Garbingas apdovanojimas – „Jeruzalės” autorei

Kultūra, Svarbu

Pirmadienį uostamiesčio Tarybos Kolegija vienbalsiai nusprendė už Metų darbą Klaipėdos miesto vėliavą įteikti menininkei Aidai Raimondai Pečeliūnienei, pernai miestui padovanojusiai unikalią lėlių parodą „Pasivaikščiojimas po stebuklo laukiančią Jeruzalę…“.

A. R. Pečiūlienė „Atvirai Klaipėdai” sakė girdėjusi nuogirdas, kad gali būti nominuota šiam garbiam apdovanojimui. Pasak moters, jei ši vėliava jai iš tiesų bus įteikta, ji bus tokia pat brangi, kaip ir 1988 m. iš JAV parsigabenta trispalvė.

Vėliava menininkei bus įteikta vasario 16-ąją, vidurdienį numatyto iškilmingo minėjimo Atgimimo aikštėje metu.

Aida Raimonda Pečiulienė sakė vis keisianti parodos scenas – jau nėra likę Kūčių vakarą pastatytos Kristaus gimimo scenos. Vietoje jos atsirado pasitraukimas į Egiptą, o Velykų rytą atsiras tuščias kapas. Martyno Vainoriaus nuotr.

Dovanoja prakartėles bažnyčioms

„Aida Raimonda Pečeliūnienė yra žinoma menininkė, renginių režisierė, kultūros ir visuomenės veikėja. Ji LIONS klubinės veiklos pradininkė Klaipėdoje, Baltijos šalių LIONS klubų organizacijos prezidentė 2007–2009 m., taip pat TV laidų „Beždžioniukų diskoteka“, „Dainų malūnas“ autorė, Jūros šventės projektų „Švyturio šalis“, „Dryžuotų sielų šventė“ autorė, TV koncertų „Kalėdos su delfinais“ bendraautorė. Be to, ji fondo „Laisva valia“ steigėja, LIONS QUEST programos steigėja, 7 dailininkų plenerų „Mingė – Lietuvos Venecija“ organizatorė (2007–2015 m.). Aidos Raimondos Pečeliūnienės meninės veiklos sritys – tapyba, emalis, tapyba ant šilko, rūbų modeliavimas ir siuvimas. Pirmąją lėlių parodą Klaipėdoje surengė 2009 m., o dar nuo 2008 m. kūrė ir dovanojo 7 prakartėlės Lietuvos bažnyčioms”, – rašoma Klaipėdos mero Vytauto Grubliausko miesto Tarybos kolegijai skirtame rašte.

Jame primenama ir tai, kad Lietuvos 100-mečio proga Aida Raimonda Pečeliūnienė dovanojo Klaipėdai lėlių kompoziciją „Pasivaikščiojimas po stebuklo laukiančią Jeruzalę“.

„Tai unikali lėlių paroda, pasakojanti visą nepaprastą Kalėdų istoriją, Išganytojo atėjimą, pristatanti laikmetį, tradicijas, žmones. Šią įspūdingą, iškalbingą ir menišką kompoziciją sudaro (dabar ji perkelta į Jono bažnyčios teritoriją) 10 atskirų segmentų (skirtingų Jeruzalės, Betliejaus vietų), juose 120 žmonių figūrėlių, 55 – gyvūnėlių. Naudotos įvairiausios medžiagos: dirbtinis porcelianas, modelinas, keramika, audiniai, oda, vario skarda, medis. Kompozicija kurta 7 mėnesius autorės lėšomis”, – rašė meras.

„Tokių žmonių ir darbų Klaipėdoje nebus per daug”, – svarstant sprendimo projektą sakė Kolegijos narys Arvydas Cesiulis.

Vis atnaujina scenas

„Tai vertintu kaip didžiulę padėką. Jau ir iki šiol labai džiaugiausi, kad tas mano darbas žmonėms patiko, kad jį rado, kalbėjo, pasakojo vaikams ir savo senus tėvus atvežė”, – dar prieš Kolegijos posėdį antradienį ryte „Atvirai Klaipėdai” sakė A. R. Pečeliūnienė.

Moteris pabrėžė, kad miesto vėliava jai bus be galo brangi.

„1988 metais buvau Amerikoje, ilgai apie tris mėnesius. Ir iš Čikagos, „Draugo” redakcijos parsivežiau trispalvę, kuri man tapo labai brangi, nes buvo su manimi visuose keliuose nuo 88-ųjų metų. O dabar bus dar viena, jei ji bus”, – šypsojosi pašnekovė.

Sprendimą pasibaigus šventėms perkelti parodą iš Teatro aikštės į buvusios šv. Jono bažnyčios vietą menininkė vadino dovana jai už dovaną.

„Labai džiaugiuosi „Klaipėdos šventėmis”, nes jie padarė labai gražią pakuotę tai mano dovanai. Kas ji būtų, jei nebūtų šito pateikimo, to unikalaus stiklo. Pats didžiausias malonumas yra dovanoti. Svarbiausia, kad turėjau galimybę dovanoti miestiečiams ir pajusti, kad ji tiko”, – sakė A. R. Pečeliūnienė.

Ji sakė vis keisianti parodos scenas – jau nėra likę Kristaus gimimo scenos. Vietoje jos atsirado pasitraukimas į Egiptą, o Velykų rytą atsiras tuščias kapas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Spyglys

Eksmeras užsigeidė atsivesdinti Sporto skyriaus vedėją*

„Tikiuosi, neateisime iki tokios stadijos, kad reikės prašyti administracijos direktoriaus, kad atvesdintų jus į virtualią komiteto posėdžio erdvę”, – taip ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Buvusiai Socialinės paramos centro vadovei - tūkstantinė sąskaita 

Antrosios instancijos teismas, apeliacine tvarka išnagrinėjęs uostamiesčio savivaldybės skundą ginče su jau buvusia Klaipėdos miesto socialinės paramos centro vadove Diana ...
2024-04-12
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This