Socialiniai darbuotojai vėl piketuos

Miestas

Ketvirtadienį, sausio 25 d., 8.30 val., prieš Klaipėdos miesto savivaldybės Tarybos posėdį, priešais savivaldybės pastatą piketą vėl rengia socialiniai darbuotojai, kurie protestuos prieš diskriminuojančiai mažus atlyginimus, teigiama miesto Tarybos narės Ninos Puteikienės išplatintame pranešime.

Socialinių darbuotojų piketas prie savivaldybės 2017 m. gruodžio mėn. Martyno Vainoriaus nuotr.

„Nebegalime taikstytis, pribrendome pasakyti garsiai: socialiniai darbuotojai turi gauti orius atlyginimus ir pragyvenimą užtikrinantį atlygį. Jeigu į mūsų protestus nebus reaguojama, skelbsime visuotinį streiką ne tik Klaipėdos mieste, bet ir visoje Lietuvoje“, – pranešime cituojama Šeimos ir vaiko gerovės centro profesinės sąjungos „Solidarumas“ pirmininkė Roma Martinkevičienė.

Pranešime teigiama, kad Klaipėdos miesto Savivaldybės socialiniai darbuotojai gauna vos ne mažiausią atlygį Žemaitijos regione, o Klaipėdos miesto socialiniai darbuotojai gauna maždaug 150-180 eurų mažesnį atlygį, lyginant su kitomis rajono savivaldybėmis.

Kita problema, su kuria susiduria BĮ Klaipėdos miesto šeimos ir vaiko gerovės centro socialiniai darbuotojai – du skirtingi darbo užmokesčio biudžetai: valstybės biudžeto lėšomis finansuojamose darbo vietose dirbančių socialinių darbuotojų atlyginimai yra 178,79 Eur didesni už finansuojamųjų iš Klaipėdos miesto savivaldybės biudžeto.

Sakoma, kad po pirmojo piketo gruodį buvo gauta viltinga žinia, jog Savivaldybės administracijos direktoriaus pavedimu iki sausio vidurio bus atlikti biudžeto skaičiavimai, siekiant rasti lėšų socialiniam teisingumui įgyvendinti.

Tada Klaipėdos miesto savivaldybės Socialinių reikalų departamento direktorė Audra Daujotienė esą teigė, kad socialinių įstaigų darbuotojų atlyginimus planuojama didinti iš nepanaudotų Klaipėdos savivaldybės biudžeto lėšų piniginei socialinei paramai. Sutaupytų lėšų  – apie pusantro milijono eurų – pakaktų pakelti atlyginimą iki vidutinio koeficiento 6,8 ir tai būtų apie 30 proc.

Tačiau gauta žinia, kad visų biudžetinių įstaigų darbo užmokesčio fondas šiemet bus padidintas 15 proc., 8 proc. skiriant pastoviajai daliai, o 7 proc. – kintamajai daliai, kurią vertins įstaigos vadovas įvertinęs darbuotojo metinę veiklą, netenkina socialinių darbuotojų – esą šie dydžiai „yra apgailėtini”.

Informuojama, kad sausio 16 d. kreiptasi raštu į Teisingumo, Socialinės ir darbo apsaugos ministerijas, Prezidentūrą, Vyriausybę, Profesines sąjungas, reikalaujant teisingumo, siekiant gauti orų ir pragyvenimą užtikrinantį atlygį.

„Valstybės prioritetas – mažinti socialinę atskirtį, tačiau Klaipėdos miesto savivaldybė negeba tinkamai pasirūpinti savo darbuotojais. Nebegalime taikstytis, pribrendome pasakyti garsiai: socialiniai darbuotojai turi gauti orų ir pragyvenimą užtikrinantį atlygį. Jeigu į mūsų protestus nebus reaguojama, skelbsime visuotinį streiką ne tik Klaipėdos mieste, bet ir visoje Lietuvoje“, – sakoma miesto Tarybos narės išplatintame pranešime.

 

 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Mums rašo

Barokinės muzikos magijos nublokšta

Yra Klaipėdos koncertų salės repertuare vienas koncertas, kuris jau šeštą kartą kartojamas klausytojų pageidavimu. Ar atspėsite kuris? Tai – talentingojo ...
2024-02-03
Skaityti daugiau

Mums rašo

Kodėl Klaipėdos dramos teatre - tik vieno žanro spektakliai? Padiskutuokim!

Prieš porą savaičių vienas žavingas jaunuolis tarstelėjo, kad Klaipėdos dramos teatras su tokiu repertuaru toli nenuvažiuos. Kadangi esu teatro fanė, ...
2023-11-09
Skaityti daugiau

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Unikali transformacija: kaip „tabokinė“ tapo kultūros fabriku II

„Atvira Klaipėda“, ciklo „Urbanistiniai jubiliejai“ rašinyje jau papasakojusi apie tabako pramonės atsiradimą senamiesčio prieigose, šįkart primins jos pasitraukimo istoriją ir ...
2023-11-02
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This