Padegėjui – nemenka sąskaita

Kriminalai ir nelaimės
Avatar photoAtvira Klaipėda
2018-01-31

Trečiadienį Klaipėdos apylinkės teismas konstatavo, kad užtenka įrodymų, jog būtent Šarūnas Kazlauskas pernai gegužę 4 kartus tyčia sukėlė gaisrus pajūrio miškuose ir tokiu būdu padarė žalą gamtai ir skyrė jam lygtinę bausmę bei priteisė atlyginti beveik 52 000 eurų žalą.

Šarūnas Kazlauskas savo kaltę pripažino visiškai. Martynas Vainorius nuotr.

Anot teismo pranešimo, nustatyta, kad Š. Kazlauskas padegė miško paklotę Nerijos nacionaliniame parke prie Urbo kalno, dėl ko kilo aštuoni gaisro židiniai ir gaisro metu išdegė apie 16,7 arų miško paklotės. Taip pat dėl jo sukelto gaisro II Melnragėje, prie neįgaliųjų pliažo išdegė miško paklotė su pušaitėmis 25 arų plote, o šalia Savanorių gatvėjes, Klaipėdoje, išdegė apie 60 arų miško. Iš viso padaryta beveik 52 000 eurų žala aplinkai.

Š. Kazlauskas dėl jam pareikšto kaltinimo kaltu prisipažino visiškai. Jis teigė, kad tuo metu Neringoje jo nepriėmė į darbą, dėl to jis labai susinervino, kadangi žiebtuvėlis buvo po ranka, jis „iš nervų” padegė mišką. Klaipėdoje buvo pykčiai su tėvais, draugais ir dėl to padegė, tačiau labai gailisi dėl tokio savo elgesio ir teigė, kad daugiau taip nebedarys.

Skirdamas bausmę, teismas atsižvelgė į padarytų veikų pavojingumo laipsnį – padaryti keturi apysunkiai nusikaltimai, į kaltės formą ir rūšį – veikos padarytos tyčia, į veikų stadiją – veikos baigtos, į kaltininko asmenybę – yra jauno amžiaus, dvi nusikalstamas veikas padarė dar būdamas nepilnamečiu, neteistas, dirba ir mokosi.

Įvertinus minėtas aplinkybes, teisėjos Adolfinos Simaitienės nuomone, bausmės tikslai bus pasiekti nuteistajam paskyrus 1 metų 4 mėnesių laisvės apribojimo bausmę, įpareigojant per šį laikotarpį nuo 23 val. iki 6 val. būti namuose, jei tai nesusiję su darbu, tęsti darbą arba užsiregistruoti darbo biržoje arba mokytis. Be to padegėjas Kretingos miškų urėdijai turės atlyginti beveik 52 tūkst.eurų padarytą žalą aplinkai.

Teismo nuosprendį galima skųsti Klaipėdos apygardos teismui.

Žymos: | | | | | | |

Komentarai:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Konsultacijos

Miškuose ragina poilsiauti atsakingai

Stovyklavimas neatsiejamas nuo vasaros laisvalaikio. Aplinkos apsaugos departamento pareigūnai primena, kokių taisyklių reikia laikytis, kad poilsis miške būtų ne tik ...
2024-07-18
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Į teisėją apykoję sviedęs panevėžietis bus teisiamas Klaipėdoje

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmuose bus nagrinėjama baudžiamoji byla, kurioje anksčiau teistas panevėžietis kaltinamas demonstravęs nepagarbą aplinkiniams ir aplinkai, ...
2024-07-04
Skaityti daugiau

ELTA

Prezidentas vetavo įstatymą dėl Klaipėdos apylinkės teismo

Prezidentas Gitanas Nausėda grąžina Seimui iš naujo svarstyti įstatymo pataisas dėl teismų reformos. Seimas praėjusią savaitę priėmė įstatymų pataisas, kuriomis ...
2024-07-01
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This