Vėl bandys tapti Europos jaunimo sostine

Miestas

2020 metų Europos jaunimo sostinės vardo negavusi Klaipėda dabar bandys jį užsidirbti 2021 metams. Tokiam žingsniui ketvirtadienį pritarė miesto Taryba.

Tiesa, svarstant klausimą paaiškėjo, kad tokią paraišką Savivaldybės administracija jau pateikė, tačiau nepasirašė, kol nebuvo priimtas politinis sprendimas.

Prie sprendimo projekto, grafoje „Lėšų poreikis sprendimo įgyvendinimui” nebuvo nieko parašyta. Savivaldybės administracijos Jaunimo reikalų koordinatorė Aistė Andruškevičiūtė „Atvirai Klaipėdai” aiškino, kad taip yra dėl to, kad lėšų poreikis esą gali paaiškėti tik tada, jei Klaipėda pateks į finalinį konkurso etapą. Rezultatas turėtų būti skelbiamas balandį.

Kai pernai Klaipėda buvo nusprendusi bandyti tapti Europos jaunimo sostine 2020-aisiais, politikams pristatant sprendimo projektą teigta, jog 2018–2021 m. laikotarpiu reikėtų skirti 1,15 mln. eurų.

„Klaipėdos jaunimas jau įrodė, kad turi pakankamai ryžto, užsispyrimo, entuziazmo bei išmonės, kad galėtų rimtai kovoti dėl jaunimo sostinės titulo. Kuo aktyvesnis jaunimas – tuo gyvybingesnis miestas, tad Europos jaunimo sostinės vardo laimėjimas būtų pergalė kiekvienam klaipėdiečiui”, – Savivaldybės pranešime spaudai cituojamas Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Teigiama, kad Europos jaunimo sostinės titulas įpareigoja miestus koncentruotis į jaunimo problemas ir jų sprendimo alternatyvas, visus metus rengti, inicijuoti, organizuoti jaunimo dalyvavimą skatinančius projektus, veiklas, įgyvendinti kultūrines, socialines iniciatyvas, skirti dėmesį jaunimui ir jaunimo reikalams. Taip pat jaunimo sostinės vardas esą atveria didesnes galimybes gauti ES programų finansavimą, didina miesto žinomumą, jaunimo ir turistų srautus.

Šiemet Europos jaunimo sostinė yra Portugalijos miestas Kaškaišas kitąmet šį titulą perims Novi Sado miestas Serbijoje, o 2020-aisiais jaunimo sostinė persikels į Prancūziją, Amjeną.

Varžydamasi dėl 2020 metų titulo Klaipėda turėjo dar 7 miestus-kandidatus, iš kurių kartu su ja į finalinį etapą buvo patekę penki. Anot A. Andruškevičiūtės, po apdovanojimų paaiškėjo, kad Klaipėdos miesto paraiška buvo tarp lyderių.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Pirtį reikėjo perduoti vaistininkams, o ne teismų vanojamam šoferiui*

„Gal galima būtų sujungti vaistines su pirtimi”, – šaipėsi Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys Artūras Razbadauskas ketvirtadienį vykusio Klaipėdos valdžios ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Spyglys

Eksmeras užsigeidė atsivesdinti Sporto skyriaus vedėją*

„Tikiuosi, neateisime iki tokios stadijos, kad reikės prašyti administracijos direktoriaus, kad atvesdintų jus į virtualią komiteto posėdžio erdvę”, – taip ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This