Palanga planuoja perimti Šventosios uostą

Uostas ir jūra

Vyriausybėje vykusio pasitarimo dėl Šventosios uosto atstatymo galimybių metu paaiškėjo, kad yra galimybė jo antrojo etapo darbus finansuoti europinėmis lėšomis, tačiau paraišką tokiu atveju gali teikti tik Savivaldybė.

Pasitarimo metu kalbėjome apie galimybę įgyvendinti Šventosios uosto atstatymo antrąjį etapą, tai yra, įrengti šioje teritorijoje žvejams reikalingą infrastruktūrą – pastatyti žvejų laivų ir įrangos ir laikymo patalpas, įrengti automobilių stovėjimo aikšteles ir kita. Sutarta ieškoti teisinių galimybių, kaip Šventosios uostą perduoti panaudos teise valdyti Palangos miesto savivaldybei. Jei šis uostas būtų perduotas Palangos miesto savivaldybei, galėtume iki birželio pateikti paraišką Europos Sąjungai, ir, gavus lėšų, prasidėtų Šventosios uosto atgimimas. Be abejonės, uosto atstatymo darbai būtų vykdomi etapais ir užtruktų keletą metų“, – Palangos savivaldybės pranešime cituojamas kurorto meras Šarūnas Vaitkus.

Teigiama, jog bus pradėti rengti reikalingi teisės aktai dėl Šventosios valstybinio jūrų uosto perdavimo Palangos savivaldybei. Anot pranešimo, Vyriausybės kanceliarijos Teisės grupė kartu su Susisiekimo ministerija skubos tvarka išnagrinės, kokius teisės aktus būtina priimti.

 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Uostas ir jūra

Siekia stiprinti jūrų transporto ryšius su Egiptu

Lietuva ir Egiptas ketina glaudžiau bendradarbiauti, gerindami šalių tiesioginį susisiekimą oru ir plėtodami jūrų transporto ir logistikos jungtis. Tokias galimybes ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Transportas

Baigta Baltijos pr. žiedinės sankryžos rekonstrukcija

Klaipėdos savivaldybė praneša, jog baigti Baltijos pr., Šilutės pl. ir Vilniaus pl. žiedinės sankryžos rekonstrukcijos darbai. Šiuo metu rengiama techninė ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Regionas

200-osioms Tiškevičių įsikūrimo Palangoje metinėms - meninis akcentas

Palangos savivaldybė paskelbė meninio akcento, skirto 200-osioms grafų Tiškevičių Palangos valdų įsigijimo metinėms įamžinti, projekto idėjos pirkimo konkursą. Geriausių idėjų ...
2024-03-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This