Konkursas moksleiviams „Ką žinai apie Lietuvos kariuomenę“

Švietimas

Krašto  apsaugos ministerija (KAM) informuoja, kad prasideda 23-iasis konkursas „Ką žinai apie Lietuvos kariuomenę“. Jame dalyvauti kviečiami 9-12 klasių ir gimnazijų moksleiviai, kurie domisi Lietuvos gynybos ir saugumo politika, Lietuvos kariuomene, jos istorija, svarbiausiais įvykiais, įtakingiausiomis asmenybėmis.

Praėjusių metų konkurso nugalėtojai, KAM nuotr.

Konkursas „Ką žinai apie Lietuvos kariuomenę“ vyksta trimis etapais. Moksleiviai dalyvauja pirmajame atrankiniame ture savo mokykloje ar gimnazijoje. Geriausius mokinius mokytojai užregistruoja antrajam konkurso etapui (visa informacija apie registraciją skelbiama Krašto apsaugos ministerijos tinklalapyje: www.kam.lt)

Iš vienos mokymo įstaigos į antrąjį etapą galima užregistruoti iki trijų dalyvių. Registruotis į konkursą galima nuo sausio 22 d. iki kovo 2 d. Antrasis konkurso etapas paprastai vyksta miestų ir rajonų centruose, kur dalyviai sprendžia testą internetu. Į trečiąjį – finalinį – etapą patenka ir dėl prizinių vietų varžosi 30 geriausiai testą išsprendusių mokinių.

Skelbiama, kad šiemet finalinis konkurso etapas vyks Kaune, Juozo Vitkaus inžinerijos batalione balandžio 27 d.

Konkurso tikslas – paskatinti mokinius domėtis ne tik Lietuvos istorija, bet ir atkreipti dėmesį į kariuomenės vaidmenį Lietuvos valstybės raidoje, sekti dabartinės kariuomenės veiklą, įvykius, aktualijas. Konkursu siekiama ugdyti pilietišką jaunimą, besididžiuojantį savo valstybe ir kariuomene, teigiama KAM pranešime.

Informaciją apie konkursą „Ką žinai apie Lietuvos kariuomenę“ rasite interneto svetainėje arba pasiteiravę telefonu (8 5) 278 5213.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Konsultacijos

KAM: ministerijos vardu skleidžiama dezinformacija

Krašto apsaugos ministerija (KAM) įspėja ir ragina neužkibti ant piktavalių kabliuko. Internetiniai nusikaltėliai, apsimesdami KAM, elektroninėje erdvėje platina tikrovės neatitinkančią ...
2023-04-21
Skaityti daugiau

Kultūra

Skelbiamas plakatų „Apgynę laisvę“ konkursas

Artėjant 1991 m. sausio įvykių 30-osioms metinėms, Krašto apsaugos ministerija (KAM) kviečia jaunimą dalyvauti plakatų kūrimo konkurse „Apgynę laisvę“. Konkurse ...
2020-10-27
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

KAM: sprogimą primenantį garsą sukėlė NATO naikintuvai

Penktadienį kelios minutės po 15 val. šiaurinę ir centrinę Klaipėdos dalį supurtė stiprus garsas, primenantis sprogimą. Jis ypač gerai buvo ...
2020-04-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This