Nekilnojamojo turtas: Palangoje ir Neringoje – skirtingos tendencijos

Regionas

Lietuvos nekilnojamojo turto (NT) sektoriaus 2017-ųjų apžvalgą kartu Šiaulių banku ir advokatų kontora COBALT parengusi bendrovė INREAL tvirtina, kad paskutinius trejus metus Palangoje stebimas stabilus sandorių augimas, o Neringoje naujų butų pirkėjai pernai jau buvo ne tokie aktyvus nei prieš metus.

Neringoje pernai buvo parduoti 42 butai nauji arba 14,3 proc. mažiau nei 2016 metais. Statytojai taip pat buvo pasyvesni – pasiūlė 67 naujus butus t. y. 16,3 proc. mažiau nei prieš metus. Martyno Vainoriaus nuotr.

Registrų centro duomenimis, per 2017 metus Palangoje sudaryti 604 (21,8 proc. daugiau lyginant su pernai) butų pirkimo-pardavimo sandoriai. O Neringoje buvo sudaryti 53 (7 proc. mažiau) tokių sandorių.

„NT rinkos aktyvumas 2017 metais Palangoje buvo ir pirminėje rinkoje, kurioje buvo parduoti 285 butai – 11,3 proc. daugiau nei prieš metus. Statytojai buvo aktyvesni nei pirkėjai ir rinkai pasiūlė 398 naujus butus, tačiau tai buvo 8,5 proc. mažiau nei 2016 metais”, – rašoma apžvalgoje.

Neringoje pernai buvo parduoti 42 butai nauji arba 14,3 proc. mažiau nei 2016 metais. Statytojai taip pat buvo pasyvesni – pasiūlė 67 naujus butus t. y. 16,3 proc. mažiau nei prieš metus.

Skirtumas tarp naujai atsiradusios pasiūlos ir pardavimų Palangoje 2017 metais buvo gana ryškus, todėl bendras neparduotų butų lygis kurorte per metus padidėjo 19,6 proc. iki maždaug 710 neparduotų (laisvų ir rezervuotų) naujos statybos butų 2017 metų pabaigoje.

2017 metais Palangos naujos statybos butų pasiūlos kainos visuose segmentuose kito nevienodai. Ekonominės ir prestižinės klasės butų pasiūlos kainos nuo metų pradžios padidėjo atitinkamai 18,1 ir 0,7 proc., bei metų pabaigoje siekė apie 1250 EUR/kv. m ir 2490 EUR/kv. m. O vidutinės klasės butų pasiūlos kainos nuo metų pradžios sumažėjo 2,5 proc. ir metų pabaigoje siekė apie 1500 EUR/kv. m.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Palangoje – lauko paroda apie Joną Šliūpą

Palangoje atidaryta Lietuvos nacionalinio muziejaus paroda „Kas išsigando Šliūpo?“, parengta pagal Miglės Anušauskaitės komiksų knygą. Apie spalvingą pirmojo Palangos burmistro ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Per parą - vos 15 susirgusiųjų COVID-19

Trečiadienį Lietuvoje buvo patvirtinta 15 naujų susirgimų COVID-19, iš kurių du žmonės užsikrėtė antrą kartą, skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje, ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Regionas, Svarbu

Verslininkai vėl įrodė Neringos valdžios savivaliavimą  

Juodkrantėje įsikūrusi UAB poilsio namai „Ąžuolynas“ dar kartą teisme įrodė, kad Neringos valdžia nepagrįstai jai nesuteikia mokesčių lengvatų. „Atvira Klaipėda“ ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This