Pagrobėją sulaikė po 17 metų

Kriminalai ir nelaimės

Pareigūnai į Lietuvą pargabeno nuo 2002 m. užsienyje besislapsčiusį mažamečio pagrobimu Plungėje įtariamą asmenį.

1983 m. gimęs vyras, kuriam nusikaltimo įvykdymo metu tebuvo 18 metų, įtariamas su dar dviem bendrininkais 2001 m. Plungės mieste pagrobęs 13-metį berniuką ir iš jo medikų tėvų reikalavę išpirkos – 10 000 dolerių. Įtariamieji pagrobę vaiką surišo jo rankas lipnia juosta, nuvežė nepilnametį į negyvenamą namą Klaipėdos rajone, kur laikė jį pririšę tikėdamiesi sulauksiantys išpirkos. Tačiau netrukus vaikas buvo išlaisvintas, o įtariamieji sulaikyti. Du iš jų už šį nusikaltimą buvo nuteisti.

Prasidėjus teismo procesui 1983 m. gimęs įtariamasis paspruko į užsienį ir pareigūnai paskelbė jo paiešką visoje Europoje. Tačiau ir slapstydamasis jis neatsisakė nusikalstamos veikos – gyvendamas su padirbtais dokumentais Ispanijoje jis taip pat įtariamas įvykdęs žmogaus pagrobimą ir pasislėpęs nuo vietinės teisėsaugos atstovų. Tuomet slapstydamasis jis antrą kartą pakeitė savo tapatybę įgijęs suklastotus dokumentus. Visgi netrukus jis vietos pareigūnų buvo sulaikytas ir nuteistas 14 metų laisvės atėmimo bausme.

Praėjus septyniolikai metų po įvykdyto nusikaltimo Lietuvoje, įtariamasis, vadovaujantis Europos arešto orderiu, buvo perduotas Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnams. Šiuo metu vyras Klaipėdos apygardos teismo sprendimu yra suimtas 3 mėnesiams.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Veidai

Palangiškė atlikėja Justė pataria jaunimui nebijoti rizikuoti

Kai baigus dvyliktą klasę palangiškei Justei teko rinktis savo ateities kelią, sudėtinga nebuvo. Vidinė nuojauta pakuždėjo, kur save realizuoti, tad ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Mums rašo

Baltijos gimnazijoje lankėsi moksleiviai iš Granados

Praėjusią savaitę Klaipėdos Baltijos gimnazijoje lankėsi moksleiviai iš Ispanijos, Colegio Cristo Rey Granada. Iškilmingai pasitikti „Erasmus+“ mainų programoje dalyvaujantys mokiniai ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Spyglys

Iki scenos privažiuoti nepavyko?*

Trečiadienio vakarą Spyglys buvo nusprendęs ne tik pasivalkioti po tuščią kaip visada mūsų senamiestį, bet ir nelaukdamas kol koks stiliaus ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This