„Neptūnas“ krito prieš čempionus

Sportas

Klaipėdos „Neptūno“ krepšininkams vėlų antradienio vakarą nepavyko įveikti praėjusio sezono FIBA Čempionų lygos turnyro nugalėtojų Tenerifės „Iberostar“ (Ispanija) krepšininkų. Paskutines B grupes rungtynes namų arenoje neptūniečiai prieš šią ispanų ekipą pralaimėjo rezultatu 67:83.

Facebook/BC Neptūnas nuotr.

Nepaisant to, klaipėdiečiai šiuo metu yra vienintelė Lietuvos ekipa, kuri prasibrovė į atkrintamąsias varžybas Europos turnyruose. Tą Eurolygoje gali padaryti Kauno „Žalgiris“, o visos kitos ekipos, tarp jų – ir Vilniaus „Lietuvos rytas“ šansų prasibrauti į atkrintamąsias varžybas Europos turnyruose jau nebeturi.

Nors rungtynes neptūniečiai pradėjo prastai – varžovams leido trūktelėti į priekį 15:2, tačiau antrajame kėlinyje po Edgaro Želionio ir Brandono Fieldso tolimų šūvių klaipėdiečiai sugebėjo priartėti iki minimumo – 36:37 ir atkurti rungtynių intrigą.

Visgi, per pirmas penkias trečiojo kėlinio minutes neptūniečiai pelnė tik 2 taškus, o varžovai per tą laiką surinko 16 taškų ir komandas vėl skyrė dviženklė persvara – 59:40.

Neptūniečiams trečiajame kėlinyje dar buvo pavykę priartėi iki vienženklio skirtumo – 52:61 ir dar tritaškį pataikė Laurynas Beliauskas, tačiau jo metimas nebuvo užskaitytas, kadangi teisėjai užfiksavo pražangą dėl kamuolio kovojusiam neptūniečiui Edgarui Želioniui. Tai sukėlė audringas Klaipėdos krepšinio sirgalių reakcijas ir pasipiktinimą.

„Neptūnas“ – „Iberostar“ – 67:83 (16:24, 22:19, 14:20, 15:20)

„Neptūnas“: Vytautas Šulskis – 21 (8/10 dvit., 23 naud. bal.), Edgaras Želionis – 14 (5/7 dvit.), Jerry Johnsonas – 12, Tomas Delininkaitis ir Renaldas Seibutis – po 6, Brandonas Fieldsas – 3, Laimonas Kisielius ir Simas Galdikas – po 2, Mindaugas Kačinas – 1, Laurynas Beliauskas (žaidė beveik 10 min.) ir Matas Jucikas (žaidė beveik 2 minutes) taškų nepelnė.

„Iberostar“: Mateusz Ponitka – 24 (5/5 dvit., 3/4 trit., 31 naud. bal.), Mike‘as Tobey – 15 (6/9 dvit., 8 atk. kam.), Davinas White‘as – 13 (3/9 metimų).

Klaipėdiečiai nepasinaudojo pagrindiniu savo ginklu – tritaškius metė vos 26,1 proc. taiklumu (pataikė vos 6 iš 23 tolimų metimų), kai tuo tarpu varžovai svečiuose sugebėjo pataikyti 52,9 poc. taiklumu (9 iš 17 trit.).

Pirmose tarpusavio rungtynėse, vykusiose 2017 metų gruodžio 5 dieną, Tenerifėje pergalę taip pat iškovojo „Iberostar“ krepšininkai – 90:67.

„Iberostar“ krepšininkai su 12 pergalių ir 2 pralaimėjimais B grupėje užėmė pirmąją vietą, o neptūniečiai su 7 pergalėmis ir 7 pralaimėjimais liko ketvirti. Klaipėdiečius paskutinę akimirką aplenkė Salonikų PAOK (Graikija) krepšininkai, kurie išvykos rungtynėse rezultatu 59:80 įveikė „Ventspils“ (Latvija) ekipą. Graikų sąskaitoje tiek pat pergalių ir pralaimėjimų, kaip ir pas „Neptūną“, tačiau dėl geresnio tarpusavio rungtynių santykio PAOK ekipa pakilo į trečiąją vietą, laipteliu žemiau nustumdama „Neptūną“.

Neptūniečiai Klaipėdoje PAOK ekipą nugalėjo 13 taškų skirtumu – 82:69, o Graikijoje pralaimėjo 21 taško skirtumu – 70:91.

Jau prieš šias rungtynes buvo aišku, kad „Neptūno“ krepšininkai užsitikrino kelialapį į atkrintamąsias FIBA Čempionų lygos turnyro rungtynes, tačiau turėjo vilčių išsaugoti trečiąją vietą. Dabar neptūniečiams atiteks sąlyginai stipresni varžovai – A, C arba D pogupio pirmąją vietą užėmusi ekipa (Pastaba: burtai negali suvesti su B grupės pirma komanda). Kuri tai bus komanda, paaiškės vasario 14 dieną ištraukus burtus.

A grupėje pirmąją vietą iškovojo vien pergalėmis žingsniuojanti AC „Monaco“ (Prancūzija) ekipa, C grupėje – Strasbūro SIG (Prancūzija, 9 pergalės, 5 pralaimėjimai) ekipa, D grupėje – Stambulo „Bešiktaš“ (Turkija, 10 pergalių, 3 pralaimėjimai), kurių gretose yra šį sezoną „Neptūne“ pradėjęs, tačiau sezono viduryje išvykęs Juanas Palaciosas (Tiesa, jis patyrė traumą ir atkrintamosiose rungtynėse turkams nepadės). „Bešiktaš“ trečiadienį dar žais vienerias grupės rungtynes, tačiau jau žemiau pirmosios vietos nebenukris.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

„Neptūno“ pergalių seriją nutraukė kėdainiškiai

Klaipėdos „Neptūnas“ pirmadienio vakarą savo arenoje rezultatu 79:92 (26:24, 20:21, 12:20, 21:27) krito prieš Kėdainių „Nevėžį-Optibet“. Šeimininkai pirmieji truktelėjo į ...
2024-04-22
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Sportas

„Neptūnas“ 50 minučių trileryje įveikė „Žalgirį“

Įsibėgėjusio Klaipėdos „Neptūno“ įspūdingo grožio trileryje, trukusiame 50 minučių, trečiadienį nesustabdė ir Kauno „Žalgiris“. Georgios Vovoro kariauna gausiai susirinkusių uostamiesčio ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Sportas

„Neptūnas“ kyla į penktąją vietą

Klaipėdos „Neptūno“ pasaka su Georgios Vovoru tęsiasi. Klaipėdiečiai šeštadienio vakarą namuose rezultatu 88:84 (20:27, 23:14, 31:22, 14:21) patiesė Panevėžio „7bet-Lietkabelį“ ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This