Kvapai: prašys imtis papildomų priemonių

Svarbu, Uostas ir jūra

Penktadienio vakarą į susitikimą su jais atėjusius Klaipėdos miesto vadovus dalis melnragiškių pasitiko užsidėję apsaugines kaukes – taip norėdami atkreipti dėmesį į juos kankinančių naftos produktų kvapų problemą.

Martyno Vainoriaus nuotr.

„Gyvenu čia pat, jaučiu, kas čia kvepia, kas čia smirda”, – iškart patikino meras Vytautas Grubliauskas.

Pasak jo, šiemet yra suplanuoti 28 patikrinimai, iš kurių du ar trys bus ir Melnragėje.

„Artimiausiomis dienomis kviesimės abiejų naftos krovos vadovus, kalbėsimės, kad imtųsi papildomų priemonių. Kaip suprantame, „Klaipėdos naftos” įsigyto rekuperatoriaus efekto neužtenka. Pasikviesime, kalbėsime, kas turi būti padaryta dar. Teoriškai normatyvai neviršijami, bet investicijų, manau, kad abi šios įmonės gali skirti, nes pelnus uždirba nemažus. Bandysime įtikinti”, – sakė meras.

Kartu jis atkreipė dėmesį, kad aplinkosauginius normatyvus nustato ne Savivaldybė.

„Akivaizdu, kad juos reikia keisti, nes jie neatitinka realybės. Aišku, yra niuansai dėl to, ar pakeitus normatyvus jie atitiktų europinius normatyvus, tačiau gal visgi nacionalinėje teisėje tai įmanoma padaryti. Nepakeitus jų, lieka tik kalbėti geranoriškai su kompanijomis. Gražu, smagu akcijos, bet ar priimantiesiems sprendimus pakaks to? Nuolatinis sutelktas balsas, manau, kad duotų didesnį efektą. Manau, kad galima surasti bendrus sprendimus”, – teigė V. Grubliauskas.

2 Comments

  1. Marija Kalendė

    Atsižvelgiant į tai, kad šiandien Klaipėdos Nafta padavė pareiškimą Lietuvos Aplinkosaugos departamentui išduoti leidimą trečdaliu padidinti taršos normas 110 megabatų deginimo įrenginiam, kai ji jau turi galimybę teršti orą tris kartus disesnę, nei Krovos Terminalas.
    Įmonės, užsiimančios veikla, susijusia su aplinkos tarša, kaip Klaipėdos Nafta turi imtis priemonių savo taršai mažinti. Juo lab, kad atliekant oro taršos matavimus Klaipėdos Naftos prietaisais, nustatė 25 normos viršijimą. Žinant, kad šildant sunkiuosius naftos produktus į orą yra išmetama didžiausia lakiųjų dujų tarša, kyla klausimas ar ši įmonė turi reikiamas priemones joms suvaldyti ir jei taip, ar naudojasi ja tinkamai ir reikiamu metu?

    Reply
  2. oj ta palitika

    Naftos rekuperatoriaus neuztenka ,o apie Kroviniu terminalo net neuzsimenate ,kad jie jo isvis neturi .

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Aplinkosauga

Dėl avarijos Būtingėje gamtai padaryta beveik 150 tūkst. eurų žala

Vasario 7 d. prie Būtingės naftos terminalo plūduro į Baltijos jūrą išsiliejo nafta. Tąsyk naftos dėmė buvo pasklidusi į pietryčius ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas

Švyturių metus Klaipėdoje pradėjo Baltojo švyturio pasakojimas 

Klaipėdos savivaldybė kartu su kultūros centru Žvejų rūmais šeštadienio vakarą miestiečius kvietė į pajūrį: prie Šiaurinio molo buvo galima klausytis ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This