Kultūros fabrike – ypatingo spektaklio premjera

Kultūra

Kultūros fabrike šį sekmadienį, vasario 11 d., laukiama netradicinio renginio. Pirmą kartą viešai bus parodytas spektaklis „Didysis žodžių fabrikas“, pastatytas pagal Agnès de Lestrade knygą. Spektaklio aktoriai – ypatingi, scenoje viršijantys savo galimybes  – tai sutrikusio intelekto žmonių globos bendrijos „Klaipėdos viltis“ teatro aktoriai. Vietų į  šį spektaklį jau nebėra.

Palmiros Mart nuotr.

Didelio susidomėjimo ir palaikymo spektaklis sulaukė dėl įvardijamos paskirties – tai motyvacinis spektaklis kiekvienam lietuviui, kuris kasdien ieško prasmės ir jėgų gerbti savo aplinką, šalį, mylėti gyvenimą, o ypač jaunimui. Taip pat – dėl ypatingų aktorių ir profesionalios spektaklio projekcijos.

„Dažniausiai vertiname tai, už ką mokame pinigus. Labai saugome daiktus, už kuriuos brangiai sumokėjome. O jei norėdami pasakyti gražius žodžius brangiam žmogui neįpirktume žodžių, nes jie labai brangūs? Dažnai nevertiname to, ką turime nemokamai – kalbos dovaną“, – pranešime cituojama spektaklio režisierė Laura Šakurskytė–Žilinskienė.

Pasak jos, spektaklio aktoriai – ypatingi, scenoje viršijantys savo galimybes  – tai sutrikusio intelekto žmonių globos bendrijos „Klaipėdos viltis“ teatro aktoriai. „Tokio spektaklio Klaipėdos publika dar nėra mačiusi. Per generalinę repeticiją nė vienas žiūrovas nesuprato, kad aktoriai kitokie nei mes. Jie scenoje viršija savo galimybes“, – teigia spektaklio režisierė.

Spektaklyje „Didysis žodžių fabrikas“ bus dovanojama 100 žodžių Lietuvai – valstybės atkūrimo šimtmečio proga. Pasak L. Šakurskytės–Žilinskienės, tai žodžiai, kurie stiprina žmonių pagarbą, draugystę, pozityvų mąstymą, skatina išnaudoti visas galimybes, kad ištarus žodį šalia esančiam būtų saugu ir gera, kad žmonės mylėtų savo artimą ir savo šalį ir joje pasiliktų.

Po spektaklio patriotinių dainų koncertą dovanos operos solistas Liudas Mikalauskas.

Renginys nemokamas, bet visos vietos jau užpildytos.

 

 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Festivalį užbaigs romantiškos muzikos galia

Netikėtai vasarišku festivaliu tapusį „Klaipėdos muzikos pavasarį“ užbaigs Lietuvos nacionalinio simfoninio orkestro (LNSO) programa „Romantiškos muzikos galia“. Su Modesto Pitrėno vadovaujamu ir ...
2020-07-24
Skaityti daugiau

Kultūra

Apie burnos higieną ir odontologo baimę - spektaklyje

Gręžius, Siurblius, Klamputė, Dantis ir Švieselė – tai komanda, kuri pasirūpins akinančiai balta šypsena ir saugos ją nuo klastingas pinkles ...
2019-11-29
Skaityti daugiau

Kultūra

Išgirsk, kaip skamba Lietuva

Kaip skamba Lietuva? Ar kaip V. Kernagio dainos ir lietuviškos arijos? O gal kaip A. Šabaniausko šlageriai ir partizanų kūryba? ...
2018-05-21
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This