Kadetų mokykla: vis dar diskutuojama

Švietimas

Apie būtinybę Klaipėdoje turėti Kadetų mokyklą viešojoje erdvėje kalbama jau nebe pirmą kartą, tačiau nei konkreti jos steigimo data, nei būsimas pavaldumas, nei vieta iki šiol lieka neaiški.

Klaipėdos mero pavaduotoja Judita Simonavičiūtė „Atvirą Klaipėdą“ informavo, kad darbo grupės Kadetų mokyklos steigimo klausimais atstovai praėjusią savaitę lankėsi Seime, kur susitiko su Švietimo ir mokslo komiteto pirmininku Eugenijumi Jovaiša bei Švietimo ir mokslo ministerijos (ŠMM) atstovais.

Kadetų mokyklose derinamas bendrasis ugdymas ir ikiprofesinis jūreivystės, laivininkystės disciplinų mokymas, autorės nuotr.

„Esminis dalykas, kuris tame susitikime buvo akcentuotas, tai Kadetų mokyklos samprata, kuri dar nėra patvirtinta. Dėl jos turinio gavome šiek tiek klausimų, į kuriuos dar turime atsakyti – ar mes kuriame tiktai Klaipėdos kadetų mokyklą, ar regiono, ar visos Lietuvos ir nuo to atsispiriame, sudėliodami mokyklos steigimo modelį: ar tai yra prie Laivininkų profesinės mokyklos, ar joje kuriamas kadetų korpusas, ar atskira mokykla“, – sakė J. Simonavičiūtė. Jos teigimu, E. Jovaišos patarimai buvę naudingi, jis norėtų, kad tai būtų visos šalies jaunųjų jūrininkų ugdymo įstaiga.

Pasak J. Simonavičiūtės, į visus klausimus turėtų atsakyti apskritojo stalo diskusija, į kurią bus kviečiama ir naujoji Laivininkų mokyklos vadovybė. Apskritąjį stalą ketinama surengti artimiausiu metu – po kitą savaitę įvyksiančio jau nebe pirmo darbo grupės narių susitikimo su miesto meru.

Mero pavaduotoja samprotavo, jog galbūt jau šiemet Laivininkų mokykla, kuri pagal ŠMM pertvarkos planą turėtų tapti viešąja įstaiga, „savo bazėje kaip neformalų ugdymą suformuos tokią klasę, dar neturint juridinio statuso, bet tai yra diskusiniai dalykai“. Į juos esą ir bus atsakyta minėto apskritojo stalo metu.

INFORMACIJA

Kadetų ugdymo pagrindas yra Jungtinės Karalystės karo laivyno berniukų brigados sukurta ir tarptautinės jūrų kadetų praktikos pakoreguota ugdymo filosofija. Jos pagrindu derinamas bendrasis ugdymas ir ikiprofesinis jūreivystės, laivininkystės disciplinų mokymas. Esą tokiomis vertybėmis besiremianti įstaiga turėtų atsirasti ir Klaipėdoje.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas, Svarbu

Nueinantieji nepabūgo teismų ir atseikėjo „Neptūnui” dar ketvirtį milijono

Nors Vyriausybės atstovo institucijos ir prokuratūros iniciatyva teismas imsis nagrinėti, ar teisėtai Klaipėdos miesto taryba kaip įnašą į įstaigą skyrė ...
2023-03-23
Skaityti daugiau

Svarbu, Švietimas

Naujosios mokyklos likimas paaiškės birželį?

Klaipėdos miesto tarybai ketvirtadienį tvirtinant ateinančių mokslo metų klasių skaičių Savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vedėja Laima Prižgintienė patvirtino, kad sprendimo ...
2023-03-23
Skaityti daugiau

Miestas

Gintaras Neniškis ataskaitą paskelbė prieš rinkimus

Klaipėdos miesto savivaldybės svetainėje paskelbta oficiali rinkimuose nedalyvaujančio administratoriaus direktoriaus Gintaro Neniškio 2022 metų veiklos ataskaita. Mero Vytauto Grubliausko ataskaita ...
2023-03-01
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This