Liberalų sąjūdžio „Mėlynasis proveržis 2030 m.”

Mums rašo

Na ką, Klaipėdos liberalai pradėjo 2019 m. Savivaldybių rinkimus ir ne bet kaip, o su „Mėlynuoju proveržiu“. Įdomu, o kodėl ne su oranžiniu.

Liberalų partijai susiduriant su finansiniais sunkumais liberalų rinkiminė programa Klaipėdoje „Mėlynasis proveržis 2030“ bus parengta už klaipėdiečių pinigus ir kainuos 148 tūkst. eurų. Labai įžvalgus žingsnis.

Kariškais terminais kalbant „Mėlynojo proveržio“ pagrindinis veiksnys – giliavandenio uosto statyba. Neįtikėtina. Juk daugiau kaip prieš dešimtmetį savo rinkiminėse programose liberalai aktyviai pasisakė prieš giliavandenio uosto įrengimą jūroje ties Melnrage. Kas pasikeitė ir kodėl liberalai giliavandenį uostą dabar mato kaip Klaipėdos proveržio garvežį?

Pasikeitė nedaug, nebeliko „brendžio dėžučių“, „otkatų“ ir Lietuvos žmonių pasitikėjimo šia partija.

Klaipėdos miestui jau 27 metus vadovauja liberalai. Kas sutrukdė miestą paversti klestinčiu ir kodėl klaipėdiečiai turi patikėti ir pasitikėti Liberalų partija, kuri per 27 metus nepadarė šio proveržio?

Klaipėdos pramonininkų asociacijos prezidentas Viktoras Adomaitis pristatant Klaipėdos ekonominės plėtros strategiją 2030 sakė, kad „mes nesame pačioje geriausioje pozicijoje, jei turi pinigų ir nori kažką statyti. Bendrom jėgom galime sudaryti sąlygas verslininkams nesižvalgyti aplinkui. Kaip verslininkas aš sunkiai įsivaizduoju, kad Klaipėda turės kokias nors perspektyvas, jei nepastatysime giliavandenio uosto. Neseniai teko grįžti iš Kinijos, vieno miesto, kuris per keletą dešimtmečių iš žvejų kaimelio virto į milijoninį miestą. Tikimės, kad 2030 metais mes tikrai neatpažinsime savo miesto“.

Gyvenau Pekine pusantrų metų ir tikrai pritariu asociacijos pirmininko išsakytoms mintims apie Kiniją. Ji per maždaug 30 metų sugebėjo apie 700 mln. savo piliečių „ištraukti“ iš skurdo, šalis tapo antrąja ekonomika pasaulyje. Gal tikrai laikas pradėti rimtai galvoti apie kinų patyrimo perėmimą? Kinija su marksizmo ir leninizmo principais iš atsiliekančios šalies per kelis dešimtmečius tapo viena iš galingiausių ekonomikų pasaulyje, kaip per tą patį laikotarpį Liberalų partija išgarsėjo kaip galimai labiausiai korumpuota partija, šiuolaikiniame Lietuvos politiniame gyvenime. Ar galime toliau pasitikėti tokia partija?

Vienas iš kinų raktų į sėkmę – žiauri kova su korupcija. Pavyzdys iš Klaipėdos liberalų skaidrumo standartų: man pradėjus domėtis gatvių asfaltavimo tema Tauralaukyje, sulaukiau Klaipėdos apygardos prokuroro vyr. pavaduotojo grasinimų, socialiniame tinkle parašius apie Klaipėdos miesto mero Džiazo festivalio finansavimo skaidrumą, sulaukiau mero grasinimų teismais. Jokia strategija neveiks, jeigu bus meluojama. Mano socialiniame tinkle „Facebook“ galite detaliau susipažinti su Klaipėdos liberalų ir konkrečių pareigūnų sprendimais asfaltuojant Tauralaukio gatves.

