„Apeirono teatras” viešės Varšuvoje

Kultūra

Lietuvos kultūros ministerija pranešė, kad vasario 3 d. Varšuvoje viešės jau penktąjį sezoną kuriantis klaipėdiečių„Apeirono teatras“.

Kultūros rūmuose „Kadr“ režisierių Eglės Kazickaitės ir Gretos Gudelytės 2012 m. įkurtas „Apeirono teatras“ Varšuvos teatro mylėtojams pristatys spektaklį „Nekrozė“. Tai – savotiškas psichologinis trileris, į kurį instaliuoti pagrindiniai šiam žanrui būdingi elementai (nerimas, laukimas, įtampa,  klaidinančios situacijos, susierzinimas ir pan.), o „realųjį“ spektaklio pasaulį nuolat transformuoja painūs ritualai, prasmių, ženklų, kaukių ir įvaizdžių metaforika.

„Trys pagrindiniai spektaklio veikėjai ištisinio, klaidingo savęs įrodinėjimo, laimės troškimo, kritiško požiūrio į kitą asmenį, konkurencijos cikle užstrigę žmonės. Kiekvieno veikėjo pastangos apsaugoti savo lyderystę, sėkmę, iškelti save paneigiant kitą – tai nenutrūkstamas ego procesas, stimuliuojamas nesupratimų ir nesu(si)vokimų, dangstomas dvasiniu materializmu. Ar įmanoma ištrūkti iš kalėjimo, kuriame žmogus pats save įkalina?  Kas tas Ariadnės siūlas, išvesiantis veikėjus iš painaus labirinto? Spektaklio „Nekrozė“ kūrėjai neišsisukinėja, tačiau ir vienintelio atsakymo nepateikia. Galbūt vienintelis būdas išsilaisvinti iš kankinančios ego diktatūros yra savo paties laikinumo suvokimas? Gal išsivaduoti iš labirinto galima tik atsakant į tūkstančius erzinančių, gaišinančių, skaudinančių klausimų? O gal reikia užsiimti alchemija, ieškoti haliucinacinės „dievų pasaulio“ amžinybės, kurioje nevaldomas ego kaip nekrozė ims plisti fiziniame ir dvasiniame kūne?“, – teigiama spektaklio aptašyme.

Po spektaklio yra numatytas spektaklio kūrėjų susitikimas su žiūrovais.

„Apeirono teatro“ atvykimo į Varšuvą idėja kilo tarptautinių renginių koordinatoriui Mindaugui Lekauskui, kurio nuomone, šio teatro spektakliai privalo būti pristatomi tarptautinei publikai.  Lenkija buvo pasirinkta todėl, kad „Apeirono teatro“ kuriami spektakliai yra kažkuo artimi socialiniam lenkų teatrui.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Siūloma pratęsti draudimą retransliuoti rusiškus ir baltarusiškus TV kanalus

Vyriausybė pritaria siūlymui pratęsti draudimą retransliuoti Rusijos ir Baltarusijos kanalų programas. Šiuo metu numatyta, kad pastarasis ribojimas galioja iki 2024 ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

Miestas

Vėl ieškos ES pinigų didžiajam pilies bokštui įveiklinti

Klaipėdos savivaldybė jau antrą kartą teikia paraišką Europos  Sąjungos (ES) struktūrinių fondų finansinei paramai gauti. Šįkart – projektui „Klaipėdos pilies ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

Miestas

Senojo pašto likimas: savivaldybė pateikia dar vieną versiją

Kultūros ministrui Simonui Kairiui pirmadienį pareiškus, kad uostamiesčio savivaldybė stabdo buvusių centrinių pašto rūmų atgaivinimo procesą, pastaroji trečiadienį išplatintame pranešime ...
2024-01-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This