Klaipėdoje diskutavo Lietuvos socialinių įstaigų darbuotojai

Sveikata

Uostamiestyje surengta tarptautinė konferencija „Institucinės globos pertvarkos įgyvendinimas Lietuvoje” į tarpdisciplininę diskusiją sukvietė gausų būrį socialinės globos specialistų iš visos Lietuvos bei Didžiosios Britanijos. Visos dienos renginyje dalyvavo 130 įvairių sričių darbuotojų iš 58 Lietuvos socialinių įstaigų.

Šios tradicinės, kiekvienais metais rengiamos konferencijos organizatoriai – asociacija „Rūpestinga globa”, Lietuvos socialinių įstaigų vadovų asociacija, Klaipėdos globos namai, Mariampolės ir Kėdainių socialinės globos namai.

Pagrindinė konferencijos tema – senyvo amžiaus žmonių gyvenimo kokybės gerinimas.

Konferencijoje nuskambėjo pranešimai apie pertvarkos socialinės globos įstaigose aktualijas, užimtumo veiklų įvairovę bei svarbą, sensorinių aplinkų ir interaktyvių technologijų panaudojimą suaugusių žmonių su negalia bei senyvo amžiaus asmenų priežiūros, globos ir reabilitacijos įstaigose.

Southampton universiteto Sveikatos fakulteto dėstytoja Dr. Lesley Collier (Didžioji Britanija) skaitė pranešimą apie multisensorinių aplinkų naudojimą žmonių su kompleksiniais neurologiniais susirgimais kasdienybėje, o Ryan Smith, ROMPA produktų vadybininkas (Didžioji Britanija) pasakojo apie plačias interaktyvių technologij panaudojimo galimybes.

Taip pat tarp konferencijos metu socialinės įstaigos dalijosi gerąja patirtimi, buvo galima išbandyti naujas, užimtumo veikloms su senyvo amžiaus žmonėmis pritaikytas terapijos formas bei technologijas.

Pasak vieno konferencijos organizatorių, Klaipėdos globos namų direktoriaus Ginter Harner, tokie renginiai socialinės globos darbuotojams tiesiog gyvybiškai svarbūs, nes siaurame savo įstaigų veiklos kontekste gyvenantiems darbuotojams atsiranda galimybė apsikeisti naujausia informacija. Taip pat tai puiki erdvė pasisemti pozityvios patirties iš kolegų ir gimti naujoms idėjoms, kurias galima pritaikyti savo veikloje.

„Senatvė nieko nekeičia, o senyvas žmogus taip pat turi teisę gyventi komfortiškai ir oriai”,- sakė LSMU lektorė, gydytoja geriatrė Jurgita Knašienė, atkreipusi susirinkusiųjų dėmesį į tai, jog žmogus pradeda senti nuo 30 metų, tačiau jam yra galimybė gyventi net iki 150 metų.

Vis tik, kiek jis nugyvens ir kokia bus jo gyvenimo kokybė, labai priklauso nuo paties žmogaus pasirinkimo, jo gyvenimo būdo ir į sveikatos prevenciją investuotų kasdienių pastangų.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sveikata

Europos moterų asociacijos dovana Klaipėdos globos namams

Į Klaipėdos globos namus jau atkeliavo 8 atipraguliniai čiužiniai. Sunkiai judantiems ir daug laiko lovoje praleidžiantiems Globos namų gyventojams jie ...
2018-06-25
Skaityti daugiau

Kultūra

Bibliotekoje - kasdienybės džiaugsmas

Klaipėdos apskrities I. Simonaitytės viešosios bibliotekos fojė mėnesiui įsikurs uostamiesčio fotografų paroda apie Klaipėdos Globos namų gyvenimą. “Kasdienybės džiaugsmas” – taip ...
2018-02-09
Skaityti daugiau

Miestas

Kiemuose žada daugiau šviesos

Klaipėdos savivaldybė tikina, kad dar šiais metais uostamiesčio kiemuose ir gatvelėse įsižiebs beveik du šimtai naujų žibintų. Jie esą bus sureguliuoti ...
2018-01-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This