Nemuno gatvės epopėja tęsiasi

Miestas, Svarbu

Mažiausiai septynerius metus iškeldinimo laukiantys visiškai šalia geležinkelio bėgių esančiuose Nemuno g. 113 ir 133 namuose gyvenantys žmonės vis dar maitinami pažadais.

Uosto direkcijos vadovas tvirtina, kad visos sprendimo gijos yra Savivaldybė rankose, o Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas, nors ir nevardina konkrečių terminų, tačiau tikina, kad „sprendimo kontūrai matosi labiau nei bet kada”.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Lapkričio pabaigoje Giruliuose vykstant bendruomenės susitikimui su Uosto direkcijos atstovais dėl išorinio uosto projekto, Nemuno g. 113-ojo namo gyventojas Egidijus Stupuras sakė norįs perspėti, kad pažadai būna labai gražūs, bet jie nevykdomi. Reaguodami į šią repliką Uosto direkcijos atstovai teigė, kad šios problemos sprendimo būdas jau rastas ir, ko gero, sausį gyventojai turėtų sulaukti gerų žinių.

Tačiau kai „Atviros Klaipėdos” žurnalistas dabar pasiteiravo E. Stupuro, ar kas nors pasikeitė, jis tik patraukė pečiais.

Uosto direkcijos vadovas Arvydas Vaitkus savo ruožtu „Atvirai Klaipėdai” teigė, kad ši institucija nuo pat 2013 metų nesikrato atsakomybės dėl problemos sprendimo ir siūlo, kad miestas panaudotų dalį jam uosto skiriamų pinigų. Anot A. Vaitkaus, viskas dabar yra miesto rankose.

Beje, praėjusią savaitę vykusios spaudos konferencijos metu Uosto direkcija informavo, kad yra įsipareigojusi 2017-2020 m. miestui skirti beveik 4 mln. eurų, už kuriuos numatoma tvarkyti Jūrininkų prospektą, Pamario, Tilžės, Mokyklos gatves, Statybininkų prospektą. Pernai Klaipėdos savivaldybė esą panaudojo tik apie 460 tūkst. Eur.

Martyno Vainoriaus nuotr.

„Šitų namų problema tikrai nėra užmiršta, jos sprendimas dabar kaip tik įgauna naują kontūrą. Panašu, kad Savivaldybei reikės imtis vieno ar kito būdo, bet finansavimo schema bus suneštinė, sudėtinė. Noriu pasidalinti tikėjimu, kad Savivaldybė imdamasi procedūrinių dalykų bus užsitikrinusi finansavimą iš įvairių finansavimo šaltinių, kurie yra suinteresuoti šios problemos išsprendimu”, – „Atvirai Klaipėdai” sakė meras, bet nenorėjo įvardinti, kas gi bus tie finansiniai donorai.

Jis nesiėmė kalbėti ir apie konkrečius terminus, „nes yra procedūriniai dalykai, kurie ne visada tiksliai prognozuojami”.

„Galiu užtikrinti, kad sprendimo link judama kaip niekada aktyviai”, – tikino V. Grubliauskas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą, ketvirtadienį, svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Baimes kėlusiam projektui pritarta vienbalsiai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu dar kartą patikino, jog dėl sumanymo paliatyvios slaugos paslaugas vaikams teikti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Sportas

Sporto mėgėjams – naujas stadionas 

Klaipėdos savivaldybė skelbia, kad šalia jai priklausančios „Gilijos“ pradinės mokyklos (Taikos pr. 68) atliekami paskutiniai naujo stadiono įrengimo darbai – ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This