Dėl vaikų žada pakrapštyti piniginę

Miestas, Svarbu

Įgyvendindami praėjusiais metais Klaipėdos miesto savivaldybės patvirtintą Vaikų žaidimo aikštelių plėtros uostamiestyje programą, dėdės ir tetos iš Savivaldybės mažiesiems klaipėdiečiams turi gerų žinių – kasmet mieste jiems ketina įrengti po penkias naujas dideles šiuolaikines žaidimų aikšteles, kurių plotas būtų ne mažesnis kaip 200 kv. metrų.

Viena iš 5 naujųjų vaikų žaidimo aikštelių turėtų atsirasti parke šalia Koncertų salės. Palmiros Mart nuotr.

Be to, jos turėtų gerokai skirtis nuo tų žaidimų aikštelių, kuriose vasaras leisdavo mažųjų mamos ir tėčiai, nes, pasak vicemero Artūro Šulco, aikštelės bus modernios, atitinkančios šiuolaikinius reikalavimus – turės minkštą specialią dangą, sulaikančią drėgmę, tad neteks baimintis, jog po lietaus ar ištirpusio sniego jose telkšos balos.

Šiemet be penkių tokių naujų žaidimo aikštelių, kurioms vietų ieškota antradienį Savivaldybėje vykusiame pasitarime, dar reikia užbaigti ir tris pernai nespėtas įrengti, esančias pietinėje miesto dalyje. Vieną – prie jau sutvarkyto Pempininkų centro, antrąją – teritorijoje tarp šio centro ir Šilutės pl. ir trečiąją – prie Debreceno prekybos centro.

Užtat penkias naujas modernias žaidimų aikšteles antradienį apsispręsta rengti, pasak A. Šulco, „aplink centrinę miesto dalį”.

Pirmoji žaidimų aikštelė turėtų atsirasti Vitės kvartale, Sportininkų – Švyturio g. teritorijoje, antroji – netoli „Žemynos” gimnazijos, Kretingos g. rajone tarp daugiabučių, o štai trečiąją vaikams skirtą žaidimų aikštelę nuspręsta įkurdinti parkelyje prie Koncertų salės.

„Kadangi ten yra buvę Šaulių namai, jie per šventes šerną kepdavo, ten yra tradiciškai buvusi pramogų zona, tai čia galėtų būti aptverta didelė graži aikštelė”, – šios vietos pasirinkimą komentavo vicemeras.

Likusias dvi vaikams skirtas žaidimo aikšteles ketinama įrengti daugiabučių namų kvartale netoli Sausio 15-osios g. ir daugiabučių namų teritorijoje, esančioje tarp Taikos pr. ir Sinagogų g.

A. Šulco teigimu, dėl šių preliminariai numatytų žaidimo aikštelių vietų dar bus tariamasi su minėtų teritorijų daugiabučių namų bendrijų atstovais, o jau po to nedelsiant bus imamasi rengti aikštelių techninius projektus.

„Jei aikštelė yra didesnė nei 100 kv. metrų, jai reikalingas techninis projektas”, – paaiškino vicemeras.

Įrengti naująsias vaikų žaidimo aikšteles bei užbaigti tris pietinėje miesto dalyje planuojama iki šių metų pabaigos.

Vienos tokios žaidimų aikšteles įrengimas Savivaldybės biudžetui kainuos apie 30 000 eurų.

„Tai tikrai ne taip mažai, bet dėl vaikų, jei reikės, pakrapštysim piniginę”, – sakė A. Šulcas.

Tuo metu trečiadienio vakarą vykusios diskusijos metu apie tai, ar Klaipėda yra patogus miestas šeimoms su vaikais, Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Olegas Mariničius tvirtino, kad miesto valdžia galvoja apie kompensacijas gyventojams, kurie norėtų atnaujinti žaidimų aikšteles.

„Labai rimtas projektas, jis turi būti paleistas šiemet”, – sakė O. Mariničius.

Tačiau  Muzikos centro seniūnaitis Renaldas Kulikauskas, išanalizavęs Savivaldybės dokumentus, atkreipė dėmesį, kad juose numatoma tokias kompensacijas pradėti skirti tik 2019-2020 metais, kasmet finansuojant tik po penkis projektus.

2 Comments

  1. Gabrielė

    Deja, pietinėje miesto dalyje, kurioje ir taip beveik nėra rekreacinių erdvių vaikams, bus statomos ne tokio lygmens aikštelės, kaip tos penkios (!) šiaurinėje dalyje, kurioje ir taip telkiasi beveik visos rekreacinės erdvės. Labai netolygu. Diskusijos metu nuskambėjo labai jau keista mintis, kad kas prašo- tiems ir įrengia. Aš manyčiau, kad kur gyvena didžioji dalis savivaldybės darbuotojų, tai ten ir vystoma infrastruktūra.

    Reply
    • Laura

      Pagal naujus savivaldybės planus tie, kurie prašo, dabar iš savivaldybės begaus tik dalį finansavimo. Susiprask, kad eidamas prašyti savivaldybės paramos, atsargos atveju turėk visus pinigus, nes nėra aišku, kiek bus finansuojama…

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Miestiečiai abejingai pasitiko Senojo turgaus halės rekonstrukcijos planus

Klaipėdos savivaldybės valdomos bendrovės Naujasis turgus užsakymu projektinius Senojo turgaus halės rekonstrukcijos pasiūlymus parengę architektai nesulaukė jokių visuomenės pastabų ar ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

Mums rašo

Vandenilio gamyba Klaipėdoje: vandens nepavogs, miesto nesusprogdins

Kilus šaršalui dėl vandenilio gamybos ir užpylimo punkto plėtros Klaipėdos uosto teritorijoje, pateikiu trumpą santrauką atlikto poveikio aplinkai vertinimo, kad ...
2024-03-17
Skaityti daugiau

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Klaipėdos statybos objektas Nr. 1: didžiulės taršos, aistrų ir neatsakytų klausimų istorija IV

„Atsirado tada jau ir Būtingės variantas, galiausiai prasidėjo ten statybos, bet tyliai ramiai liko Klaipėdos terminalas, nors buvo kalbama, kad ...
2024-03-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This