Beata Molytė – stipri ir laisva šių laikų Karmen

Veidai

„Mano „Karmen“, – atakuojanti savo jėga ir stiprybe moteris, laikanti pasaulį ant savo pečių“, –  taip neįprastai ir be jokio pietietiško kolorito ispaniškąją Karmen, kurią įkūnija aristokratiškos prigimties balerina Beata Molytė-Kulikauskienė, išvydo choreografė Aušra Krasauskaitė. Jos kitokį šokio spektaklį „Karmen“ pagal D. Bizė-R.Ščedrino „Karmen siuitą“ jau vasario 2 dieną galės išvysti uostamiesčio publika.

Spektaklio „Karmen” epizodas, Muzikinio teatro nuotr.

Rugpjūtį publikai Palangos koncertų salėje vos kartą prisistačiusi Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro baleto trupė – vėl darbų ir jaudulio sūkury. Praėjus keliems mėnesiams nuo pirmojo šokio spektaklio teatro skliautus vėl užpildė užburianti D.Bizė – R.Ščedrino muzika. Jos verpetuose sukasi B.Molytė-Kulikauskienė – tai Karmen.

Drąsi, aistringa, meili, tačiau vilkinti vyrišką kostiumą – tokią B.Molytę, įkūnijančią šiuolaikinę, laisvą ir visateisę moterį, galės išvysti spektaklio žiūrovai. Balerina atvira – vėduoklių ir rožių plaukuose šiame šokio spektaklyje žiūrovai neišvys.

„Kitoniškumo“, –  apie tai, ko tikėtis šioje premjeroje sako pranešime cituojama B.Molytė. –  Tai visiškai kitaip, nei įsivaizduojama Karmen. Tai labai savotiška choreografija, labai „aušriška“ (choreografė Aušra Krasauskaitė – red.past.). Man tai savotiškas iššūkis ir negaliu sakyti, kad buvo labai paprasta, nes ši choreografė reikalauja kitoniškumo“.

Pasak balerinos, šio spektaklio pagrindinė herojė Karmen  –  tai vidinių jėgų kupina šių dienų moteris, nepriklausoma, laisva, turinti visas teises, tačiau kartu moteriška, seksuali, meili ir rūpestinga. Šį vaidmenį B.Molytė vadina neįkainojama patirtimi.

Spektaklio „Karmen” epizodas, Muzikinio teatro nuotr.

„Negalvojau, kad kažkada teks sušokti Karmen. Praėjusieji metai buvo netikėti šiuo vaidmeniu, bet tai neįkainojama patirtis. Atlikti pagrindinį vaidmenį spektaklyje – didžiausia artisto kūrybinė svajonė“, – tikina balerina, slapčia svajojanti, jog kada nors Karmen taps kuri nors jos baleto studijos auklėtinė.

„Net nesvarsčiau, kas ta Karmen, buvo aišku. Beata žavi tuo, kad yra daugiaplanė, moka pabūti trapia, tuo pačiu labai šalta, nepasiekiama, nepriklausoma, neprarasti moteriškumo. Tai man imponavo ir iškart mintyse mačiau, kad tai bus Beata. Ji yra mano Karmen, kokią aš ir mačiau – tai  atakuojanti savo jėga ir stiprybe moteris, leisiu drąsiai pasakyti, laikanti pasaulį ant savo pečių. Mano Karmen –  su vyrišku švarku, ateinanti kaip viesulas, gaivalas, kuris nuneša viską, kas pasitaiko po jos kojomis“, – atvirai sako balerina ir choreografė Aušra Krasauskaitė, po vienintelio pasirodymo Palangoje išgirdusi įvairių atsiliepimų ir supratusi – abejingų neliko.

„Jeigu kažką suerzino, ar kažkam labai patiko ir įkvėpė, labai džiaugiuosi – mano tikslas pasiektas“, –  šypteli A.Krasauskaitė, kuriai įkvėpimu statyti į pražūtį vedančios aistros kupiną spektaklį tapo užburianti ir galinga muzika. Spektaklio žiūrovai orkestrą išvys kaip gyvą, ant pakylos suformuotą organizmą. Orkestrui diriguos maestro Modestas Staškus.

Šokio spektaklis „Karmen“ – vasario 2 dieną, 19 val. Klaipėdos Žvejų rūmuose.

 

 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Istorijų opera „Klaipėda" skambės Tauragėje ir Šilutėje

Vienas naujausių Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro spektaklių – mažasis spektaklis istorijų opera „Klaipėda“ išvyksta gastrolių: kovo 7 d. 18 val. ...
2024-01-26
Skaityti daugiau

Kultūra

Koliažinė opera „Mažvydas" atvyksta į Klaipėdą

Žiūrovų prašymu į didžiąsias scenas sugrįžta abejingų nepalikusi, sėkmingą įvertinimą pelniusi „Mažvydo“ drama pagal Just. Marcinkevičių. Naujausiam turui po Lietuvą ...
2023-11-01
Skaityti daugiau

Mums rašo

Opera ,,Klaipėda" - nevienadienis kūrinys

Opera ,,Klaipėda”, skirta Klaipėdos suliejimo su Lietuva šimtmečiui, įvyko. Ir pavyko. Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro būsimasis pastatymas intrigavo jau nuo ...
2023-08-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This