Planuojamame biudžete – daugiau pinigų algoms

Miestas, Svarbu

Klaipėdos miesto Taryba, kaip ir kitų savivaldybių kolegos, iki vasario pabaigos turi patvirtinti metinį Savivaldybės biudžetą. Sprendimo projektu siūloma tvirtinti 166,9 mln. eurų biudžetą – 2,7 mln. Eur arba 1,7 % didesnį nei 2017 metais. Biudžetas būtų nedeficitinis – jo išlaidos lygios pajamoms.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Pagrindinio biudžeto pajamų šaltinio (52 proc.) – gyventojų pajamų mokesčio – pagal Finansų ministerijos prognozes Savivaldybė planuoja gauti 88,2 mln. eurų – 13,135 mln.. Eur (17,5 %) daugiau nei planuota 2017 metais. Dotacijos iš valstybės biudžeto sieks 42,46 mln. Eur. Palyginus su 2017 metų patvirtintu biudžetu valstybė skiria 5,7 % arba 1,93 mln. Eur daugiau.

Daugiausia miesto biudžeto lėšų numatoma skirti švietimo funkcijai – 81,931 mln. Eur arba (49,1 %). Šiemet šiai funkcijai vykdyti numatoma skirti 9,96 mln. Eur arba 13,8 % daugiau nei praėjusiais metais.

Visų biudžetinių įstaigų darbuotojų darbo užmokesčiui ir socialinio draudimo įmokoms numatyta 83,491 mln. Eur arba 8,9 mln. Eur daugiau nei 2017 metais.

Investicijoms numatoma skirti 26,84 mln. Eur. Teigiama, kad investicijoms skirtos lėšos bus naudojamos baseino statybai užbaigti, bendrojo ugdymo mokyklos pastatui statyti šiaurinėje miesto dalyje, sporto bazėms ir aikštynams modernizuoti bei atnaujinti, miesto aikštėms ir skverams tvarkyti, daugiabučių gyvenamųjų namų kvartalų priežiūrai vykdyti, pėsčiųjų šaligatviams įrengti, neeksploatuojamoms požeminėms perėjoms ir gatvėms rekonstruoti, socialiniam būstui statyti, Klaipėdos pilies ir bastionų kompleksui restauruoti ir jų prieigoms sutvarkyti, Sąjūdžio ir Malūno parkams sutvarkyti, viešojo transporto (autobusų ir maršrutinių taksi) integravimo sistemos įrangai įsigyti ir atnaujinti, nakvynės namams modernizuoti bei kitiems objektams.

Numatoma, kad biudžetas bus tvirtinamas vasario 21 d.

Teisės aktai numato, kad Savivaldybė turi sudaryti sąlygas gyventojams susipažinti su parengtu biudžeto projektu. Pasiūlymus ir pastabas galima teikti adresu info@klaipeda.lt iki vasario 9 d. Su biudžeto projektu galima susipažinti čia.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Atgimimo aikštės konkursas „pakibo“ dėl vieno dokumento

Nors kovo 7 d. Klaipėdos savivaldybė teigė, jog maždaug po mėnesio paaiškės, ar konkurso dalyvių pateikti pasiūlymai atitinka visus reikalavimus ir ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Spyglys

Vicemerė apdovanota „už asmeninį išskirtinį indėlį”?*

Net 171 Klaipėdos savivaldybės klerkas buvo paskatintas ir apdovanotas, įvertinus jų veiklą per pirmąjį šių metų ketvirtį „kaip viršijančią lūkesčius”. Ir net 49 ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Miestas

Klaipėdos savivaldybė perka paslaugas ir iš neviešinamų asmenų (atnaujinta)

Nors Klaipėdos meras anksčiau piktinosi, kad saugomas kultūros projektus vertinusių ekspertų anonimiškumas ir dėl to bei noro sutaupyti jų paslaugų ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This