Paukščių tako kopose nebus (4)

Miestas, Svarbu
Avatar photoMartynas Vainorius
2018-01-27

Klaipėdos valdžios norams nuo I iki II Melnragės nutiesti vadinamąjį „Paukščių taką” raudoną šviesą uždegė Aplinkos ministerija.

Apie tai susitikimo su melnragiškiais metu informavo BĮ „Klaipėdos paplūdimiai” direktorius Virginijus Urbonas (nuotr.).

„Aplinkos ministerija pateikė neigiamą atsakymą, kad tai būtų invazija, vizualinė tarša. Aš esu įsitikinęs, kad tai būtų buvęs puikus turistų traukos taškas”, – sakė jis.

Jei būtų buvusi realizuota pernai gimusi idėja, ant kopagūbrio būtų buvęs tiesiamas apie 2,3 km ilgio medinis takas. Tada teigta, kad jis būtų sutvirtinęs kopas, apsaugojęs augmeniją nuo trypimo ir leidęs suvaldyti po kopas klaidžiojančių žmonių srautus.

Taką planuota tiesti ne tiesiai, o vingiais, aplenkiant didesnes kopas. Ir neįgaliesiems pritaikyto tako viduryje projektuotojai siūlė įrengti apžvalgos aikštelę-poilsio zoną su suoliukais poilsiautojams.

V. Urbonas buvo sakęs, kad tokio tako įrengimas galėtų atsieiti apie 400 tūkst. eurų.

Aplinkos ministerijos viceministro Martyno Norbuto pasirašytame atsakyme teigiama, kad tokia krantotvarkos priemonė nėra numatyta Pajūrio juostos tvarkymo programoje 2014-2020 m.

„Aplinkos ministerijos specialistų nuomone, iškelti perėjimo lieptai ne tik neapsaugotų teritorijos nuo poilsiautojų srautų, bet ir galėtų tapti vizualinės taršos objektu gamtiniame kraštovaizdyje”, – rašoma atsakyme.

Kartu pažymima, kad I ir II Melnragės pajūrio ruožto perspektyvos ir krantotvarkos priemonės priklausys nuo to, kokį plėtros variantą pasirinks Klaipėdos uostas.

Žymos: | | | |

Komentarai (4):

Atsakymai į “Paukščių tako kopose nebus”: 4

  1. Marija Kalendė parašė:

    Tam matyt ir draudžia, kad galėtų savo tikslų pasiekti.

  2. Pensininke parašė:

    Siuo metu jau yra padarytas Pauksciu takas kopose, tik is smelio ir bereikia sukalti tik medinius takus. Aplink kopas telkso vanduo, todel zmoniu srautai vaikscioja kopomis ir jas ardo negailestingai to net nesuprasdami. Ka veikia Klaipedos aplinkosaugininkai?

  3. Anonimas parašė:

    Kuo giliau į mišką, tuo daugiau skeletų. Valdininku armija kalba išmokta be atsakomybės biurok

  4. Alina Andronova parašė:

    Na ir KLOUNAI dirba Aplinkos ministerijoje. O uosto plėtra „ne invazinė ir žalojanti gamtą”???????

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika

Klaipėdos rajono liberalas tapo viceministru

Aplinkos ministerija, kuriai vadovauja klaipėdietis liberalas Simonas Gentvilas, pranešė, kad nuo pirmadienio darbą pradėjo viceministrai Giedrė Ričkutė ir Justas Ruškys. ...
2024-07-22
Skaityti daugiau

Vasara

Pataria, kaip atskirti duobes jūroje

Po to, kai savaitgalį Baltijos jūroje, Melnragėje ir Smilynėje, nuskendo du vyrai, „Klaipėdos paplūdimiai” dar kartą primena, jog būtina saugotis ...
2024-07-01
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Nuskendo mergaites jūroje gelbėjęs vyras

Šeštadienio rytą, apie 8.15 val., I Melnragės paplūdimyje pradėjo skęsti dvi apie 12-13 metų mergaitės, kurios maudytis atėjo vienos, be ...
2024-06-29
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This