Autobusų parkui – 17 naujų autobusų

Svarbu, Transportas

Klaipėdos savivaldybės administracija pranešė su Transporto investicijų direkcija pasirašiusi sutartį dėl projekto, kurio metu už Europos Sąjungos (ES) lėšas bus perkami nauji autobusai. Jie atiteks Savivaldybės valdomai UAB „Klaipėdos autobusų parkas” (KAP).

Pastaroji jau vykdo viešuosius pirkimus ir jei procedūros nesusidurs su kokiomis nors kliūtimis, nauji autobusai mieste turėtų pasirodyti dar šiemet.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Teigiama, kad iš viso bus įsigyta 17 naujų, suslėgtomis gamtinėmis dujomis (CNG) varomų miesto tipo autobusų. Planuojama pirkti 10 ilgų 150 vietų autobusų ir 7 trumpus 90 vietų autobusus. Žadama, kad autobusai bus žemagrindžiai, juose bus vietos, pritaikytos neįgaliesiems ir specialiųjų poreikių turintiems žmonėms. Autobusuose taip pat numatyta vaizdo stebėjimo sistema, vaizdinės ir garsinės keleivių informavimo priemonės, išorinis durų apšvietimas transporto priemonei sustojus ir atidarius duris. Veiks ir antialkoholinis variklio užraktas.

Bendras projekto biudžetas – 5,017 mln. Eur. Iš jų ES lėšos sudarys 4, 264 mln. Eur, Savivaldybė pridės 752 550 Eur.

KAP generalinis direktorius Vaidas Ramanauskas „Atvirai Klaipėdai” sakė, jog viešuosius pirkimus vykdo pati įmonė. Jau yra vertinamos dalyvių pateiktų pasiūlymų techninės specifikacijos.

„Dalyvių nėra daug, bet jie rimti. Gavome paklausimą iš Viešųjų pirkimų tarnybos. Pateikėme atsakymą ir jei viskas bus gerai, toliau tęsime vertinimo procedūras, kurios dar galėtų trukti apie 2-3 savaites. Tada jau vertintume kainų pasiūlymus, tad sutartį galima tikėtis pasirašyti maždaug po 1,5 mėnesio, jei viskas bus gerai”, – sakė vadovas.

Pasak jo, po sutarties pasirašymo konkurso nugalėtojas autobusus turėtų pristatyti per 6 mėnesius.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Vėl ieškos ES pinigų didžiajam pilies bokštui įveiklinti

Klaipėdos savivaldybė jau antrą kartą teikia paraišką Europos  Sąjungos (ES) struktūrinių fondų finansinei paramai gauti. Šįkart – projektui „Klaipėdos pilies ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

Transportas

Klaipėda perka ir senus miesto autobusus

Nors Klaipėdos savivaldybė tarp 2023–2027 metų veiklos prioritetų įrašė, kad netaršių autobusų dalis jos valdomoje UAB „Klaipėdos paslaugos” sudarys 100 ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Dėl senosios Klaipėdos pirties likimo - idėjų lietus

„Tai reikia ją padaryti visiškai nemokama”, – trečiadienį Klaipėdos miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto posėdžio metu pasiūlė konservatorius Aidas ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This