiškinti ir sulaikyti narkotikų kontrabandininkų grupuotę.

MKT nuotr.

Teigiama, kad pastarieji veikė itin atsargiai – įtariamas organizatorius, klaipėdietis  M. B., Lietuvoje esą nepalaikė jokių santykių su šešėlinio pasaulio atstovais, pats taip pat nebuvo pakliuvęs į pareigūnų akiratį. Anot jo paties, teturėjo vieną silpnybę – buvo azartiškas lošėjas.

Likę įtariami grupuotės nariai buvo kilę iš kitų vietovių, du iš Kaišiadorių rajono, vienas – tauragiškis, o ketvirtasis – Baltarusijos pilietis, turintis leidimą gyventi Vokietijoje.

Narkotikus slėpė automobiliuose

Kontrabandininkai vertėsi „narkotikų tranzitu“: Lietuvos dirbtuvėse lengvuosiuose automobiliuose buvo įrengiamos slėptuvės, kuriose kvaišalai (hašišas ir kokainas) iš Ispanijos per Prancūziją, Vokietiją, Daniją ir Švediją gabenti į Norvegiją. Narkotikai paprastai vežti Lietuvoje ar Vokietijoje registruotais automobiliais.

Nors kurjeriai vengė pagrindinių kelių, jau 2015 m. lapkritį Prancūzijos Le Pertiuse mieste įkliuvo Kaišiadorių rajono gyventojas J. M., kuris lengvuoju automobiliu „Peugeot 5008“ vežė 26 kg hašišo. Daugiau nei po savaitės kelyje Prancūzija–Vokietija Bezansono (Besancon) mieste sulaikytas irgi „Peugeot 5008“ automobiliu važiavęs tauragiškis M. S., gabenęs 33 kg hašišo. Abiem lietuviams Prancūzijoje skirtos ne tik laisvės atėmimo bausmės, bet ir įspūdingos baudos, vienam – 220 tūkst. eurų, o kitam – 55 tūkst. eurų bauda.

Trečiasis kurjeris – Baltarusijos pilietis A. K., prancūzų pareigūnų sulaikytas Prancūzijos Narbono (Narbonne) mieste, po pusmečio – 2016 m. birželį. Baltarusis limuzinu „Mercedes Benz S 320“ vežė 18 kg hašišo ir 2,2 kg kokaino. Baltarusis Prancūzijoje buvo nuteistas 2 metams laisvės atėmimo ir 130 tūkst. eurų bauda.

Dauguma atvejų identiški buvo ne tik automobiliai, bet ir kvaišalų slėptuvės: narkotikai slėpti mašinų slenksčiuose, statramsčiuose, po priekiniu stiklu per visą jo ilgį.

Šių metų sausio 16 d. MKT pareigūnai Klaipėdoje sulaikė ir įtariamą pagrindinį šios kontrabandos organizatorių, M. B. Jo namuose aptiktas didelis kiekis mobiliųjų telefonų ir SIM kortelių.

Klaipėdietis Vilniaus apylinkės teismo sprendimu suimtas 3 mėnesiams. Teigiama, kad jo tėvas šiuo metu slapstosi nuo teisėsaugos dėl kitų sunkių nusikaltimų.

 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Bandė nelegaliai įvežti per 2 mln. rublių

Muitinės kriminalinė taryba (MKT) praneša, jog sekmadienį Nidos posto pareigūnai sulaikė Rusijos pilietį, kuris nedeklaravęs bandė į mūsų šalį įvežti ...
2019-08-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This