Neabejoju, kad miesto žmonėms reikia geresnio gyvenimo sąlygų ir daug kitų dalykų, neabejoju, kad šiems tikslams pasiekti reikalinga strategija, tačiau labai abejoju dabartinių Klaipėdos liberalų gebėjimu ir padorumu įgyvendinti šiuos siekius. Darau prielaidą, kad daugelis klaipėdiečių taip pat vis labiau abejoja šios politinės partijos skaidrumu ir nuoširdumu. Dabartinis Klaipėdos meras 2015 m. vykusiuose Savivaldybių rinkimuose meru buvo išrinktas tik 26289 klaipėdiečių balsais, labai tikiuosi, kad ateinančiuose rinkimuose šis skaičius dar labiau sumažės.

Taigi, liberalai 2019 m. rinkimus Klaipėdoje pradėjo mėlynuoju proveržiu. Pažiūrėsime, kuo atsakys opozicija, kurios Klaipėdos politiniame gyvenime niekada nebuvo ir nėra.

Tikiuosi, tai paskatins klaipėdiečius aktyviau prijungti prie diskusijos dėl naujosios strategijos sukūrimo.

                                                                                                                                                                                                Nerijus Rimkevičius  
                                                                                                                                                                                                                                

4 Comments

  1. Melnragė

    Matyt mūsų dabartinės Lietuvos valdžios politika – viskas į vienus vartus. Jų sugebėjimas pakeisti Klaipėdos miesto atstovų nuomonę savo linkme yra tikrai stebėtinai veiksminga. Nepamirškime ir tai, kad praeitų metų rugsėjo 22 d rytą prieš įvykstatnt išvažiuojajamajam Vyriausybės posedžiui Klaipėdos Uosto patalpose buvo paleista žinia apie korumpuotus liberalus ir socdemus. Ką tai įrodo? Matyt jų sugebėjimą manipuliuoti kitais, tiktai kokiom priemonėm?

    Reply
  2. Pensininke

    Kada dėl išorinio uosto atsakingai pasisakys Klaipėdos politikai, valdininkai, galų gale kas prisiims atsakomybe už tai ,kad uostą statys Klaipėdoje , o ne Būtingėje, dėkui N.Puteikienei, kuri vienintelė išsamiai išsakė savo nuomonę dėl išorinio uosto, atvirai Klaipėdai. Politikai, valdininkai ar nebijote susitikimo su Aukščiausiu, ką jūs jam pasakysime.

    Reply
  3. virginija

    Kodėl išorinis uostas ne Būtingėje? Atsakymas, nereikia, nes Klaipėdai sudarys konkurenciją. Kada nustosime tampyti gerovę, kaip kaldrą, kam didesnis kampas? Turi laimėti, naudos turėti Lietuva. Todėl išorinis uostas turi būti įrengiamas Būtingėje. Kiniečiai ir tapo šalimi antra pagal ekonominį galingumą, nes kaimus pavertė klestinčiais miestais. Mes to nenorime daryti ir pirštu rodome į Kiniją.

    Reply
  4. Klaipėdskas

    Nieko nebus, kol savivaldybės koridoriuose ir biurokratijos labirintuose vietoje jau esantys verslas ir iniciatyvos neras durų, kurios įsigilins į siūlymus, o ne dūrų, kurios tik belekokio baisumo laiškus atrašys, kad tik atrašyti. Savi saviems savus savaip. Vat taip dabar tvarkomi šiame mieste reikalai.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Eligijus Masiulis: „Teisėjai galėjo būti šališki"

Vadinamojoje „MG Baltic“ politinės korupcijos byloje nuteisti buvęs Liberalų sąjūdžio lyderis Eligijus Masiulis ir parlamentaras Vytautas Gapšys mano, kad buvo ...
2024-04-06
Skaityti daugiau

Politika

Klaipėdos liberalai išsirinko vienmandatininkus

Liberalų sąjūdžio Klaipėdos skyrius visuotiniame susirinkime sprendė​, kas atstovaus partijai rudenį vyksiančiuose Seimo rinkimuose uostamiestyje. Danės, Pajūrio, Baltijos ir Marių ...
2024-03-25
Skaityti daugiau

Politika

Liberalų sąjūdį į Europos Parlamento rinkimus ves Eugenijus Gentvilas

Sekmadienį Liberalų sąjūdžio Taryba patvirtino galutinį kandidatų į Europos Parlamento rinkimus sąrašą. Sąrašą ves parlamentaras, Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas ...
2024-02-04
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This