Karo laivo „Prezidentas Smetona“ vėliava perduota Jūrų muziejui

Miestas

Ketvirtadienį  Užsienio reikalų ministerijoje (URM) Lietuvos jūrų muziejaus ekspozicijai laikinam eksponavimui perduota tarpukario Lietuvos karo laive „Prezidentas Smetona“ plevėsavusi trispalvė.

Karinių jūrų pajėgų archyvo nuotr.

Dviejų metrų ilgio ir trijų metrų pločio trispalvę, kurią puošia aukso spalvos Vyčio kryžius raudoname skyde, išsaugojo JAV gyvenantis lietuvis Henris Gaidis. Jis pažinojo paskutinį Lietuvos karo laivo „Prezidentas Smetona“ kapitoną Povilą Labanauską.

Vėliava Lietuvos 100- mečio proga perduota Jūrų muziejui eksponuoti metus laiko. Po to ji turės būti grąžinta tikrajam savininkui.

Tai – viena iš nedaugelio, galbūt vienintelė, tarpukario Lietuvos kariuomenės vėliava, neatitekusi sovietams. Vėliava ministerijai perduota per Lietuvos ambasadą Vašingtone, praneša URM.

Sovietų Sąjungos užgrobtas Lietuvos karo laivas „Prezidentas Smetona“ Antrojo pasaulinio karo pabaigoje užplaukė ant minos ir nuskendo Baltijos jūroje.

Pernai vasarą laivo liekanas Suomijos įlankoje aptiko Klaipėdos universiteto mokslininkai.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Tarpukario Klaipėdos kaleidoskopas

Istorija, kurią pasistengė kuo greičiau užmiršti

1923-1938 metų rudens mėnesiais Lietuva autonomijos pagrindais jai priklausiusiame Klaipėdos krašte patyrė ir triumfo akimirkų, ir tokių atsitikimų, kuriuos norėjosi ...
2021-11-06
Skaityti daugiau

Svarbu, Tarpukario Klaipėdos kaleidoskopas

Jūroje - skaudžios netektys

Tarpukario liepos mėnesiai Klaipėdoje buvo pažymėti ne tik išskirtiniais vizitais, bet ir tragiškomis jūrininkų netektimis. Šiems įvykiams apžvelgti ir yra skirta ...
2021-07-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Tarpukario Klaipėdos kaleidoskopas

Šventė virto tragedija

„Atvira Klaipėda” rašinių cikle „Tarpukario Klaipėdos kaleidoskopas” toliau supažindina su to meto įvykiais Klaipėdos krašte. Šįkart – ir apie klaipėdiečių ...
2021-06-20
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This