Primena gyvenamosios vietos deklaravimo pasikeitimus

Miestas

Klaipėdos miesto savivaldybės administracija primena, kad nuo sausio 1-osios įsigaliojo nauja Gyvenamosios vietos deklaravimo įstatymo redakcija, pagal kurią „prie savivaldybių” 12 mėnesių laikotarpiui gali būti įtraukiami ne tik benamiai, asmenys, palikę vaikų globos namus ar šeimyną, atliekantys bausmę pataisos įstaigose ar laikomi tardymo izoliatoriuose, asmenys, kurie teismo sprendimu gydomi specializuotuose psichikos sveikatos įstaigose, prieglobtį gavę užsieniečiai. Tokia teisė jau suteikta ir asmenims, kurie dėl ne nuo jų priklausančių priežasčių negali deklaruoti savo gyvenamosios vietos toje savivaldybėje. Jie turi pateiki informaciją arba duomenis, „pagrindžiančius jų ekonominius, socialinius ar asmeninius interesus toje savivaldybėje”.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Gyventojai, iki šio įstatymo įsigaliojimo įtraukti į gyvenamosios vietos neturinčių asmenų apskaitą (išskyrus tam tikras kategorijas), iki šių metų balandžio 1-osios privalo deklaruoti savo gyvenamąją vietą arba deklaravimo įstaigai pateikti prašymą įtraukti juos į gyvenamosios vietos nedeklaravusių asmenų apskaitą. Neatlikus šių veiksmų per nustatytą laikotarpį jie gali netekti įvairių socialinių išmokų ar paslaugų.

Naujoje įstatymo redakcijoje yra nuo 15 darbo dienų iki 1 mėnesio prailgintas terminas, per kurį asmenys, pakeitę gyvenamąją vietą ar atvykę gyventi į Lietuvą, privalo deklaruoti savo gyvenamąją vietą.

Taip pat yra panaikintas minimalus naudingo patalpos ploto, tenkančio vienam asmeniui, reikalavimas.

Ir toliau išlieka galimybė deklaruoti asmenis terminuotai (atėjus deklaracijoje nurodytai datai, asmens gyvenamoji vieta tampa nedeklaruota). Išlieka ir galimybė vietoje patalpų savininko sutikimo pateikti dokumentą, patvirtinantį teisę apsigyventi gyvenamojoje patalpoje – nuomos ar panaudos sutartį, įmonės ar įstaigos išduotą raštą, patvirtinantį teisę apsigyventi įmonei (įstaigai) priklausančioje patalpoje, apsigyvenimą viešbutyje ar suteiktą bendrabutį patvirtinantį dokumentą.

Gyvenamąją vietą deklaruoti ar prašymą įtraukti į gyvenamosios vietos nedeklaravusių asmenų apskaitą pateikti galima atvykus į Savivaldybės administracijos Gyvenamosios vietos deklaravimo poskyrį S. Šimkaus g. 11, 1 kab. (interesantai priimami pagal išankstinę registraciją, registruotis galima tel. (8 46) 39 61 02, el. paštu ruta.baltrusaitiene@klaipeda.ltdana.zemguliene@klaipeda.lt.). Gyvenamąją galima deklaruoti ir elektroniniu būdu http://www.epaslaugos.lt.

1 Comment

  1. Anzelina Kovaliova

    ESU DEKLARUOTA tAIKOS PR.40-13A,Kadangi nusipirkau kita buta ir gyvenu dabarŠilutes plm12-38 noreciau persideklaruoti.Su pagarba …

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Primenama apie prievolę deklaruoti gyvenamąją vietą

Klaipėdos miesto savivaldybės administracija primena miesto gyventojams, kurie buvo įtraukti į gyvenamosios vietos neturinčių asmenų apskaitą iki 2016-01-01 (buvo deklaravęsi ...
2017-11-09
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This