Šviesų festivalio laukia ne visi?

Svarbu, Verslas

Tuo metu, kaip didžioji dalis klaipėdiečių laukia nesulaukia baigiamų senamiestyje italų sumontuoti Šimtmečio vartų, jau ketvirtadienį paskelbsiančių Šviesų festivalio pradžią, dalis Turgaus g. įsikūrusių verslininkų tuo nėra patenkinti – jie parašė pretenziją festivalį organizuojantiems VšĮ „Klaipėdos šventės“ atstovams, kaltindami juos tuo, kad dėl beveik mėnesį laiko uždarytos gatvės nukentės jų verslas.

Ne visi verslininkai patenkinti, kad beveik mėnesį užtruks Šimtmečio vartų montavimo ir išmontavimo darbai Turgaus g.

Dėl to trečiadienį Klaipėdos miesto savivaldybėje verslininkų atstovai susitiko su miesto ir VšĮ „Klaipėdos šventės“ vadovais.

„Verslininkai pateikė ir pagrįstų ir galbūt nelabai pagrįstų pretenzijų, kad dėl ilgą laiką uždarytos Turgaus gatvės patiria pardavimų apimties sumažėjimą, kad apribotas eismas Turgus g. ir parkavimas joje“, –  sakė pasitarime dalyvavusi Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Elida Mantulova.

Jos teigimu, galbūt informaciją apie būsimą festivalį verslininkai sužinojo kiek vėlokai, nes festivalio organizavimo konkurso laimėtojai paaiškėjo tik sausio 23 d., o dėl tokiais atvejais būtinų daugybės procedūrinių dalykų Savivaldybės administracijos direktorius įsakymą dėl šventės organizavimo pasirašė tik sausio 31 d., po ko jau buvo oficialiai visais kanalais informacija apie šventę paskelbta.

Tačiau, valdininkės žiniomis, „Klaipėdos švenčių“ atstovai, vos tik sužinoję, kad jie laimėjo konkursą, iškart patys savarankiškai Turgaus g. iškabino skelbimus apie numatomus pasirengimo šventei darbus ir patys apėjo visus verslininkus, dirbančius šioje gatvėje.

Ne tik reikalauti, bet ir duoti

Tą „Atvirai Klaipėdai“ patvirtino ir VšĮ „Klaipėdos šventės” direktorius Romandas Žiubrys.

Jis, paprašytas pakomentuoti verslininkų pretenziją, sakė: „Man iš tikrųjų yra sunku komentuoti, nes aš turbūt kitaip suprantu verslą, verslo aplinką ir galimybes verslui pasinaudoti mieste vykstančiais renginiais. Nenoriu moralizuoti, bet manyčiau, kad reikėtų truputį kitaip pradėti vertinti tai, kas vyksta mieste, kas vyksta kultūriniame miesto lauke. Pokyčiai yra didžiuliai – ir kokybiniai, ir kiekybiniai ir jei verslininkai nesugeba pasinaudoti jiems suteikiamomis galimybėmis, jei nesugeba pasiimti tos meškerės ir išsitraukti žuvį, tai yra, manau, ne renginių organizatorių problemos“.

Kartu R. Žiubrys sakė prisiimąs atsakomybę už tai, kad kaskart organizuojant didžiulius renginius galima viską padaryti dar geriau.

„Galima dar geriau komunikuoti, dar geriau informuoti žmones, bet lygiai tokius pat uždavinius sau turėtų kelti ir ana pusė – domėtis, eiti, bendrauti, komunikuoti, ieškoti bendrų sprendimų“, – sakė jis.

R. Žiubrys patvirtino, jog vos tik pasirašius sutartį dėl šventės organizavimo visi verslininkai apie tai buvo įspėti.

Kartu jis teigė, jog nemaža dalis verslininkų, atvirkščiai, džiaugiasi būsima švente.

„Yra labai gražių pavyzdžių tarp tų pačių senamiesčio verslininkų, kurie labai nuoširdžiai ir su dideliu entuziazmu bendradarbiauja ne tik Šviesų festivalyje, bet ir kitose šventėse – Jūros šventėje, Laivų parade ir gauna bei suvokia tą naudą, tad to pačio pozityvo siūlyčiau daugiau ir kitiems”, – sakė pasiruošimo Šviesų festivaliui rūpesčiais gyvenantis R. Žiubrys, palinkėjęs verslininkams ne tik reikalauti dėmesio iš kitų, bet ir patiems tą dėmesį parodyti.

Iš dalies jo žodžiams pritarė ir pasitarime dalyvavusi Klaipėdos verslininkų senamiesčio sąjungos valdybos narė Inga Česnakienė.

Jos teigimu, į susitikimą ji buvo pakviesta būtent kaip šios sąjungos atstovė, nes vienos rūbų parduotuvės savininkas, skundo iniciatorius, priklauso minėtai sąjungai.

Pasak verslininkės, kadangi „Pramogų  bankas”, kuriam ji vadovauja, įsikūręs „ant kampo”, tai ši šventė jiems esanti tik vieni pliusai ir finansiškai jie nenukentės.

„Be to, yra dar ir emocija, moraliniai dalykai. Mes maitiname iš savų sąnaudų svečius, verslininkus, kurie surinkinėja tas konstrukcijas, mes manome, kad tai yra parama ir miestui, ir Lietuvos šimtmečiui, tai yra tokie moraliniai dalykai, kurie galbūt būna kartą per šimtą metų, juk ne kas savaitę tokie dalykai vyksta. Kažkas galbūt ir nukenčia, bet tai yra kaip ir duoklė miestui”, –  sakė I. Česnakienė, kartu su klaipėdiečiais laukianti Šviesų festivalio.

 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Transportas

Dėl padėties Teatro gatvėje - revoliucinės nuotaikos

„Arba kavinėms leidimus atimti – daryti revoliuciją”, – gynė Klaipėdos vicemeras Algirdas Kamarauskas savivaldybės sprendimą Teatro gatvėje leisti automobilius statyti ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

Svarbu, Temos

Mero nepasitikėjimui subręsti reikia beveik pusmečio

Uostamiesčio merui Arvydui Vaitkui prireikė net penkių mėnesių, kad iš savivaldybės valdomos AB „Klaipėdos energija“ valdybos atšauktų jo pasitikėjimo dėl ...
2024-02-06
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Uostininkai ir valdininkai įsigali savivaldybės įmonėse

„O ar jūs man galite parodyti nors vieną valdybą, kuri yra nepriklausoma?” Šio retorinio mero Arvydo Vaitkaus klausimo per savivaldybės ...
2024-01-04
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This