Vamzdynų tiekėjai Klaipėdos LEZ investuoja 4 mln. eurų

Verslas

UAB „Focus Fabrication Group”(FFG) pasirašė sutartį dėl 4 mln. eurų vertės investicinio projekto Klaipėdos laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ). Kompanija 1.18 ha sklype iki 2019-ųjų vidurio planuoja pastatyti vamzdynų surinkimo ir suvirinimo cechą, įdarbinti apie 40 specialistų ir produkciją eksportuoti Vakarų Europos naftos ir dujų pramonės kompanijoms, praneša Klaipėdos LEZ.

Klaipėdos LEZ

FFG  iki šių metų vidurio planuoja suprojektuoti 3.700 kv. m vamzdynų surinkimo ir suvirinimo cechą su gamybos, sandėliavimo ir administracinėmis patalpomis, įdarbinti daugiau kaip 30 aukštos kvalifikacijos vamzdynų surinkėjų bei suvirintojų ir dar maždaug 10 darbuotojų administracijoje bei sandėlyje. Pastato statybas planuojama pradėti šią vasarą, o jas užbaigti ir imtis gamybos – vėliausiai antrąjį 2019-ųjų metų ketvirtį.

Arvydas Galminas, FFG projekto vadovas, komentuoja, kad Klaipėda pasiūlė puikią intrastruktūrą, greitą prieigą jūra iki galutinių klientų Beneliukso šalyse, stiprias ir kvalifikuotas paslaugas investuotojams bei kvalifikuotą darbo jėgą. Visą produkciją FFG ketina eksportuoti daugiausia Nyderlandų ir Belgijos klientams, vykdantiems veiklą naftos ir dujų, taip pat farmacijos ir maisto pramonėse.

„Taip pat vertiname itin profesionalią ir aktyvią Klaipėdos LEZ komandos pagalbą gaunant statybos ir kitus su statyba susijusius leidimus, projektuojant pastatą ir kitose srityse“, – pranešime cituojamas A. Galminas.

Bendrovė į Klaipėdą žengia bendradarbiaudama su artima partnere – UAB „Trust Project Services“ – uostamiestyje jau skaičiuojančia trečius veiklos metus ir plėtojančia rangos projektus Vakarų Europos naftos, dujų ir energetikos kompanijoms.

Eimantas Kiudulas, Klaipėdos LEZ generalinis direktorius, tvirtina, kad FFG investicijos toliau stiprins uostamiesčio naftos ir dujų pramonės ekosistemą.

„Pastarojoje sėkmingai dirba tokie žaidėjai kaip „Klaipėdos naftos“ SGD terminamas, SGD klasteris ar jau trečius metus Klaipėdos LEZ sėkmingai gamybą plėtojanti „General Electric“ grupei priklausanti UAB „Advantec“, čia ne tik suvirinanti ir dažanti naftos žvalgyboje naudojamas rites, tačiau turinti ir itin aukštos kvalifikacijos projektuotojų komandą”, – cituojamas E. Kiudulas.

„Advantec“ gamykloje Klaipėdos LEZ dirba daugiau kaip 60 žmonių, bendrovė laisvojoje zonoje yra investavusi per 7,5 mln. eurų Visoje Klaipėdos LEZ dirba daugiau kaip 4300 darbuotojų arba kas 20-as darbingo amžiaus klaipėdietis. Su beveik 900 mln. eurų siekiančia investuotojų apyvarta ir 700 mln. eurų eksportu, Klaipėdos LEZ generuoja apie 3% visos Lietuvos eksporto ir bendrojo vidaus produkto.

Mantas Katinas, VšĮ „Investuok Lietuvoje“ generalinis direktorius, patvirtina, kad FFG investicija yra dar vienas žingsnis stiprinant Klaipėdą kaip Baltijos regiono naftos ir dujų pramonės lyderį.

INFORMACIJA

Klaipėdos LEZ savo veiklą vykdo nuo 2002 m. ir yra pirmoji iš šiuo metu šalyje veikiančių šešių laisvųjų ekonominių zonų. 412 h ploto zonos specializaciją plastiko, elektronikos prietaisų, plieno konstrukcijų gamybos, taip pat energetikos, metalo apdirbimo srityse nulėmė teritorijos lokacija, regiono darbo jėgos kvalifikacija ir vystoma infrastruktūra. Šiandien Klaipėdos LEZ yra didžiausia laisvoji ekonominė zona Lietuvoje pagal pritrauktų investicijų ir sukurtų darbo vietų skaičių. Baltijos šalių regione Klaipėdos LEZ išsiskiria savo paslaugomis, kurios leidžia investuotojams sustartuoti ypač greitai. Šiemet už tai jį pelnė įvertinimą viso pasaulio laisvųjų ekonominių zonų apdovanojimuose, organizuojamuose „Financial Times“ leidinio „FDI Magazine“.

 Sutartis dėl veiklos Klaipėdos laisvojoje ekonominėje zonoje šiuo metu yra pasirašiusios 28 įmonės. Du trečdaliai bendrovių – užsienio kapitalo. Didžioji dalis teritorijoje gaminamos produkcijos yra skirta eksportui.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Statys jau trečią FlexStart

Klaipėdos laisvosios ekonominės zonos (LEZ) įsteigta NT vystymo įmonė UAB „Flex Start Three“ gavo leidimą statyti 8,8 tūkst. kv. m ...
2024-04-22
Skaityti daugiau

Verslas

Klaipėdos LEZ – tarp 50-ies pavyzdinių pasaulio laisvųjų zonų

Pasaulinis specialiųjų ekonominių zonų aljansas (GASEZ) Klaipėdos laisvąją ekonominę zoną (LEZ) atrinko tarp 50-ies pavyzdinių teritorijų, geriausiai atliepiančių globalius darnaus ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Verslas

Klaipėdos LEZ Patariamajai tarybai pirmininkaus Tomas Rauckis

Daugiau kaip 45 investuotojų interesus atstovaujančios Klaipėdos laisvosios ekonominės zonos (LEZ) Patariamosios tarybos pirmininku 2024-2025 m. kadencijai išrinktas logistikos paslaugų ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This