„Neptūnas” sieks trečiosios vietos

Sportas

Antradienį 21.30 val. „Švyturio“ arenoje Klaipėdos „Neptūnas“ susikaus su praėjusio sezono FIBA Čempionų lygos turnyro nugalėtoja Tenerifės „Iberostar“ (Ispanija) ekipa. Tai bus paskutinės B grupės rungtynės, tad visos komandos, kad nebūtų jokių išankstinių susitarimų ar atsipalaidavimų, žaidžia vienodu laiku.

championsleague.basketball.com nuotr.

„Bilietą į atkrintamąsias FIBA Čempionų lygos turnyro rungtynes jau turime, tačiau jei laimėsime prieš Tenerifės komandą, užimsime trečiąją vietą B grupėje ir atkrintamosiose rungtynėse gausime sąlyginai silpnesnį varžovą. Juk yra gana įdomu turnyro sistema – vyks burtų traukimas. Jei ir pralaimėsime prieš Tenerifės komandą, galime dar likti treti, jei „Ventspils“ komanda nugalės PAOK krepšinkus. Tačiau žaidžiame namuose ir norime viską išsspręsti patys. Tikimės, kad mums padės namų faktorius“, – pirmadienį per treniruotę susirinkusiems žurnalistams kalbėjo „Neptūno“ vyr. treneris Kazys Maksvytis.

Teigiama, kad Tenerifės krepšininkai žaidžia nestandartinį krepšinį, klaipėdiečiams neparankų krepšinį.

„Varžovai žaidžia gerai. Jiems pergalė taip pat labai reikalinga, kadangi jie kovoja dėl pirmosios vietos B grupėje, tad manau, laukia įdomios rungtynės“, – pabrėžė K. Maksvytis.

„Reikia ne tik kovoti, bet ir laimėti. Tikiuosi, kad „Neptūno“ komandos vyrai supranta šių rungtynių svarbą ir dėl pergalės atiduos visą savo širdį. Aišku būtų geriau, jei žaistume anksčiau, bet prisitaikysime. Bus daugiau laiko pailsėti po rytinės treniruotės. Užsienio šalyse žaisti taip vėlai yra įprasta, tad mums tai nėra nauja“, – kalbėjo „Neptūno“ komandos kapitonas Simas Galdikas.

Jis teigė, kad prieš rungtynes treneris Kazys Maksvytis akcentuoja, jog reikia kreipti dėmesį į gynybą ir kitas detales, kurios ir lemia rezultatą.

„Paskutiniu metu streikuoja mūsų gynyba. Treneris bando išaiškinti mūsų klaidas: primena kas už ką atsakingas, kaip ir kada priovalome keistis. Visi stengsimės išpildyti trenerio reikalavimus“, – pabrėžė S. Galdikas.

Pirmose tarpusavio rungtynėse, vykusiose gruodžio 5 dieną, Tenerifėje pergalę rezultatu 90:67 iškovojo „Iberostar“ krepšininkai. Tuomet dar neptūniečių gretose rungtyniavo Arnas Butkevičius, Mindaugas Girdžiūnas ir Juanas Palaciosas. Jie tąkart Klaipėdos komandai pelnė daugiau nei pusę taškų: A. Butkevičius – 18, M. Girdžiūnas – 11, J. Palaciosas – 10 (11 atk. kam.).

„Išėjo trys starto penketo žaidėjai, atėjo nauji žaidėjai ir, deja, atsirado duobės. Mes nesame savo geriausios sportinės formos, bet su kiekviena treniruote stengiamės visa tai pagerinti. Natūralu, juk išėjo trys geriausi žaidėjai, tad nereikia klausti, kas atsitiko. Viską sustyguoti dar reikia laiko“, – pabrėžė K. Maksvytis.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

„Neptūno“ pergalių seriją nutraukė kėdainiškiai

Klaipėdos „Neptūnas“ pirmadienio vakarą savo arenoje rezultatu 79:92 (26:24, 20:21, 12:20, 21:27) krito prieš Kėdainių „Nevėžį-Optibet“. Šeimininkai pirmieji truktelėjo į ...
2024-04-22
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Sportas

„Neptūnas“ 50 minučių trileryje įveikė „Žalgirį“

Įsibėgėjusio Klaipėdos „Neptūno“ įspūdingo grožio trileryje, trukusiame 50 minučių, trečiadienį nesustabdė ir Kauno „Žalgiris“. Georgios Vovoro kariauna gausiai susirinkusių uostamiesčio ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Sportas

„Neptūnas“ kyla į penktąją vietą

Klaipėdos „Neptūno“ pasaka su Georgios Vovoru tęsiasi. Klaipėdiečiai šeštadienio vakarą namuose rezultatu 88:84 (20:27, 23:14, 31:22, 14:21) patiesė Panevėžio „7bet-Lietkabelį“ ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This