Savivaldybėje – naujas vadovas

Politika, Svarbu

Klaipėdos miesto taryba ketvirtadienį nusprendė vietoje nuo sausio pradžios iš pareigų savo noru pasitraukusio valdančiajai koalicijai priklausančio Rusų aljanso nario Aleksandro Michailovo paskirti kitą šios politinės jėgos atstovą – buvusį Karinių jūrų pajėgų vadą Olegą Mariničių. Slaptu balsavimu jo kandidatūrą palaikė 20 politikų, prieš buvo 6, susilaikė du. Vienas balsavimo biuletenis buvo negaliojantis.

Savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas, pasiūlęs šią kandidatūrą, iš karto prašė, kad už įprastą darbo krūvį viršijantį darbą jam būtų skirti 40 proc. priemoką.

„Kartais pavaduotojai darbus atlieka ir šeštadieniais, ir sekmadieniais”, – sakė jis.

Taryba tokiam siūlymui pritarė.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Nepatiko tonas

Kreipdamasis į miesto Tarybos narius Olegas Mariničius pristatė savo biografiją, akcentuodamas, kad yra gimęs ir augęs Klaipėdoje.

„Kai man buvo pasiūlyta užimti šias pareigas, labai įdėmiai perskaičiau pareigybių parašymą ir struktūrą. Tik įvertinęs savo galimybes, šios pozicijos sudėtingumą priėmiau sprendimą kandidatuoti. Kai vadovavau štabui šešis metus, tai buvau susidūręs ir su ūkiu, ir su archyvo tvarkymu”, – sakė O. Mariničius, sulaukęs Rimanto Taraškevičiaus klausimo, ar yra įsigilinęs į galimas pareigas.

Opozicijos atstovė Nina Puteikienė klausė, kaip kandidatas vertina „skandalingą situaciją, kuri susidarė prieš keletą metų išasfaltavus gatvės atkarpą po Rozovos žento langais”.

„Gal kaip buvęs kariškis prisidėsite prieš šią istoriją nagrinėjančio kito kariškio Nerijaus Rimkevičiaus ir duosite atkirtį”, – klausė jis.

„Kaip suprantu, tai jau trejų metų istorija. Per tą laiką viską buvo galima išsiaiškinti. Kiek žinau, nebuvo ir teismų sprendimų, kad kas nors padaryta neteisėtai”, – sakė O. Mariničius.

N. Puteikienė sakė, kad nepalaikys kandidatūros, nes „nustebinto kalbos tonas, matyt, įpratęs duoti komandas”. Ji teigė pasigedusi ir principingumo įvertinimo Tauralaukio situacijos.

„Matysime administracijoje dar vieną asmenį, kuris apie miestiečių lėšas negalvos, o tik kaip jas išleisti”, – sakė N. Puteikienė, minėjusi teismus dėl krašto apsaugos ministrės Rasos Juknevičienės jam skirto papeikimo.

Teismų panaikintas papeikimas O. Mariničiui buvo skirtas už tai, kad jis neva, viršydamas tarnybos įgaliojimus, 2009 m. liepą pasirašė įsakymą, kuriuo devynioms dienoms keturis asmenis iš Karo prievolės administravimo tarnybos priskyrė laivo „Jotvingis“ vado žinion. Šis laivas tuo metu dalyvavo didžiųjų burlaivių regatoje „The Tall Ships Races Baltic 2009“.

Diskusijos dėl priedo

„Kaip vertinate ydingą situaciją, kai žmogus iš anksto gauna priedą, ar nereikėtų jo skirti jau įvertinus darbus – ar iš tiesų buvo viršvalandžių”, – dar klausė N. Puteikienė.

„Reikia įsigilinti į reglamentą, ar taip jis pažeidžiamas. Aš iniciatyvos nekėliau, tai sprendimas Savivaldybės administracijos direktoriaus. Jei yra galimybė, aš pasirašau po kiekvienu jūsų žodžiu”, – sakė O. Mariničius.

A. Barbšys taip pat klausė dėl 40 proc. siūlomą priedą.

„Elidai Mantulovai juk po metų skyrėme”, – akcentavo jis.

Visgi už priedą į naujas pareigas jau paskirtam O. Mariničiui balsavo 20, prieš buvo 4, susilaikė 5. Tad O. Mariničiaus alga su priedais į rankas sudarys 1346 Eur.

Po balsavimo R. Mariničius „Atvirai Klaipėdai” sakė, kad iki šiol užsiėmė baldų gamyba, tačiau įmonės veikla dabar yra sustabdyta, tad jos niekam perduoti nereikės.

Paklaustas, kodėl ryžosi imtis tokių pareigų likus tik apie metams iki kadencijos pabaigos, politikas sakė, kad įvertino Rusų aljanso jam parodytą pasitikėjimą, be to, galimybė prisidėti prie gerų darbų gimtojo miesto labai esą buvo viena iš jo svajonių.

Jis taip pat paneigė politikos užkulisiuose sklandančias kalbas, kad yra būsimasis Rusų aljanso kandidatas į merus ateinančiuose rinkimuose.

„Man tokios kalbos yra visiška naujiena” – sakė O. Mariničius.

INFORMACIJA

O. Mariničius gimė 1964 m. rugsėjo 16 d. Klaipėdoje. Savo biografijoje rašo, kad  1986–1992 m. tarnavo TSRS kariniame laivyne Kamčiatkoje, ėjo įvairias vadovaujamas pareigas laivuose. Nuo 1992 m. tarnavo Lietuvos kariuomenės karinėse jūrų pajėgose. 1996–1999 m. buvo Lietuvos karinių jūrų pajėgų fregatos vadas, kovinio laivų diviziono vadas, 1999–2005 m. – Lietuvos kariuomenės karinių jūrų pajėgų vado pavaduotojas štabo viršininkas.  2006–2008 m. buvo NATO ryšių karininkas Kijeve, 2008–2010 m. – Lietuvos karinių jūrų pajėgų vadas.

2010-aisiais jis pats pateikė prašymą nebepratęsti jo tarnybos. Pareiškime tuometinei krašto apsaugos ministrei Rasai Juknevičienei jis nurodė pagrindinę pasitraukimo priežastį – esą prieš jį net pusantrų metų vykdyta diskreditavimo kampanija.

1997 m. O. Mariničius buvo apdovanotas Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino Riterio kryžiumi.

Savo kaip kandidato į Seimą anketoje rašė, kad be gimtosios rusų dar moka lietuvių, anglų, ispanų, ukrainiečių, baltarusių kalbas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Verslas

Senąją pirtį valdys transportininkai

Klaipėdos miesto taryba ketvirtadienį pritarė mero siūlymui reorganizuoti  UAB „Vildmina“, valdančią pirtį Trilapiop gatvėje, prijungiant ją prie savivaldybės bendrovės „Klaipėdos ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Verslas

Klaipėdos pramoninkams vadovaus Rimantas Juška 

Klaipėdos pramonininkų asociacija (KPA) ketvirtadienį vykusiame visuotiniame susirinkime išsirinko savo naują vadovybę. Martyno Vainoriaus nuotr. Dvi kadencijas – ketverius metus ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Dėl senosios Klaipėdos pirties likimo - idėjų lietus

„Tai reikia ją padaryti visiškai nemokama”, – trečiadienį Klaipėdos miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto posėdžio metu pasiūlė konservatorius Aidas ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This