„Šviesų festivalio“ projektai – virš senamiesčio stogų

Miestas

Vasario 15–17 d. į Klaipėdos „Šviesų festivalį“ kviečiantys organizatoriai pietietiškų orų nežada, tačiau garantuoja, jog pajusti Italijos grožį ir dvasią leis kertinis festivalio projektas – „Šimtmečių vartai“. Gerokai virš Klaipėdos senamiesčio pastatų iškilusi pastolinė konstrukcija šiuo metu dekoruojama šviesomis, puošiamos ir šviesos tunelį sudarančios arkos. Dar trys dešimtys festivalio projektų Klaipėdą papuoš tik festivalio išvakarėse, sakoma VšĮ „Klaipėdos šventės“ pranešime.

„Kitiems festivalio projektams tokio ilgo pasiruošimo nereikia, apskritai, tai pats didžiausias ir sudėtingiausias projektas per visą „Šviesų festivalio“ gyvavimo laiką. Juokaujame, jog jei kažkas dar nežinojo apie festivalį, iškilus 24 metrų aukščio pastolinei konstrukcijai, kasdien tokių yra vis mažiau“, – pranešime cituojama projektų vadovė Goda Giedraitytė.

Pasak festivalio organizatorių, „Šimtmečių vartus“ kuriantys Italijos menininkai „Marianolight“ žavisi Klaipėda, tačiau pastebi, jog senamiestyje labai mažai žmonių. Tiesa, giria maistą ir lietuvių atsakingumą, kaip pavyzdį mini kompanijos „Globalita“ darbą – milžiniškų pastolinių vartų surinkimą.

„Būdami klaipėdiečiais labai norėjome įnešti savo indėlį į miesto grožį, prisidėti prie Lietuvos atkūrimo šimtmečio bei „Šviesų festivalio. Smagu įgyvendinti tokius išskirtinius projektus ir suteikti galimybę sau, klaipėdiečiams bei miesto svečiams pasijusti tarsi Italijoje“, – sako UAB „Globalita“ vadovas Jevgenij Petrov.

Pastolius dovanojusios ir Vilniuje įsikūrusios kompanijos „Layher Baltic“ vadovo teigimu, kiekvieno indėlis į savo šalį, savo miestą yra be galo svarbus.  „Nė kiek neabejojome, kad norime ir turime dalyvauti šiame projekte bei palaikyti „Klaipėdos šventes“. Mūsų kompanija įsikūrusi Vilniuje, tačiau Klaipėdoje turime daug klientų, todėl tai mūsų mažas indėlis į gerą klaipėdiečių nuotaiką Lietuvos atkūrimo šimtmečio šventei ir „Šviesų festivaliui“, – sako „Layher Baltic“ vadovas Viktor Voroncov.

Didysis projekto pristatymas sutaps su festivalio startu – vasario 15 d., ketvirtadienį, 18 val., visi klaipėdiečiai ir miesto svečiai laukiami Teatro aikštėje, kur su miesto šeimininko mero Vytauto Grubliausko sveikinimu ir „Liepsnojantis šerkšnas“ trupės pasirodymu bus įžiebti „Šimtmečių vartai“.

Net keturis vakarus lankytojus pasitiks septyni skirtingi šviesos ir muzikos šou, tarp kurių ir speciali dedikacija Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui. „Šimtmečių vartų“ tunelio, sudaryto iš medinių arkų, ilgis – 200 metrų. Menininkų projektai jau apkeliavo visą pasaulį bei puošė mados namus „Dolce & Gabbana“, „BVLGARI“, „Louis Vuitton“.

Augintinių parade – Afrika, Pedro ir šeimininkų išmonė

Vasario 17-ąją, 20 val. visus gyvūnų mylėtojus šventės organizatoriai kviečia į naktinį, šviečiančių augintinių paradą, kurio metu nuo Taravos Anikės (Teatro aikštė) iki Senamiesčio sargo žygiuos šeimininkai su savo augintiniais. Juos raginama puošti įvairiais šviečiančiais atributais, lemputėmis, aktyviai dalyvauti bei kurti šventinę nuotaiką.

Šį kartą eisenos priekyje žygiuos Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato kinologai ir keturkojai pareigūnai.

Pranešama, kad parade žygiuoti jau užsiregistravo per 100 įvairių veislių šunų ir šuniukų. Tarp užsiregistravusių – itin daug vilniečių, taip pat Kauno, Tauragės, Mažeikių, Šiaulių, Šilutės, Telšių gyventojų, tačiau didžioji dalis , žinoma, klaipėdiečiai.

Likus valandai iki renginio pradžios, iš anksto užregistravusių augintinių šeimininkai Teatro aikštėje galės pasiimti dalyvio numerį, o iki tol neužsiregistravę – tą galės padaryti vietoje.

Fotografijų konkursas

Renginio organizatorius VšĮ „Klaipėdos šventės“ kviečia ne tik lankyti festivalio projektus, bet ir juos fotografuoti. Gražiausias nuotraukas prašoma siųsti  el. paštu renginiai@jurossvente.lt

Visos gautos nuotraukos papuoš FB „Klaipedossventes“ bei Instagram paskyrą „Jurossvente“.  Nugalėtojų laukia šaunūs prizai ir pripažinimas. Nuotraukų organizatoriai lauks iki vasario 20 d.

Organizatoriai tikisi, jog rėmėjų dėka tai bus įspūdingiausias „Šviesų festivalis“, o spalvingas projektas „Šimtmečių vartai“ – išskirtinė dovana visai Lietuvai jos šimtmečio proga.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Kultūra, Svarbu

„Auksinių scenos kryžių" apdovanojimuose - klaipėdiečių triumfas (papildyta)

Tarptautinę teatro dieną, trečiadienio vakare, Klaipėdos dramos teatre vykusioje „Auksinių scenos kryžių“ apdovanojimų ceremonijoje iš 17 nominacijų net 6 „Auksiniai ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

Aplinkosauga

Klaipėdos universiteto mokslininkai oro taršą tirs moderniu dronu

Pirmadienį Klaipėdos universiteto (KU) Jūros tyrimų instituto mokslininkams perduota įmonių grupės „Sigmaris Group“ dovana – modernus dronas oro taršai tirti. ...
2023-07-31
Skaityti daugiau

Kultūra

„Auksiniai scenos kryžiai“ - ir Klaipėdos kūrėjams

Sekmadienio vakarą Lietuvos nacionaliniame dramos teatre vykusios „Auksinių scenos kryžių“ apdovanojimų ceremonijos metu pagerbti geriausi praėjusių metų teatro pastatymai ir ...
2023-03-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This