Palikime Matuką ramybėje…

Nuomonės

Pamąstykime kartu: ar tinka šitokią nuotrauką dėti į Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos (SADM) tinklapį šalia visų kitų oficialių pranešimų spaudai?

SADM nuotr.

Mano subjektyvia nuomones – ne. Mano subjektyvia nuomone, net jei ministras tikrai nuoširdžiai ir „iš dūšios“ nuvyko ant nužudytojo Matuko kapo per jo mirties metines  – to nereikia publikuoti visai šaliai. Ne dėl to, kad tai yra tiesiog … neskanu.

Pirmiausia to negalima daryti dėl paties vargšo Matuko. Duokime jo mažai sielai ramybę, leiskime jai ramiai ilsėtis anapusiniame pasaulyje, net jei tuo ir netikime, net jei jo mirtis tapo visų po to pradėtų ir plačiai tos pačios SADM reklamuojamų su vaikų teisėmis susijusių reformų pagrindu.

O jei lankome kapus – lankykime tyliai, intymiai, be reklamų, nuotraukų ir feisbukų.

Nes priešingu atveju kyla logiškas klausimas – o kas būtų buvę, jei Matukas iki šiol būtų gyvas? Reformų nebūtų? Vadinamojo vaikų nemušimo įstatymo seimūnai priėmę nebūtų? Ar būtų visi laukę, kol užmuš jonuką, petriuką, elenytę?!

Linas Kukuraitis, visi žino, turi penkis vaikus. Lyg ir yra tikintis. Tada jis turėtų žinoti Biblijos išmintį, raginančią palikti mirusiuosius mirusiems. Nekelti jų iš kapų.

Bet per Matuko metines jis viešai skelbia savo žodį, viešai reklamuojasi jo antkapio fone. Kaip koks naujasis pranašas. Beje, SADM tinklapyje publikuojamas pranešimas taip ir pavadintas: „Minime Mato mirties metines: ministro žodis“.

Kad jau jis skelbiamas viešai – skaitykite ir jūs. Skaitykite ir „tatai skaitydami permanykit“ …

Daugiau tokių tragedijų nebegali būti!

Visi kaip vienas – nuo šeimos narių ir kaimynų, auklėtojų, pedagogų, socialinių darbuotojų ar gatvės praeivių, vietos ar nacionalinės valdžios atstovų iki tarpinstitucinio bendradarbiavimo aukščiausiu penkių ministerijų lygiu – turime būti absoliučiai apsisprendę prieš bet kokią smurto apraišką ir įsipareigoti, kad daugiau nė vienas vaikas nuo smurto nekentėtų ir nemirtų.

Susitelkusi ir ypač sąmoninga bendruomenė, pagalba vieno kitam, ugdymas, maksimali pagalba šeimoms bei tikslus ir kompetentingas specialistų darbas – tai, ką šiandien darome, kad kiekvienas mūsų, patekęs į sunkumus ar krizę, turėtų į ką remtis.

 Linas

1 Comment

  1. Indrė

    Ministro Kukuraičio elgesys Matuko atžvilgiu nepaprastai gražus, prasmingas.Labai gerai vertinu. Neįtikėtina kad daugelis žurnalistų ir kt iš jo tyčiojasi. Prisiminkit kad jis lankė Matuką ligoninėje prieš jo išėjimą..Tai irgi blogai? Ne kiekvienas iš mūsų sugeba taip giliai suvokti Matuko tragediją.. Kurios NIEKADA negalime pamiršti.. Skaitau ir netikiu kad net moterys visaip tyčiojasi iš ministro. Gal būt nereikėjo to iškart jam skelbti, bet tai nereiškia kad reikia jo poelgis yra blogas.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika

Irena Šiaulienė nori į Europos Parlamentą

Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ pagarsino savo kandidatų į Europos Parlamentą sąrašą. Jo lyderiu yra eurokomisaras Virginijus Sinkevičius. Tarp kandidatų yra ...
2024-03-07
Skaityti daugiau

ELTA

Viktorija Čmilytė-Nielsen: entuziazmo atsisakyti parlamentinių lėšų nėra

Po susitikimo su Seimo frakcijų seniūnais parlamento vadovė Viktorija Čmilytė-Nielsen pripažįsta, kad sutarimo, kaip galėtų keistis parlamentinių lėšų panaudojimo tvarka, ...
2024-02-26
Skaityti daugiau

ELTA

Siūlo įpareigoti suaugusius asmenis 5 proc. nuo metinių pajamų skirti tėvų išlaikymui

Socialinių draudimo pensijų įstatymo pataisas įregistravęs Seimo Darbo partijos frakcijos narys Valdemaras Valkiūnas siūlo įtvirtinti pareigą suaugusiems vaikams išlaikyti savo ...
2023-06-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This